وزیر ارتباطات خبر داد: طرح جامع ایجاد اقتصاد دیجیتالی در دستور کار/ ایجاد 10 شهرک ICT در کشور طی ماههای آتی (+گزارش تصویری)
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: امروزه مهمترین بستر که در همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور تاثیر بسیار زیادی دارد فناوری اطلاعات و ارتباطات است که بستر ساز دیگر صنایع نیز شده است. (برای دیدن گزارش مراسم تصویری اینجا کلیک کنید.)
به گزارش خبرنگار سیتنا (citna.ir)، مراسم افتتاح مرکز وب ایران و مرکز ملی توسعه و بکارگیری نرم افزارهای بومی و آزاد متن باز با حضور سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دکتر نامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر مظفری نیا رییس داتنشگاه صنعتی مالک اشتر، دکتر تقی پور رییس مرکز تحقیقات وب ایران، مهندس حکیم جوادی مدیر مرکز توسعه ملی نرم افزارهای بومی و آزاد متن باز و تنی چند از معاونین و مدیران وزارتخانههای ارتباطات و نیروهای مسلح برگزار شد.
در این مراسم، محمدحسن نامی وزیر ارتباطات، گفت: با راه اندازی این دو مرکز در مقابل تحریم های این حوزه ایستادگی می کنیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه از نگاه بهره وری فناوری اطلاعات و ارتباطات بالغ بر 36 درصد در سایر صنایع پیشرفت داشته است، ادامه داد: برای مثال ماهاتیر محمد در کشور مالزی سه پروژه اصلی در حوزه فناوری اطلاعات را مد نظر قرار داد که توانست این کشور را به پیشرفت برساند؛ این سه طرح شامل ایجاد سازمان فناوریهای نوین، سازمان اقتصادی دیجیتالی و سازمان نرم افزارهای متن باز بوده است.
وی ادامه داد: در ایران نیز طرح جامع ایجاد اقتصاد دیجیتالی در دستور کار قرار داده ایم که سعی داریم به زودی آن را به اجرا برسانیم در همین حال راه اندازی مرکز ملی توسعه نرم افزارهای بومی از دیگر اقداماتی است که امروز به آن دست پیدا کردیم.
دکتر نامی با تاکید بر اینکه دنیای مجازی به سرعت به دنیای واقعی نزدیک شده است بر نیازهای کشور برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرد و گفت: به زودی و ظرف مدت چند ماه 10 شهرک فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور ایجاد می کنیم که اولین آن در استان البرز خواهد بود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ورود ایران به وب 4 دور از ذهن نیست تاکید کرد: نیاز به سایت های مجازی و ارزشمند در کشور با توجه به نیروی انسانی جوان و جویای علم بسیار احساس می شود و در این راستا برای معرفی کردن فرهنگ اسلامی و ایرانی به دنیا از طریق وب در حال مذاکره و امضای تفاهم نامه با دانشگاه و حوزه های علمیه هستیم تا محتواهای علوم ایرانی اسلامی را به صورت نرم افزار تبدیل کرد و وارد سایتهای اینترنتی کنیم.
وی از ایجاد 15 پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشگاه های کشور خبر داد و گفت: به زودی قرارداد ایجاد این پژوهشگاههای در 12 دانشگاه دیگر اجرا می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توجه به علوم انسانی را در حوزه وب از جمله مهمترین اقدامات عنوان کرد و گفت: فرهنگ موبایل و اینترنت غربی است و برای آن نیازمند تدوین پیوست فرهنگی است چرا که اینترنت هسته های اجتماعی خانواده ایرانی را مورد هدف قرار می دهد و در این راستا نیازمند تدوین پیوست فرهنگی برای این گونه ابزارها هستیم.
دکتر نامی با اشاره به ایجاد مرکز ملی توسعه و بکارگیری نرم افزارهای بومی و آزاد که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران افتتاح شد گفت: استانداری سازی در تولید نرم افزارها در سراسر کشور از جمله دلایل ایجاد این مرکز است.
وی گفت: این مرکز می تواند ما را در مقابل تحریمها مقاومت پذیر کرده و به نوعی تحریمها تاثیری در این بخش نداشته باشد چرا که با تولید نرم افزارهای بومی به تمام نیازها دسترسی پیدا می کنیم.
وی تاکید کرد: با تولید اشتغال در این بخش و با ایجاد مراکز فناوری اطلاعات و تحقیقات وب ایمنی بیشتری در مقابل نرم افزارهایی که در مقابل نرم افزارهای که استکبار جهانی تهیه کرده خواهیم ایستاد و امنیت پایدار ایجاد می کنیم و سهم اقتصادی دیجیتالی را در جهان به خود اختصاص می دهیم.
انتهای پیام
برای مشاهدهی گزارش تصویری مراسم اینجا کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید