کدخبر :315591 پرینت
29 بهمن 1403 - 14:20

۳۵.۹ هزار میلیارد تومان؛ سهم بودجه رسانه‌ها در بخش دوم لایحه بودجه سال 1404

طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در بخش دوم لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، حدود ۳۵.۹ هزار میلیارد تومان از محل بودجه عمومی برای دستگاه‌های رسانه‌ای در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهش های مجلس در گزارش «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور(۱۳): حوزه رسانه و فضای مجازی» آورده که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، به‌عنوان دومین قانون بودجه که براساس برنامه هفتم پیشرفت تنظیم شده است، حدود ۳۵.۹ هزار میلیارد تومان را از محل بودجه عمومی برای دستگاه‌های رسانه‌ای در نظر گرفته که نسبت به سال گذشته که این عدد ۲۴.۸ هزار میلیارد تومان بوده، حدود ۴۳درصد افزایش داشته است.

در ادامه این گزارش ذکر شده که سهم اعتبارات دستگاه‌های رسانه از هزینه‌های عمومی دولت حدود ۰.۷ درصد و سهم آن از حوزه فرهنگ حدود ۲۷درصد می‌باشد. حدود ۳۵.۰۰۰ میلیارد تومان برای سازمان صدا و سیما، حدود ۴۶۵ میلیارد تومان برای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، حدود ۱۱۹ میلیارد تومان برای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و حدود ۲۶ میلیارد تومان برای شورای نظارت بر صدا و سیما پیش بینی شده است.

در ادامه این گزارش تصریح شده که حدود ۳۰ میلیارد تومان برای خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) و حدود ۲۴ میلیارد تومان برای خبرگزاری خانه ملت در نظر گرفته شده است.

 در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش ها ذکر شده که در این لایحه، مبلغ هشت هزار میلیارد تومان به‌عنوان درآمد برای صدا و سیما برآورد شده که با احتساب این مبلغ مجموع اعتبارات آن حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان می‌باشد. همچنین مبلغ ۸۳ میلیارد تومان به‌عنوان درآمد برای خبرگزاری ایرنا پیش‌بینی شده که با احتساب این مبلغ مجموع اعتبارات آن حدود ۵۴۹ میلیارد تومان است.  

در جمع بندی این بخش گزارش آمده که یافته‌های گزارش حاضر نشان می‌دهد با توجه به برآورد سهم برنامه‌های حوزه رسانه در جدول (۱۲) بخش دوم لایحه، مطابقت لازم با بخش اول لایحه وجود دارد؛ اما تامین مالی لازم برای تحقق برش یکساله تکالیف صدا و سیما در بند «الف» ماده (۷۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت صورت نگرفته است.

مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاداتی هم  ارائه کرده است. در این بخش آمده که انجام تکالیف مشخص شده در جدول ۱-۱۶ ماده (۷۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت مطابق محاسبات صورت گرفته نیازمند تفسیر روشن از عبارت «و این افزایش را در سنوات بعد از سال ۱۴۰۳ نیز پایه افزایش بودجه سنواتی قرار دهد» در تبصره این ماده است. در غیر این صورت تکالیف مندرج با توجه به افزایش قیمت تمام شده تولید محصولات رسانه‌ای برای سازمان صدا و سیما مقدور نخواهد بود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.