درگذشت "مارگارت تاچر" تیتر نخست رسانههای بین الملل
مارگارت تاچر، اولین و تنها نخست وزیر زن انگلیس که با لقب «بانوی آهنین» شناخته میشد، در سن ۸۷ سالگی بر اثر سکته مغزی درگذشت.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا به نقل از پرس تی وی، مارک و کارول تاچر، فرزندان وی اعلام کردند که مادرشان صبح دوشنبه (۱۹ فروردین، ۸ آوریل) بر اثر سکته مغزی درگذشت.
تاچر که در دانشگاه آکسفورد شیمی خواند، از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ نخست وزیر انگلیس بود.
تاچر ۴ می ۱۹۷۹ در پی مبارزات انتخاباتی حزب محافظه کار انگلیس، توانست نخست وزیر این کشور شود و بعد از تصدی این مقام، اصلاح اتحادیههای تجاری و بازسازی اقتصادی انگلیس را در دستور کار خود قرار داد.
این تغییر ساختاری منجر شد که میلیونها انگلیسی بیکار شده و نرخ بیکاری در سال ۱۹۸۲ به بالاترین میزان آن از دهه ۳۰ میلادی برسد. دولت انگلیس و بویژه رئیس آن در آن زمان به شدت محبوبیت خود را از دست دادند.
زمانی که آرژانتین در آوریل ۱۹۸۲ برای تصرف جزایر مالویناس به این جزایر حمله کرد، بسیاری بر این باور بودند که انگلیس نخواهد توانست این جزایر را دوباره تحت اشغال خود در بیاورد.
با وجود این، آرژانتینیها مفیدترین دشمن تاچر بودند زیرا زمانی که جنگ بر سر جزایر مالویناس (فالکلند) آغاز شد، نخست وزیر وقت انگلیس همچنان با عواقب تغییر ساختار اقتصادی این کشور روبرو بود و از محبوبیت بسیار کمی برخوردار بود. در پایان این جنگها وی تبدیل به یک قهرمان شد و پیروزی وی در انتخابات بعدی تضمین شد.
تاچر در دور دوم نخست وزیری خود به سیاستهای اصلاحی خود شدت بخشید. همچنین وی زمانی که توانست در ژوئن ۱۹۸۷ برای سومین بار نخست وزیر انگلیس شود، به عنوان واسطهای بین رونالد ریگان، (رئیس جمهور سابق امریکا) دوست قدیمی خود و میخائیل گورباچف، (رئیس اتحاد جماهیر شوروی) دوست جدیدش قلمداد میشد و گوشه چشمی نیز به پیروزی در جنگ سرد داشت.
بانوی به اصطلاح آهنین انگلیس ۲۸ نوامبر ۱۹۹۰ با چشمانی اشک بار دفتر نخست وزیری این کشور را برای آخرین بار ترک کرد. بسیاری از جمله افرادی که ساکن مراکز صنعتی بودند، به شدت از تاچر نفرت داشتند.
وی با چشمانی اشک بار به ۱۱ سال ریاست خود بر دولت انگلیس پایان داد؛ ریاستی که نه توسط رای دهندگان بلکه توسط همان قانونگذاران محافظه کاری که وی رهبری آنها را در سه پیروزی مستمر انتخاباتی بر عهده داشت، به پایان رسید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید