کدخبر :7536 پرینت
14 خرداد 1392 - 19:07

چگونه در گوگل به جستجوی بهینه بپردازیم؟

متن خبر

درحالت ایده آل هنگامی که به دنبال چیزی در اینترنت هستیم و آن را در موتور جستجو گوگل جستجو می کنیم باید به راحتی به نتیجه مطلوبمان برسیم.اما حتما برای شما رخ داده است که گاهی موتور جستجوی گوگل هم از یافتن مطلب مورد نظر ما باز بماند.در این مقاله قصد دارم تا راز و رمز هایی برای جستجوی بهینه در موتور جستجوی گوگل را به شما بیاموزم.

ku-xlarge

همه ما کم و بیش انتخاب اولمان برای جستجو های اینترنتی ؛ موتور جستجوی گوگل است و به نوعی می توان گفت که همه ما این موتور جستجو را به خاطر قدرت بالایش در سرچ ها دوست داریم.اما همانطور که اشاره داشتم در چند سطر بالاتر ؛ گاهی برخی از جستجوهایمان داخل گوگل بی ثمر می ماند و ما کلافه می شویم ! در ابتدا عرض کنم که این راز و مز هایی که امروز قرار است بازگو کنم فقط مختص به موتور جستجوی گوگل نمی شود و شما می توانید آن ها را در سایر موتور جستجو های دیگر مثل بینگ و یاهو نیز به کار ببندید تا جستجویی بهینه تر داشته باشید.البته گاهی اوقات نمی شود توقع معجزه داشت ! و ممکن است باز هم شما به بن بست بخورید ! در این مواقع توصیه می کنم که سایر موتور جستجوهای دیگر را نیز امتحان فرمایید.بسیار خوب بپردازیم به بحث اصلی :

  • ایجاد جستجو های موثر :

ku-medium

همان طور که در جریانید گوگل و سایر موتور جستجوهای اینترنتی ، به زبان آدمیزاد ( مثلا زبان انگلیسی ) (human language)؛ تکلم نمی کنند بلکه زبان خاص خود را دارند.بنابراین در برخی از پاسخگویی هایشان به سوال های انسانی ای که ما از آن ها داریم نتیجه جالب و مورد نظر را به ما نمی دهند.خوشبختانه ، راه و روش هایی برای وادار ساختن آن ها برای ارائه نتیجه مطلوب و موثر وجود دارد.حال به ذکر برخی از این راه ها می پردازم :

  • کلمات اضافی و بی مصرف را از جستجو هایتان حذف نمایید !

هیچ وقت ؛ جمله کامل را در جستجوهای خود وارد نکنید ! از مطرح ساختن عبارت های طولانی با تعداد کاراکترهای بالا در جستجوهایتان پرهیز نمایید.به شما توصیه می کنم تا در جستجوهای خود حتما از ” keywords” یا کلمات کلیدی بهره ببرید.موتور جستجوی گوگل برخی از کلمات عادی و شایع را در جستجوهایش وارد نمی کند و بیشتر روی کلمات کلیدی و مهم تمرکز دارد و آن ها را مد نظر می گیرد.بگذارید برای درک بهتر موضوع مثالی بزنم.تصور کنید می خواهیم ابعاد و وزن لپ تاپ مک بوک ایر (macbook air) را مورد سرچ قرار دهیم.توجهتان را به دو نمونه سرچ درست و نادرست جلب می نمایم :

سرچ نادرست => “ابعاد اندازه و وزن لپ تاپ مک بوک ایر ۲۰۱۰ “

سرچ درست => “ابعاد مک بوک ایر ۲۰۱۰″

  • از “عملگر حدودی” ؛ “()” استفاده نمایید !

