کدخبر :314593 پرینت
10 بهمن 1403 - 22:52

۸۹ ثانیه تا نابودی جهان؛ «ساعت قیامت» نزدیکتر شد

گروه «بولتن دانشمندان اتمی» روز سه‌شنبه ۲۸ ژانویه ساعت نمادین آخرالزمان را ۸۹ ثانیه به نیمه‌شب اعلام کرد؛ به این ترتیب دانشمندان برای اولین بار در سه سال گذشته زمان نمادین برای رسیدن آخرالزمان در سال ۲۰۲۵ را یک ثانیه افزایش دادند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دانشمندان در بولتن دانشمندان دانشگاهی که وظیفه تنظیم سالانه عقربه‌های این ساعت را برعهده دارند، فاصله زمانی ما را از این تاریخ نمادین نیمه‌شب ۸۹ ثانیه و یک ثانیه نزدیکتر از سال گذشته تعیین کردند.

این شاخص استعاری که «ساعت قیامت» نامیده می‌شود، در سال ۱۹۴۷ در مواجهه با تهدید فزاینده هسته‌ای و افزایش تنش‌ها بین دو بلوک که در طول جنگ جهانی دوم شکل گرفته بود، ایجاد شد.

از آن زمان، اعضای سازمان مستقر در شیکاگو معیارهای این شاخص را گسترش داده‌اند تا به عنوان مثال، بیمار‌های همه‌گیر، بحران آب و هوا یا کمپین‌های اطلاعات نادرست دولتی را نیز شامل شود.

فاجعه نزدیک است

خوان مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهور سابق کلمبیا، رئیس گروه بزرگان، گروهی از رهبران سابق، گفت: ساعت پایان جهان نشان می‌دهد که بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به فاجعه نزدیک شده‌ایم.

او در یک کنفرانس خبری در واشنگتن افزود: «ساعت از تهدیدات وجودی که ما با آن روبرو هستیم و نیاز به وحدت و رهبری جسورانه برای برگرداندن زمان صحبت می‌کند.»

زمان جدید یک هفته پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، که هنجارهای تثبیت‌شده در همکاری‌های بین‌المللی را زیر پا گذاشته است، می‌آید.

سانتوس از وعده‌های رئیس‌جمهور جدید آمریکا برای استفاده از دیپلماسی با روسیه و چین استقبال کرد، اما خروج او از توافقنامه آب و هوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی را محکوم کرد.

کارشناسان همچنین نسبت به بدترشدن تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی کره زمین، پس از یک سال رکورد دمایی هشدار دادند.

این ساعت آخرین بار در سال ۲۰۲۳ تغییر کرد، زمانی که پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، ۱۰ ثانیه جلو کشیده شد تا به ثانیه ۹۰ پیش از نیمه شب برسد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.