کدخبر :316433 پرینت
15 اسفند 1403 - 11:22

نیروی انسانی متخصص؛ مهمترین اصل در هوش مصنوعی

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: تهیه برنامه جامع در هوش مصنوعی طراحی شده که مهمترین اصل آن به تربیت نیروی انسانی متخصص مربوط می‌شود که در این زمینه برنامه مناسبی را در خصوص تعریف آموزش هوش مصنوعی برای حدود یک میلیون دانش آموزان پیش بینی کرده‌اند که مشمول سنین هفت تا 15 سال می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، احسان عظیمی راد در گفت‌وگو با خانه ملت در تشریح دستور کار روز (سه شنبه، 14 اسفندماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: در این جلسه حسین افشین معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و تعدادی از کارشناسان عرصه هوش مصنوعی مهمان کمیسیون آموزش بودند و گزارشی در مورد اجرای بند «ت» ماده (۹۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت (شش حوزه پیشران، هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست مهندسی، مواد و ساخت ،پیشرفته، میکروالکترونیک، فناوری‌های عصبی، مغز و علوم شناختی) به اعضای کمیسیون ارائه دادند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در این نشست به صورت ویژه در سه حوزه از شش حوزه پیشران گزارش مطلوبی ارائه شد، افزود: تهیه برنامه جامع در هوش مصنوعی طراحی شده است که مهمترین اصل آن به تربیت نیروی انسانی متخصص مربوط می‌شود که در این زمینه برنامه مناسبی را در خصوص تعریف آموزش هوش مصنوعی برای حدود یک میلیون دانش آموزان پیش بینی کرده‌اند که مشمول سنین هفت تا 15 سال می‌شود و با پیشنهاد کمیسیون احتمال کاهش آن به چهار تا پنج سال هم است.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دوره ویژه‌ای برای معلمان به عنوان راهنمایان هوش مصنوعی تعریف شده است، یادآور شد: امیدواریم در سال ۱۴۰۴ به واسطه این گروه از معلمان آموزش و پرورش به موضوع هوش مصنوعی ورود داشته باشند؛ در حال حاضر حدود ۴۵ درصد از پایان نامه‌های دانشجویی با موضوعات حوزه پیشران تعریف شده است.

کشور به لحاظ سخت افزاری در هوش مصنوعی ضعیف است

عظیمی راد با اشاره به تقویت زیر ساخت‌های پردازشی هوش مصنوعی در کشور ، اظهار داشت: کشور به لحاظ سخت افزاری در هوش مصنوعی بسیار ضعیف است و سرمایه گذاری مناسبی در معاونت علمی ریاست جمهوری صورت گرفته است در این عرصه نیز با کمک کمیسیون آموزش و کمیته دانش بنیان اعتبارات مناسبی برای هوش مصنوعی در نظر گرفته‌ایم، امیدواریم برای سال آینده به لحاظ زیر ساخت پردازشی و سخت افزار CPU اقدامات مناسبی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم تاکید کرد: در حوزه طراحی سکوی ملی هوش مصنوعی، دو پروژه بزرگ هوش تجاری برای میدان‌های نفتی سپهر و جفیر تعریف شده است. در حال حاضر این پروژه‌ها به صورت پایلوت در نیروگاه شریعتی مشهد اجرا شده‌اند و می‌توانند به‌ عنوان الگویی برای سایر مجموعه‌های کشور مورد استفاده قرار گیرند.

عظیمی راد در ادامه اظهار داشت: در حوزه تعریف ۱۳ طرح دستیار هوشمند برای وزارتخانه‌ها هم اقدام بزرگی در برنامه جامع هوش مصنوعی تعریف شده که با ۱۲ دانشگاه قرارداد منعقد شده است و مقرر شد در حوزه هوش مصنوعی در راستای رشد و ارتقاء کشور خدماتی را ارائه دهند.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی یادآور شد : در حوزه فناوری میکروالکترونیک، مرکز ملی پیشران طراحی تراشه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده که این مرکز فعالیت‌های خود را در سه حوزه طراحی، بسته‌بندی و ساخت فیزیکی تراشه آغاز کرده است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه طراحی تراشه، بردهای الکترونیکی و قطعات میکروالکترونیک، کشور با ضعف جدی روبرو است و عمدتا وارد کننده این قطعات محسوب می‌شویم، یادآور شد: با توجه به حرکت مثبتی که در این حوزه شروع شده و تأکید قانون برنامه هفتم توسعه بر این موضوع، امید می‌رود که با نظارت و حمایت کمیسیون آموزش، معاونت علمی، وزارت علوم و دانشگاه‌ها، این مرکز ملی در پیشران طراحی تراشه بتواند طی سه سال آینده به اهداف خود دست یابد. این اقدامات جایگاه ایران را در میان کشورهای تولیدکننده قطعات الکترونیک، که برای صنایع «های‌تک» اهمیت حیاتی دارند، تثبیت می کند.

عظیمی‌راد خاطرنشان کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه فناوری کوانتوم ورود کرده است و برنامه‌هایی در زمینه محاسبات کوانتومی، سنسورهای کوانتومی و ایجاد آزمایشگاه کوانتوم در دست اجرا دارد. این اقدامات برای تحقق برنامه‌های سال ۱۴۰۴ طراحی شده‌اند تا معاونت بتواند به این ظرفیت مهم دست یابد و از آن برای تقویت بنیان‌های علمی کشور بهره‌برداری کند، چرا که فناوری کوانتوم یکی از موضوعات بسیار کاربردی و آینده‌دار محسوب می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به اقدامات معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه‌های مهندسی زیستی، زیست‌فراوری و پزشکی بازساختی، تاکید کرد: طبق گزارش ارائه شده تقسیم کار مناسبی در معاونت علمی و ستادهای زیرمجموعه آن انجام شده است،امروز کشور ایران جزو پنج کشور اول آسیا در حوزه زیست فناوری است که بسیار غرورآفرین است. در این راستا حدود دو میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با تولید محصولات دارویی و زیستی در کشور را شاهد بودیم، حدود هشت کارخانه تولید در کشور وجود دارد و به ۱۷ کشور دنیا صادرات محصولات زیستی داریم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در پایان تاکید کرد: کمیسیون آموزش انتظار دارد معاونت علمی و فناوری از تمام ظرفیت‌ها از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استفاده کند تا اجرای بند «ت» ماده (۹۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت (شش حوزه پیشران، هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست مهندسی، مواد و ساخت، پیشرفته، میکروالکترونیک، فناوری‌های عصبی، مغز و علوم شناختی) به صورت کامل محقق شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.