کدخبر :318793 پرینت
07 اردیبهشت 1404 - 14:17

ببینید| تاثیر مستقیم صنعت فضایی در زندگی مردم؛ اشتغالزایی با تشکیل زنجیره ارزش

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: صنعت فضایی کاربردهای متعددی در زندگی روزمره دارد، از ماهواره سنجشی و ماهواره‌هایی با فعالیت ناوبری و ماهواره‌های ارتباطی، با قابلیت استفاده در حوزه کشاورزی برای تخمین سطح زیر کشت و مدیریت بحران، همچنین استفاده در اکتشافات برای بهره‌گیری از منابع زیر زمینی و کمک در حوزه ارتباطات داده ای و مسیریاب‌ها؛ در همین حال از آنجا که این صنعت تاثیز بسزایی در افزایش GDP دارد، اگر زنجیره ارزش در صنعت فضایی شکل بگیرد، اشتغال فراوانی ایجاد می‌کند.

متن خبر

دکتر وحید یزدانیان در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون مزیت‌های صنعت فضایی، گفت: هنگامی که این سوال برای شما پیش می‌آید که چرا باید وارد صنعت فضایی شویم، به دلیل مردمی نشدن این صنعت است. صنعت فضایی کاربردهای متعددی در زندگی روزمره ما دارد و همین‌طور تأثیرات مهمی که در زندگی قابل مشاهده است.

وی، دامه داد: اگر بخواهم مثالی برای شما بزنم، انواع مختلف ماهواره داریم؛ ماهواره سنجشی، ماهواره هایی با فعالیت ناوبری و ماهواره هایی با فعالیت های ارتباطی. در کشور ما یک اتفاقی که مکرر پیش می‌آید این است که یک سال با اضافه تولید یک محصول کشاورزی مواجه می‌شویم و سال دیگر با کمبود این محصول مواجه هستیم، این موضوع به این دلیل است که ما تخمین سطح زیر کشت را حساب نمی‌کنیم.

وی، ادامه داد: تخمین سطح زیر کشت یکی از مواردی است که به وسیله های ماهواره های سنجشی انجام می شود. در واقع ماهواره های سنجشی ما بررسی می‌کند، عکسبرداری می شود که سطح زیر کشت گندم را در کشور حساب کند. بنابراین ماهواره های سنجشی مستقیما در تأمین نیازهای اولیه بشر تاثیرگذار است، جهت گیری برنامه ریزی ما را تعیین می کند که یکی از موضوعاتی است که به وسیله ماهواره های سنجشی محقق می‌شود.

یزدانیان، گفت: بحث دیگر، مدیریت بحران است، در واقع این سوال پیش می آید هنگامی که دچار بحران می‌شویم به چه طریقی می‌خواهیم محیط بحران زده همچون سیل و زلزله را کنترل کنیم. این موضوعات به وسیله ماهواره های سنجشی حل می شود.

وی، گفت: بحث دیگر موضوع اکتشاف است، اکتشاف معادن در حال حاضر به وسیله ماهواره ها انجام می شود و بهره گیری از منابع زیرزمینی تا حد زیادی با استفاده از ماهواره ها انجام می شود؛ در واقع استفاده از منابع زیر زمینی هر کشور تا حد قابل ملاحظه ای به وسیله ماهواره ها اتفاق می افتد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، افزود: همین طور در حوزه ناوبری تعداد زیادی از مردم از مسیریاب ها استفاده می کنند، سیستم های ناوبری سیستم هایی هستند که عمدتا از طریق ماهواره های ناوبری استفاده می شوند. بخش دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد بحث ارتباطات است. ارتباطات ماهواره ای، ارتباطات ویس و ارتباطات داده ای به وسیله ماهواره ها محقق می شود، بنابراین خیلی از اتفاقات بر روی زمین در فضا اتفاق می افتاد و به وسیله ماهواره ها این اتفاقات پیش می آید و آن چیزی که در این راه به ما کمک می کند توسعه صنعت فضایی است، البته این ها بخشی از موضوعاتی است که باعث گسترش صنعت فضایی شده است.

یزدانیان، اظهار کرد: البته بخشی دیگر مربوط به اقتدار کشور، قدرت فضایی و تثبیت خودمان در میان کشورهای فضایی است، اما بخش مهم استفاده مردم از کاربردهای صنعت فضایی است که باعث توسعه این صنعت در کشور ما شده است. این صنعت اگر زنجیره ارزش آن شکل بگیرد اشتغال فراوانی ایجاد می‌کند، همینطور تاثیر عمده ای در افزایش GDP دارد، تاثیر عمده ای در پیشرفت صنایع مختلف در کشور دارد. به طور مثال اگر نگاه ما به ماهواره به عنوان مثال یک زیرساخت ارتباطی باشد طیف گسترده ای از کاربردها را می‌توانیم متصور بشویم.

وی، گفت: در زمینه موضوعات سنجشی با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای کاربردهای زیادی اتفاق می افتاد، همینطور کسب و کار های زیادی ایجاد می شود، ارتقای کیفیت تصاویر به وسیله هوش مصنوعی یکی از کسب و کارهایی است اتفاق می افتاد و شروع به ارائه سرویس به صنایع معدنی، غذایی می کند که زمینه ای است که در کشور کاربرد فراوانی دارد و ظرفیت بالایی برای افزایش و ارتقاع شاخص های اقتصادی کشور دارد.

خبرنگار: زهرا طاهری
تصویربردار: سهند بیژن نیا
 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.