Capture

موتور جستجو گوگل به صورت پیش فرض ، عبارات مورد جستجوی شما را در همه جای صفحات اینترنتی می گردد و هیچ نیازی نیست که عبارات به هم نزدیک باشند.شایان ذکر است که این موضوع ؛ زمانی که شما به دنبال عبارتی متشکل شده از چند حرف هستید خود را نشان می دهد.اجازه دهید تا برای بهتر درک کردن موضوع مثالی بزنم.فرض کنید که وارد سرچ گوگل شده ایم و قصد داریم عبارت چند کلمه ای “مجله گویا آی تی” را سرچ کنیم.ممکن است که پس از اتمام سرچ ؛ نتیجه نامطلوب باشد ! مثلا گوگل صفحاتی در رابطه با مجله و مجلات و صفحاتی در رابطه با کلمه “گویا” را برای شما به نمایش دراورد ! اما راه کار چیست ؟ راه کار این مشکل بسیار ساده است ! فقط باید عبارت مجله گویا آی تی را داخل گیومه قرار دهید  و سپس اقدام به سرچ فرمایید! حالا بیاید کمی روی این ماجرا ریز شویم.مثلا به دنبال راهکار هایی در رابطه با سفید کردن دندان هستیم.اگر مانند عامه مردم عبارت “سفید کردن دندان” را سرچ کنیم ؛ مقالات و صفحاتی پیرامون آن برای ما نمایش داده می شود.اما اگر بخواهیم در نتایج جستجوهایمان مقاله های پزشکی دقیق تری که به سفیدی دندان اشاره کرده است به چشم بخورد اوضاع کمی فرق می کند.اینجاست که باید از عملگر حدودی AROUND() استفاده کنیم. کافیست دستور teeth AROUND(2) white را در گوگل سرچ کنیم تا این موتور جستجو ؛ هر جا که این دو کلمه را در فاصله دو حرف در کنار هم یافت ؛ آن را در نتایج جستجو خود برای ما نشان دهد.در رابطه با عددی که در داخل پرانتز می نویسیم باید این توضیح را اضافه کنم که این عدد در واقع همان فاصله مجاز این دو کلمه سرچ شده می باشد ؛ مثلا اگر شما عدد داخل پرانتز را عددی بزرگ تر انتخاب نمایید فاصله به مراتب بیشتر می شود و همین طور بلعکس !

  • حذف عبارات اضافی و تاکید بر روی عبارات مورد جستجوی خود !

ku-medium (1)

شاید برایتان این سوال پیش آید که چگونه عبارات اضافی خود را از جستجوها حذف کنم ؟ پاسخ ساده است ! تنها کافیست در ابتدای عبارتی که سرچ می کنید یک خط تیره قرار دهید .مثلا عبارت defrost pipes –ehow را در نظر بگیرید ؛ همان طور که مشاده می فرمایید خط تیره ما ، پشت کلمه eHow قرار دارد ؛ بنابراین در صفحه جستجویی که گوگل به ما نشان می دهد خبری از eHow نیست ! اما اگر بلعکس ! شما می خواهید که حتما کلمه eHow در سرچ هایتان باشد باید از علامت مثبت (+) استفاده کنید و پشت کلمه eHow ؛ یک مثبت ناقابل قرار دهید ! جا داره تا اینجا یک عملگر مهم و کاربردی دیگر را معرفی نمایم.

Capture

عملگر OR ( که در زبان فارسی به معنی “یا” می باشد ) جستجوهای شما را هدفمند تر می سازد.مثلا ما به دنبال یافتن کلاهی به رنگ آبی یا سیاه هستیم.برای بهینه تر شدن جستجویمان باید از دستور hat (black OR blue) استفاده کنیم.با کمک از این دستور ؛ موتور جستجو کلاه هایی که رنگ آبی یا سیاه دارند را برای شما لیست می نماید.

Capture

  • جستجو فقط در تیترها

Capture

اگر شما از آن دسته افرادید که به دنبال تیتر و عناوین مقالات هستید و متن آن مقاله اهمیت چندانی برای شما ندارد به شما توصیه می کنم که دستور allintitle: را استفاده کنید.اما این دستور فقط مختص به موتور جستجوی گوگل می باشد.برای موتور جستجو بینگ و یاهو چه باید کرد ؟ باید از دستور title: استفاده نمایید.

Capture

  • جستجو فایل ها

ku-medium (2)

Capture

شاید شما اصلا به دنبال صفحات اینترنتی نیستید و در عوض فرمت خاصی از یک فایل را جویایید.برای یافتن فایل های خود از دستور filetype:extension استفاده فرمایید.این ترفند را هم اضافه کنم که اگر به دنبال فایل پاور پوینت می باشید حتما از دستور filetype:ppt کمک بگیرید.

