فرار موفقیتآمیز وبلاگنویس سرشناس و منتقد بحرینی
بعد از نزدیک به ۲ سال زندگی مخفی، علی عبدالامام، وبلاگنویس مشهور و منتقد بحرینی، توانست از بحرین فرار کند. علی عبدالامام که یکی از پیشگامان رسانههای آنلاین در بحرین است، در سال ۱۹۹۹ وبسایت پربینندهی “بحرین آنلاین” را تاسیس کرد.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا (citna.ir)، وبسایت “بحرین آنلاین” یکی از اولین رسانههای آنلاین دموکراسیخواه و منتقد بحرین و از اصلیترین فرومهای سیاسی این کشور است. علی عبدالامام به دلیل ادارهی این وبسایت، نوشتههای وبلاگ شخصیاش و فعالیتهایش در راه حقوق بشر بارها بازجویی و در سپتامبر ۲۰۱۰ به همراه ۲۵ فعال حقوق بشر بازداشت شد.
عبدالامام در زندان تحت شکنجه قرار گرفت و بارها کتک خورد. وبسایت "بحرین آنلاین" علیرغم آنکه به دستور مقامات بحرین فیلتر شده است، روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بازدیدکننده دارد.
در اولین روزهای شروع اعتراضات مخالفان در بحرین در فوریه ۲۰۱۱ علی عبدالامام که از شرکت در کنفرانسی در اروپا بازگشته بود، در صفحهی خود یک توئیت گنگ و مبهم نوشت و بعد از آن نه وبلاگش بهروز شد و نه صفحهی توئیترش.
ناصر ودادی، فعال حقوق بشر که در موسسهی آمریکایی “کنگره اسلام آمریکایی” کار میکند، نیمهشب به عبدالامام تلفن زده و از او خواسته بود همان موقع خانهاش را ترک کند و جایی مخفی شود. پیشبینی ودادی درست بود. دو روز بعد ماموران امنیتی به خانهی عبدالامام حمله کردند تا او را بازداشت کنند.
در ماه ژوئن ۲۰۱۱ عبدالامام در دادگاه نظامی به شکل غیابی به اتهام “تلاش برای براندازی نظام” به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
علی عبدالامام که برای بسیاری از وبلاگنویسهای عرب زبان یکی از نمادهای برجستهی آزادیخواهی و حقوق بشر است، قرار است هفتهی آینده در “فروم آزادی اسلو” حضور یابد و برای اولینبار بعد از ۲ سال زندگی مخفی برای علاقهمندان و فعالان اینترنتی سخنرانی کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید