بالا گرفتن جنگ مجازی در اینترنت همزمان با موج اعتراضات در ونزوئلا
در ونزوئلا طرفداران و مخالفان دولت مشغول تظاهرات در خیابانها هستند، اما جنگ "مجازی" در شبکههای اجتماعی هم در جریان است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا به نقل از بی.بی.سی، بعد از اینکه سه معترض در پایان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شدند، در روزهای اخیر فضای توییتر در ونزوئلا پرتب و تاب بوده است.
توییتر در ونزوئلا کاربران زیادی دارد، و با توجه به اینکه اعتراضات ضد دولتی انعکاس اندکی در شبکههای تلویزیونی و رادیویی عمده این کشور داشته، استفاده از شبکههای اجتماعی بهعنوان منبع خبری رو به افزایش است.
هشتگهای زیادی بسیار داغ شدهاند، و تصاویر بیشماری از اعتراضات در توییتر به اشتراک گذاشته شده اند.
به گفته وبسایت تحلیلی شبکههای اجتماعی Socialbakers، حساب کاربری توییتر لئوپولدو لوپز، رهبر مخالفان که اخیرا خود را به نیروهای گارد ملی تسلیم کرد، در حال حاضر پرطرفدارترین حساب کاربری کشور است.
بیلی وایسبرگ که مدیریت یک وبسایت بررسی توییتر در ونزوئلا را برعهده دارد، میگوید که دولت و هوادارانش هم به همین اندازه از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
او میگوید آنچه که بین مخالفان و هواداران دولت در جریان است، "چیزی شبیه جنگ مجازی است". به گفته او، هر دو طرف سعی میکنند هشتگ مورد نظر خودشان را پرطرفدارتر کنند.
او میگوید که هوگو چاوز، رئیس جمهوری فقید ونزوئلا، در ابتدا از منتقدان توییتر بود، اما بعدها عضو این شبکه اجتماعی شد و به استفاده گسترده از آن پرداخت.
بعد از این بود که ونزوئلاییها در سراسر این کشور به بازکردن حساب کاربری در این وبسایت روی آوردند. حالا بسیاری از مقامات و مراجع دولتی برای اعلام خبرهای مهم، به جای انتشار بیانیههای مطبوعاتی از توییتر استفاده میکنند.
روز چهارشنبه ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن ۱۳۹۲)، در ساعات پس از تظاهرات دانشجویی در کاراکاس گزارش رسید که بعضی عکسها از تظاهرات آن روز در توییتر بلوکه شدهاند. توییتر هم این گزارشها را تأیید کرد.
معلوم نیست چه کسی پشت این کار بوده است، اما دولت ونزوئلا بهخاطر انتشار عکسهای "جعلی" از کاربران شبکههای اجتماعی انتقاد کرده است. نمونه عکسهای زیادی وجود دارد که ادعا شده در جریان اعتراضات گرفته شده اند، اما معلوم شده که در مصر، یونان و اسپانیا گرفته شده اند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید