کدخبر :314626 پرینت
11 بهمن 1403 - 11:52

نهایی شدن پیش‌نویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات از نهایی شدن پیش‌نویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور خبر داد و گفت: به منظور اجرای تکالیف وزارت ارتباطات در برنامه هفتم پیشرفت و تحقق اهداف عملیاتی مشخص شده در سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور، پروژه‌ای با عنوان پژوهش نیازسنجی، شناسایی و تدوین نظام ارزیابی ارائه‌دهندگان خدمات ابری طی حدود یک سال اخیر اجرایی شد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، رایانش ابری به ارائه خدمات محاسباتی از جمله سرورها، فضای ذخیره‌سازی، پایگاه‌های داده، شبکه، نرم‌افزارها و تجزیه و تحلیل از طریق اینترنت (ابر) اطلاق می‌شود.

ایسنا در همین رابطه طی گزارشی نوشت: احسان آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا از نهایی شدن پیش‌نویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور خبر داد و در این زمینه گفته است: به منظور اجرای تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هفتم پیشرفت و تحقق اهداف عملیاتی مشخص شده در سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور، پروژه‌ای با عنوان پژوهش نیازسنجی، شناسایی و تدوین نظام ارزیابی ارائه‌دهندگان خدمات ابری طی حدود یک سال اخیر اجرایی شد. هدف این پروژه تدوین نقشه راه خدمات ابری و تهیه طرح مرکز رصد وضعیت ابر کشور بود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از اصلی‌ترین خروجی های این پروژه، تهیه و تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور و راهکارهای تحقق آن در حوزه خدمات ابری منطبق با سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور است، افزود: در این زمینه، پیش‌نویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور آماده شد و طی نشست های متعدد با حضور فعالان بخش خصوصی رایانش ابری، خبرگان دانشگاهی و مراکز پژوهشی به بررسی این پیش‌نویس پرداخته شد.

به گفته این مقام مسئول این نقشه راه با هدف شکل‌گیری حداقل سه فراهم‌کننده خدمات ابری داخلی و کسب سهم بازار هشتاد درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور تدوین شده است بنابراین تمرکز اصلی بر توسعه زیرساخت‌های خدمات ابری کشور و زمان‌بندی دقیق و تعیین مسئولیت‌ها برای کلیه ذینفعان بوده است و یکی از مهم‌ترین تأثیرات این نقشه راه، ایجاد ابر دولت و الزام دستگاه‌های اجرایی به مهاجرت به زیرساخت‌های ابری داخلی است. این اقدام، نه تنها به افزایش تقاضا برای خدمات ابری داخلی منجر می‌شود، بلکه باعث توسعه زیرساخت‌های بومی و کاهش وابستگی به شرکت‌های خارجی خواهد شد.

کارشناسان تأکید می‌کنند افزایش اعتماد کاربران به خدمات ابری داخلی، یکی از نقاط کلیدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال کشور است و کاربران داخلی زمانی به خدمات ابری داخلی اطمینان خواهند کرد که کیفیت و امنیت این خدمات تضمین شود؛ نقشه راه پیشنهادی، با تاکید بر استانداردسازی و نظارت بر خدمات ابری داخلی، زمینه را برای ایجاد این اعتماد فراهم می‌کند.

به دلیل اهمیت این موضوع سال گذشته نیز پروژه ملی ارزیابی خدمات رایانش ابری در راستای پایش استانداردهای خدمات شبکه ملی اطلاعات توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد که بر این اساس آزمایشگاه ارزیابی خدمات توزیع محتوا و رایانش ابری، با هدف ارزیابی کیفیت ارائه خدمات توزیع محتوا و رایانش ابری در کشور ایجاد شد.

گفته شده بود در این سامانه نحوه ارائه خدمت رایانش ابری در بخش‌های مختلف مربوطه شامل زیرساخت فیزیکی، کیفیت و سرعت ارائه خدمات، ویژگی هایی امنیتی و قابلیت‌های کسب و کاری ارزیابی و مورد سنجش قرار می‌گیرند.  

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.