کدخبر :318833 پرینت
08 اردیبهشت 1404 - 10:46

ادامه فعالیت پارک‌های علم و فناوری زیر نظر وزارت علوم

کمیسیون آموزش مجلس با تمرکز مدیریت پارک‌های علم و فناوری در معاونت علمی ریاست‌جمهوری مخالفت کرد و بر ادامه نظارت وزارت علوم تأکید داشت.

متن خبر

به گزارش سیتنا، احسان عظیمی راد در تشریح دستور کار یکشنبه 7 اردیبهشت ماه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، گفت: در این نشست طرح ­«تمرکزسیاست گذاری و مدیریت پارک های علم و فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» که توسط میثم ظهوریان ابوترابی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به کمیسیون آموزش ارائه داده شده بود با حضور وزیر علوم و معاونان وزارتخانه، نمایندگان وازرتخانه های بهداشت و ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه طرح ­«تمرکز سیاست گذاری و مدیریت پارک‌های علم و فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» در روزهای گذشته مورد مخالفت کمیسیون بهداشت قرار گرفته بود، افزود: در این نشست معاون وزیر علوم گزارشی در مورد ضرورت حضور پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در دانشگاه‌ها ارائه داد؛ براساس این گزارش سطوح مختلف پارک‌ها در دانشگاه‌ها، انواع مختلف صندوق‌های پژوهش‌ها و فناوری به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت.

عظیمی‌راد با بیان اینکه خاستگاه پارک‌های علم و فناوری مراکز رشد در دانشگاه‌ها است، اظهار داشت: مباحث مهارت محوری و اشتغالزایی دو موضوع کلیدی دانشگاه‌ها است که با مجموعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد قابل تحقق خواهد بود، اگر اساتید دانشجویان خود را مهارت محور پرورش دهند و آنها را آماده کارآفرینی و اشتغالزایی کنند قطعا تحقق دو مسئله مهارت محوری و اشتغالزایی در شرکت‌های دانش بنیان علمیاتی می‌شود که خاستگاه آن در  پارک‌های علم و فناور و مراکز رشد است.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این نشست وزیر علوم بر ضرورت حضور پارک‌ها در دانشگاه‌ها نکاتی داشت، اگر ما تجربه دوران گذشته در باب وزارت علوم سابق را مبنا قرار دهیم و یا معاونان وزیر در دوره گذشته را در نظر بگیریم حق بر این است که وزارت علوم نمی‌تواند این مدیریت را انجام دهد، اما در مجلس جدید در کنار شکل گیری کمیته دانش بنیان شاهد انعقاد تفاهنامه‌ای بین وزیر علوم و معاونت علمی و فناوری بودیم که منجربه کمک مالی بزرگی به وزارت علوم برای حمایت از پارک‌های علم و فناوری شده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه هفتم پیشرفت شش حوزه پیشران هوش مصنوعی، میکرو الکترونیک، کوانتوم و... بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گذاشته شده است؛ یادآور شد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری مجلس در تحقق این شش حوزه پیشران به خوبی ورود داشته است، بر همین اساس نظر قاطع وزیر علوم، معاونت فناوری، معاونت وزارت بهداشت و مرکز پژوهش‌ها بر این بود که پارک‌های علم و فناوری زیر نظر وزارت علوم باقی بمانند تا وزارتخانه بتواند به ادامه فعالیت خود در این حوزه مشغول باشد. بنابراین با توجه به رای گیری به عمل آمده، طرح فوق الذکر با اکثریت آرای اعضای کمیسیون رد شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.