ببینید | ایران در بین معدود کشورهای دنیا با بالاترین آلودگی گوشی و دیوایس قرار دارد
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت زیرساخت، گفت: در راستای مقابله با حملات سایبری باید با اصلاح سیاستگذاریها، استفاده از ابزارهای غیرایمن را کاهش دهیم تا آلودگی دیوایس های کاربران کاهش یابد؛ چراکه جزو معدود کشورهای دنیا با بالاترین آلودگی دیوایس هستیم و به دلیل همین آلودگیها هم خیلی از محدودیتها در سطح شبکههای خارجی یا پلتفرم ها برای IP های ایرانی اتفاق میافتد.
دکتر بهزاد اکبری، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون تاثیر حملات سایبری بر زیرساخت های ارتباطی کشور، گفت: از زمانی که بنده در شرکت زیرساخت حضور یافتم در حال پایش حملات در شبکه هستیم که واقعا در مقاطعی وضعیت وحشتناک بود و لینک های ما را کاملا اشباع می کرد. ما خوشبختانه کمتر از 30 ثانیه این حملات را شناسایی و به اپراتور اعلام میکنیم و اپراتور ترافیک و آدرس ها را تگ می کند و به ما اعلام می کند تا با آن مقابله کنیم.
وی ادامه داد: این کشف و جلوگیری از حملات را در دو سطح انجام می دهیم، یک بخش را از یک فراهم کننده سرویس خارجی استفاده می کنیم که در فرانکفورت است و یکی هم در داخل شبکه خودمان داریم. ترافیکی که حمله است را هدایت می کنیم به سمت فرانکفورت و آنجا پاکسازی صورت می گیرد و چون کاملا نمی تواند پاکسازی انجام دهد یک بخشی از آن به داخل کشور منتقل و پاکسازی می شود که مکانیزم آن کاملا در اختیار شرکت زیرساخت است، ولی این فرایند ممکن است بین دو تا 10 دقیقه طول بکشد.
اکبری خاطرنشان کرد: اگر حمله ای به صورت آنی و با حجم بالا به یک هدفی مثلا اپراتور صورت گیرد، این فرایند اگر 5 دقیقه هم طول بکشد، در همین 5 دقیقه کاربران زیادی تحت تاثیر قرار می گیرند. این مساله در همه جای دنیا مرسوم است و فرقی نمی کند، بالاخره یک لینک 100 گیگ در روسیه یا آمریکا یا آلمان هم باشد اگر اشباع شود تمامی کاربرانی که ارتباطشان از آن لینک است را در آن مقطع تحت تاثیر قرار می دهد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: حملاتی که وجود دارد دو گونه است یکی حملات خارج به داخل و دیگری حملات داخل به خارج. حملات خارج به داخل عمدتا بات است، بات های خیلی بزرگی هستند که بسیاری از این حملات بزرگ را پایش کردیم. به عنوان مثال از طرف 170 الی 180 کشور به سمت ایران حمله صورت می گیرد که روی این بات ها بوده است. از سمت دیوایس های آلوده در دنیا و یا دیوایس هایی که به خدمت گرفته می شوند حمله صورت می گیرد.
اکبری ادامه داد: در داخل کشور هم می توانیم بگوییم که بات های خیلی بزرگی به دلیل آلودگی گسترده گوشی های مردم و دیوایس ها، در داخل کشور شکل گرفته که خارجی ها برای حمله به دیگران استفاده می کنند و این ها روی کیفیت سرویس کاربر و روی اختلالاتی که می تواند ایجاد کند تاثیر می گذارد. باید جلوی این بخش را بگیریم که یک بخش آن به سیاست گذاری بر می گردد تا استفاده از ابزارهای غیر ایمن کاهش یابد تا آلودگی دیوایس های کاربران کم شود که در دنیا شاید جزو معدود کشورهایی هستیم که تا این میزان آلودگی دیوایس داریم و به دلیل همین آلودگی ها هم خیلی از محدودیت ها در سطح شبکه های خارجی یا پلتفرم ها برای IP های ایرانی اتفاق می افتد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت خاطرنشان کرد: ما از هر پتانسیل داخلی استفاده می کنیم و در حال حاضر هم راه حلی که داریم راه حل کاملا بومی است و در سطحی که چند صد گیگابیت در ثانیه را می توانیم شناسایی و دفع کنیم. بر اساس دانش و محصول بومی این اتفاق می افتد، البته برای آنکه موثرتر باشد هاب خارج از ایران را در شرکت زیرساخت راه اندازی و تجهیزات مقابله با حملات دیداس را نصب می کنیم تا از آنجا جلوی حملات را بگیریم تا لینک های بین الملل ما را تحت تاثیر قرار ندهد و این برنامه پیشرفت خوبی برای مقابله با حملات داشته است.
تصویربردار: سهند بیژن نیا
افزودن دیدگاه جدید