سوال کارت زردی بهارستان نشینان از وزیر ارتباطات چه بود؟!
نمایندگان مجلس در جریان بررسی سوال ملی نصر الله پژمان فر نماینده مردم مشهد و مرتضی آقا تهرانی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، از پاسخهای وزیر ارتباطات و فنآوری قانع نشدند.
به گزارش خبرنگار سیتنا، نمایندگان مجلس امروز (سه شنبه 25 فروردین) با 70 رای موافق، 11 رای مخالف، 99 رای ممتنع از مجموع 195 رای، از پاسخ های محمود واعظی قانع نشدند.
علی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ابتدای بررسی این سوال در صحن علنی گزارشی از بررسی سوال این دو نماینده در کمیسیون مربوطه را به شرح زیر قرائت کرد:
خلاصه سوال
1- دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و بیتوجهی به ظرفیت داخلی چیست؟
2- علت عدم ابلاغ ضوابط بهرهبرداری از اینترنت تلفن همراه چه میباشد؟
نتیجه بررسی:
در اجرای ماده 209 آییننامه داخلی مجلس و در پاسخ به نامه شماره 15171/1865 هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به استحضار میرساند:
سوال فوق در جلسه مورخ 3 تیرماه سال 93 این کمیسیون، با حضور وزیر محترم و نماینده سوالکننده مطرح شد.
ابتدا پژمانفر در توضیح سوال عنوان داشت:
ماده 2 قانون برنامه پنجم تکلیفی را درخصوص لزوم ارائه پیوست فرهنگی برای طرحهای مهم و جدید ایجاد نموده است. با توجه به فرمایشات شما درخصوص سرعت یافتن اینترنت و گسترش پهنای باند، آیا پیوست فرهنگی برای طرح مهم و جدید ارائه شده است؟ سوال دوم اینکه در پیوست حکم مقام معظم رهبری آمده است که: ضروری است قبل از تکمیل شبکه ملی اطلاعات و پروژههای اقماری آن، و نیز صدور مجوز مرکز برای آغاز به کار شبکه، از بالا بردن سرعت و افزایش پهنای باند اینترنت کشور به جد پرهیز شود و با ارائه وعدههای گوناگون، انتظارات کاذب ایجاد نشود. اما این اتفاق نیفتاده است. چرا نگهداری محتوا در داخل کشور بسیار پرهزینه است و در توسعه پهنای باند به توانایی و ظرفیتهای داخلی اهمیتی داده نمیشود و ضابطه اینترنت روی موبایل چیست؟
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ اظهار داشت که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بنای تصدیگری ندارد، همه خدمات از طریق اپراتورها، شرکتها و بخش خصوصی انجام میشود و بخش خصوصی است که ملزم به داشتن و اجرای پیوست فرهنگی است و ما در هنگام صدور پروانه برای بخش خصوصی از آنها امضا میگیریم که باید پیوست فرهنگی اجرا کنند. همه کسانی که به دنبال اینترنت هستند برای کار ناثواب نیست و بیشترین فشار را در خصوص افزایش سرعت اینترنت و پهنای باند از طرف اساتید حوزه علمیه، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و نمایندگان محترم مجلس است و ما کار شبکه ملی اطلاعات را مرحله به مرحله انجام میدهیم و میخواهیم انشاالله تا پایان امسال در 4 تا 5 شهر به صورت پایلوت آن را اجرا کنیم.
ما آمادگی داریم به صورت رایگان میزبان همه محتوای تولید داخل باشیم و امکان فنی آن را در اختیار تمام کسانی که تولید محتوا میکنند، بگذاریم. استفاده از توان داخلی از سیاستهای جدی وزارتخانه است و برای اولین بار در اردیبهشت امسال خط تهران – اصفهان با ظرفیت 400 گیگابایت با ارائه هرگونه خدمات تلفن همراه و پهنای باند منوط به رعایت کامل شرایط، ضوابط و مقررات جاری میباشد.
در پایان نماینده سوالکننده از پاسخ وزیر قانع نشد و کمیسیون قلمرو سوال را ملی دانست.
پایان پیام
افزودن دیدگاه جدید