Capture

  • جستجو در یک وب سایت اینترنتی خاص

Capture

اگر به دنبال مقاله ای خاص در یک وب سایت اینترنتی هستید باید از دستوری استفاده کنید که موتور جستجو را وادار نمایید تا فقط از آن وب سایت برای شما سرچ کند.برای درک بهتر این موضوع مثالی می زنم.مثلا شما در مجله گویا آی تی مقاله ای در رابطه با عینک گوگل خیلی پیش تر خوانده اید و حالا می خواهید با سرچ آن را بیابید.کافیست در درون کادر جستجو موتور جستجو گوگل ، نام مقاله یا کلمات کیلیدی آن را تایپ کنید مثلا بنویسید دانستنی های عینک گوگل یا عینک گوگل . به دنبال آن ؛ دستور site:gooyait.com را تایپ کنید و سرچ کنید.البته این دستور مختص به گوگل نیست و در بینگ و یاهو نیز مثمر ثمر می باشد.

  • گرفتن پاسخ سریع جستجوهای اختصاصی !

Capture

اکثر موتورهای جستجو با توجه به دستورها و یا عباراتی که به آن ها می دهیم سعی دارند تا بهترین و مطلوب ترین نتایج را برای ما داشته باشند.مثلا اگر سرچ کنید که ساعت فعلی در شهر لس آنجلس چند است ؟ (what time is it in Los Angeles) ؛ گوگل زمان کاملا دقیقی از آن شهر مذکور را برای شما نمایش می دهد.نکته جالب این است که اگر شما نام شهر یا منطقه مذکور را نیاورید و سرچ کنید اتفاق جالب تری را نظاره می کنید ! مثلا اگر در گوگل سرچ کنید که ساعت چند است ؟ (what time is it?) گوگل سریا منطقه مکانی شما را از روی IP شما پیدا می کند و زمان فعلی آن جا را برای شما به نمایش در می آورد.البته این احتمال وجود دارد که کمی خطا داشته باشد.همانطور که مشاهده کردید این نوع سرچ هم فقط کمی زبان انگلیسی نیاز دارن نه دستورات پیچیده ! بد نیست بدانید که موتور جستجویی اختصاصی به نام ” Duck Duck Go ” فقط برای این منظور راه اندازی شده است ! اجازه دهید تا کمی هم راجب به توانایی های این اردک صحبت کنیم !

  • دستور age ؛ به شما این امکان را می دهد تا سن و سال افراد سرشناس و معروف جهان را بیابید. مثلا داخل این جستجوگر تایپ کنید ” age of Obama” ؛ پس از لحظاتی سن وی برای شما آشکار می شود.
  • دستور calories in ؛ میزان کالری برخی از مواد غذایی را به شما می دهد. مثلا می خواهیم بدانیم که دو عدد تخم مرغ تا چه اندازه ای کالری دارد.باید تایپ کنید : calories in 2 eggs
  • دستور weight ؛ وزن چیزی را که نمی دانید را به شما می گوید.مثلا برای این که بدانیم یک سیب وزنش چه مقدار است باید تایپ کنیم :  weight of an apple
  • دستور rand ؛ عددی تصادفی به شما می دهد.مثلا تایپ کنید rand 1 100 ؛ عدد تصادفی ای که به شما می دهد در این محدوده می باشد.
  • اگر علاقه مندید تا در WIkipedia سرچ کنید ؛ کافیست کنار کلمه مورد نظرتان نام ویکی پدیا را درج کنید.

مواردی که در رابطه با جستجو گر ” Duck Duck Go” ذکر کردم تنها بخشی از توانایی های این جستجوگر است.سری به این جستجوگر بزنید و اطلاعات جالبی بدست آورید. Wolframalpha نیز جستجوگر دیگریست که همانند این جستجو گر عمل می کند.

آدرس جستجو گر Wolframalpha

آدرس جستجو گر Duck Duck Go

  • جستجو های مکرر خود را به خوراک تبدیل کنید !

ku-medium (3)

اگر جستجوهای شما به صورت مداوم یک چیز می باشد و جستجوهای شما یکسان هستند می توانید صفحه نتایج بدست آمده از جستجو را به صورت خوراک RSS ذخیره سازید تا به راحتی به آن دسترسی داشته باشید و از اخبار تازه مطلع گردید.اگر موارد جدیدی به آن اضافه گردد دیگر نیازی به سرچ مجدد نیست.برای این منظور اگر در موتور جستجوی گوگل سرچ کرده اید ؛ باید از قابلیت گوگل Alerts بهره مند شوید ولی اگر داخل موتور جستجو بینگ و یاهو سرچ کرده اید تنها باید دستور &format=rss را وارد کنید تا صفحه نمایش حاصل از جستجوی شما به صورت خوراک آر اس اس (فید آر اس اس ) تبدیل گردد.

منبع: گویا آی تی

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.