شتاب زدگی در حوزه هوشمندسازی به صلاح کشور نیست (+تصاویر)
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: تحول دیجیتال و افزایش سهم GDP در حوزه هوشمندسازی شکل گرفته است که البته نیاز به دقت دارد؛ لذا شتاب زدگی به صلاح کشور نیست و همکاری های بین دستگاهی حائز اهمیت است.
به گزارش خبرنگار سیتنا، نشست خبری پیش از «رویداد نقش تنظیمگری در توسعه اقتصاد دیجیتال» امروز سه شنبه دوم اردیبهشت ماه با حضور دکتر لیلا محمدی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر علی اصغر انصاری، مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و دبیر رویداد و مهندس فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران و اصحاب رسانه در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
محمدی در این نشست گفت: از سال 1349 با قانون مجلس، این پژوهشگاه تاسیس شد و در شکل گیری بخش خصوصی نقش موثری داشته است و در دوره جدید و با توجه به ماموریت های وزارت ارتباطات و بدنه دانشی این پژوهشگاه نقش های متعددی تعریف شده است.
وی، افزود: با توجه به سبقه پژوهشگاه در حوزه آزمایشگاهی مقرر شد تا آزمایشگاهی مرجع باشیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات، گفت: شتاب فناوری به گونه ای است که بازآموزی متخصصین را چشمگیر کرده است.
محمدی اظهار کرد: هوش مصنوعی به طور گسترده در دنیا فعال است و به افزایش بهره وری کمک می کند، بنابراین نیاز است که در کشور هم به هوش مصنوعی توجه ویژه شود.
وی، ادامه داد: از سال 1399 مرکز توسعه هوش مصنوعی را تشکیل دادیم و در این زمینه برای تهیه اسناد و همفکری، با مجموعه های مختلف همکاری می کنیم.
محمدی، خاطرنشان کرد: این امر باعث می شود که از موازی کاری و هزینه های گزاف جلوگیری می شود و به عنوان بدنه پژوهش وزارت ارتباطات، نقطه نظرات را بررسی می کنیم.
وی، گفت: تحول دیجیتال و افزایش سهم GDP در بحث هوشمندساری شکل گرفته است و نیاز به دقت دارد؛ لذا شتاب زدگی به صلاح کشور نیست و همکاری های بین دستگاهی حائز اهمیت است.
محمدی، افزود: توانمندی های شرکت ها را شناسایی کردیم و برای همرسانی معرفی می شوند، زیرساخت های آزمایشگاهی را شناسایی کردیم و راهکارهایی برای محصولات هوشمند تعیین شده است.
وی، گفت: هوشمندسازی بدون تعامل با بخش های مختلف میسر نمی شود و اگر مقدمات ایجاد شود، این مسیر به سرعت پیش می رود.
به گزارش سیتنا، رستگار در ادامه این نشست گفت: صنعت در گذشته محیط فعالیت تولیدی بود، اما امروز همه بخش ها را در نظر گرفته است؛ لذا تمام بخش هایی که در برنامه هفتم توسعه که اکنون به عنوان برنامه پنج ساله پیشرفت اعلام می شود، در صنعت است.
وی، افزود: در این رویداد طراحی، مهندسی و مشاوره و راه حل ارائه می دهیم و بخشی که دستگاه های اجرایی مکلف هستند شامل برنامه های اجرایی می شود که بودجه اختصاص داده می شود و چالش ما در قسمت کاربلدهاست.
رستگار، گفت: وقتی تدابیر به درستی اندیشیده شود نگرانی ها رفع می شوند، وقتی از هوشمندسازی و اینترنت اشیا حرف می زنیم باید کار جدی انجام شود اما اکنون این حوزه ها در کشور به صورت پایلوت ارائه می شود.
وی، گفت: از اتوماسیون صنعتی در این نمایشگاه استفاده شده است و اینکه کدام شرکت ها به صورت پروژه کلید در دست در خدمت دستگاه های اجرایی هستند محقق می شود.
در ادامه انصاری، دبیر رویداد اظهار کرد: در برنامه هفتم پیشرفت رشد اقتصادی هشت درصد بوده است که برای افزایش این سهم نیاز به سرمایه گذاری و بهره وری دارد.
وی، گفت: هوشمندسازی لازمه رشد اقتصادی است و اگر از اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و کلان داده در انقلاب صنعتی چهارم به درستی استفاده شود، بهره وری خوبی خواهیم داشت و اگر تنظیم شده پیش برویم، در حوزه امنیت هم اثرات مطلوب آن را شاهد خواهیم بود.
انصاری، اظهار کرد: آنجه مطابق نقشه راه با مصوبه شورای عالی فضای مجازی مقرر شده، باید نفوذ فناوری را در صنعت داشته باشیم.
وی، خاطرنشان کرد: سه دستگاه ویژه در بحث امنیت مدنظر هستند که حوزه نفت، معدن و کشاورزی است.
مشاور رییس پژوهشگاه ارتباطات، گفت: نیاز است تکالیف در برنامه هفتم تعیین شود و مطالبات صنعت بیان شود تا همکاری های موثری داشته باشیم.
برای مشاهده تصاویر این نشست اینجا کلیک کنید.
تصاویر این نشست را در ادامه ببینید:
خبرنگار: زهرا طاهری
عکاس: مهسا شریفی نیا
افزودن دیدگاه جدید