ببینید| سرریز فناوری فضایی منجر به تولید تجهیزات در سایر صنایع میشود
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: سرریز دانش فضایی به دلیل آنکه زیرسیستم های متعددی دارد، منجر به تولید یک سری از تجهیزات و توسعه دانشهایی میشود که در سایر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
دکتر وحید یزدانیان در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون صنعت فضایی، گفت: صنعت فضایی جدا از اینکه به صورت مستقیم صنعتی است که با ماهواره و ساخت آن مرتبط است، سرریزهای فراوانی هم دارد.
وی، ادامه داد: سرریز دانش فضایی به دلیل آنکه زیرسیستم های متعددی وجود دارد و راجع به هر کدام از این زیرسیستم ها نیازمند این هستیم که تحقیق کنیم، منجر به یک سری از تجهیزات و توسعه دانش هایی میشود که سرریز آن در باقی صنایع هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
یزدانیان، اظها کرد: موضوع دزیمتری بحث مهمی است، ماهواره در فضایی قرار میگیرد که تحت تابش پرتوهای الکترو مغناطیسی است، بنابراین دانش دزیمتری یکی از دانش هایی است که در صنعت فضایی حتما باید توسعه پیدا کند، این دانش مثلا در پژوهشگاه فضایی وقتی که توسعه پیدا میکند، جدا از اینکه در خود ماهواره ها مورد استفاده قرار گرفت، منجر به ساخت تجهیزات آشکارساز غیر مخرب شد؛ آشکارسازهایی که در فرودگاه ها برای شناسایی مواد ممنوعه استفاده میشود که یکی از سرریزهای دانشی این حوزه است.
رئیس پژوهشگاه فضایی، افزود: به لحاظ مکانیکی، موتورهای براشلس از جمله موتور هایی است که در ماهواره مورد استفاده قرار میگیرد و در صنایع خانگی در لوازم منزل مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: بحث پاور موضوع مهمی است، وقتی ماهواره پرتاب میشود دیگر در دسترس ما نیست پس به سیستم های ذخیره سازی انرژی قوی نیاز داریم و همین طور به پنل های خورشیدی، توسعه پنل های خورشیدی در پژوهشگاه ارتباطات انجام شده که با توجه به بحران انرژی که در جهان وجود دارد، بحث پنل های خورشیدی موضوعی است که میتواند به ما کمک کند.
یزدانیان، خاطرنشان کرد: باتری های لیتیوم یون میتواند در خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار بگیرد، این موارد و مشابه این موارد سرریزهای دانشی صنعت فضایی کشور هستند که در صنایع مختلف کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی، افزود: این صنعت مستقیما از دانش فضایی برخوردار است و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و طیف وسیعی از کاربردها را برای صنعت فضایی متصور می شویم.
خبرنگار: زهرا طاهری
تصویربردار: سهند بیژن نیا
افزودن دیدگاه جدید