استفادهی تشریفاتی از تلفن همراه طی مناسک حج!
استفاده تشریفاتی از تلفن همراه و دوربین عکاسی طی مناسک حج به قدری زیاد بود که لحظه ای صدای آن و درخواست برای عکس گرفتن طی مناسک حج قطع نمی شد؛ این امر نه تنها از شؤون حج میکاهد، بلکه ابعاد معنوی آن را نیز کمرنگ میکند.
به گزارش سیتنا به نقل از اسلام آنلاین، " ممکن است هنگامی که مقابل کعبه ایستاده ام، از من عکس بگیرید؟"، " لطفا هنگامی که سعی بین صفا و مروه را انجام می دهم با این دوربین از من فیلمبرداری کنید؟" و ... اینها جملاتی بودند که طی مناسک حج امسال از حجاج خانه خدا که تعدادشان هم کم نبود، شنیده میشدند. به طوری که آنها حتی هنگام مناسک حج و داخل حرم مطهر نیز تلفنهای همراه را با خود آورده بودند و صدای زنگ آنها لحظه ای قطع نمیشد و مدام از یکدیگر درخواست میکردند که از آنها عکس و فیلم بگیرند.
بخش اعظمی از زائران خانه خدا در مناسک حج امسال تلفن های همراه و دوربین های فیلمبرداری با خود آورده بودند تا از آنها در هنگام مناسک حج استفاده کنند، استفاده از این وسایل بهحدی زیاد بود که با حالت خضوع و خشوعی که مسلمانان میبایست در ایام حج داشته باشند، در تعارض بود.
حالات حجگزاران هنگام طواف خانه خدا، سعی بین صفا و مروه و یا دیگر مناسک تغییر مییافت، زیرا آنها با صدای زنگ تلفنهای همراه زائران، مشاهده برخی از زائرانی که به تلفن همراه پاسخ میدهند یا افرادی که میخواهند جلوی خانه خدا در حالی که دستهایشان را برای دعا بالا بردهاند و یا قرآن در دست دارند و وانمود میکنند که می خوانند، عکس بگیرند و فیلمبرداری کنند، مأنوس شده اند و از انجام مناسک حج واقعی دور.
این امر تا جایی پیش رفت که آنها از تصاویر زائران دیگر برای عکس های یادگاری خود استفاده میکنند تا ازدحام حجگزاران به عکس های آنها جلوه ای خاص دهد تا زمانی که از حج بازگشتند مناسک حج را برای اقوام و آشنایان خود تعریف کنند.
اگر چه تلفن های همراه وسیله ای بسیار مهم در ایام حج در اماکن مختلف آن به شمار میرود و به وسیله آن افرادی را که گم میشوند، پیدا میکنند و یا میتوانند افراد خانواده و دوستان خود را هنگام سعی بین صفا و مروه ببینند و مانع از ایجاد حادثه برای آنها شوند، اما استفاده تشریفاتی از این وسیله و ابزاری کردن مناسک حج نه تنها از شؤون حج میکاهد، بلکه ابعاد معنوی آن را نیز کمرنگ میکند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید