کدخبر :316266 پرینت
12 اسفند 1403 - 14:53

اتصال فضاپیمای باری روسیه به ایستگاه فضایی بین‌المللی

محموله جدید غذا، سوخت و تجهیزات با یک فضاپیمای باری روسیه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید.

متن خبر

به گزارش سیتنا، فضاپیمای باری «پروگرس ام‌اس-۳۰»(Progress MS-30) روسیه یا «پروگرس ۹۱» به گفته ناسا، روز شنبه اول مارس به طور خودکار به قسمت عقب ماژول خدماتی «زوزدا»(Zvezda) ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد.

در زمان اتصال، فضاپیما و ایستگاه فضایی بین‌المللی در فاصله ۴۱۸ کیلومتری بر فراز اقیانوس اطلس در حال چرخش بودند. اتصال در ساعت ۱۸:۰۲ به وقت منطقه زمانی شرقی و دو روز پس از پرتاب پروگرس از پایگاه بایکونور در قزاقستان انجام شد.

فضاپیمای بدون سرنشین با حدود ۲۵۹۹ کیلوگرم محموله برای خدمه ماموریت «اکسپدیشن ۷۲»(Expedition 72) به ایستگاه فضایی رسید. پروگرس علاوه بر پوشاک، غذا، تجهیزات پزشکی و بهداشتی، یک لباس فضایی جدید «Orlan-MKS» را نیز برای استفاده در پیاده‌روی‌های فضایی روسیه با خود به ایستگاه برد.

پروگرس تجهیزات و سخت‌افزارهایی را نیز برای پشتیبانی از آزمایش‌های علمی آژانس فضایی روسیه دارد. در میان محموله فرستاده‌شده، موادی برای پرورش ریزجلبک‌ها به عنوان منبع غذایی احتمالی وجود دارد. تجهیزات مورد نیاز برای آزمایش چگونگی تأثیر ریزارگانیسم‌ها بر سطوح گوناگون داخل آزمایشگاه مداری و تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد بلورهای پیشرفته نیمه‌رسانا نیز در این محموله هستند.

فضانوردان ایستگاه فضایی از جمله «آلکسی اووچینین»(Aleksey Ovchinin)، «ایوان واگنر»(Ivan Vagner) و «الکساندر گربنکین»(Alexander Grebenkin)، تجهیزات زیست‌پزشکی را برای ارزیابی اثرات ریزگرانش بر گردش خون و ایمنی بدن به کار خواهند برد.

پروگرس ۹۵۰ کیلوگرم سوخت، ۴۲۰ کیلوگرم آب آشامیدنی و ۵۰ کیلوگرم نیتروژن را نیز به ایستگاه ارائه خواهد داد.

فضاپیمای روسی حدود شش ماه به ایستگاه متصل خواهد ماند تا خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی آن را با زباله پر کنند. پس از آن، پروگرس از ایستگاه جدا خواهد شد تا یک ورود مجدد را به جو زمین داشته باشد و به همراه زباله‌های همراه خود در جو بسوزد.

پروگرس ام‌اس-۳۰، نودویکمین فضاپیمای تدارکاتی روسیه است که از سال ۱۹۹۸ برای حمایت از برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب می‌شود و همچنین صدوهشتادوسومین پرواز پروگرس از زمان اولین پرواز در سال ۱۹۷۸ به فضاست.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.