کدخبر :313233 پرینت
14 دی 1403 - 23:54

سقوط تتر به کانال ۷۷ هزار تومانی

اقدام اخیر بانک مرکزی مبنی بر بستن صرافی‌های رمز‌ارزی موجب شد تا با گذشت چندین روز و کاهش التهابات بازار، قیمت تتر که وارد کانال ۸۲ هزار تومانی شده بود چند پله عقب‌نشینی کند و طی ساعات اخیر وارد کانال ۷۸ هزار تومانی بشود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، هرچند بستن صرافی‌های رمزارزی مورد انتقاد فعالان این حوزه قرار گرفته است اما با توجه به کاهش قیمت تتر و تثبیت آن در کانال ۷۸ هزار تومانی در کنار مداخله ارزی بازارساز در بازار و اعلام خبرهای جدید درباره آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری به نظر می رسد این اقدامات بانک مرکزی تاثیرگذار بوده است.

پولشویی و عملیات سفته‌بازی در بازار تتر، دلیل اصلی مسدود شدن ورودی درگاه‌‌های ریالی پرداخت‌یار صرافی‌های رمزارز است، البته درگاه خروجی این پرداخت‌یارها همچنان باز است تا افرادی که می‌خواهند بیش از این ضرر نکنند بتوانند عملیات فروش خود را انجام دهند.

آمارها نشان می‌دهد این صرافی‌ها با انجام روزانه 50 میلیون دلار معادل 4 همت سفته‌بازی روی تتر به هیجانات در بازار ارز دامن زده بودند و عملاً تتر را به ابزاری برای سیگنال‌دهی به دلار تبدیل کرده‌اند.

پنهان‌بودن ترازنامه‌های مالی و عملیات غیرشفاف بانکی و خارج از ضوابط این صرافی‌ها و پرداخت‌یارهای متخلف، همچنان مورد سؤال افکار عمومی و نهادهای نظارتی است.

این تخلفات که از طریق ایجاد زیرساخت غیرقانونی تسویه آنی و خارج از چارچوب نظام پولی و بانکی توسط شرکت‌های پرداخت‌یار انجام می‌شود، علاوه‌بر اینکه به‌نوعی پولشویی محسوب می‌شود، عملیات سفته‌بازی برخی صرافی‌ها را پوشش می‌دهد.

ظاهراً بانک مرکزی و نهادهای نظارتی در ماه‌های گذشته نسبت به تخلفات ریالی شرکت‌های پرداخت‌یار در ایجاد سیستم تسویه آنی در معاملات متعدد هشدار داده بودند اما آنها این هشدار را جدی نگرفته و به تخلفات خود ادامه داده‌اند.

احتمال کاهش ادامه دار قیمت دلار

در همین راستا، سعید اشتیاقی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با ایسنا با اشاره به مسدودسازی صرافی‌های رمزارز متخلف توسط بانک مرکزی و اثر آن بر کاهش نرخ دلار و تتر گفت: حضور به موقع بازارساز در برخورد با صرافی‌های متخلف و برگزاری جلسه رئیس کل بانک مرکزی با مدیران ارشد شرکت‌های پتروشیمی روند افزایشی قیمت دلار غیررسمی را متوقف کرد.

وی افزود: با حذف نیما و ایجاد بازار ارز تجاری صنایع می‌توانند ارز خود را با نرخ عادلانه و تعادلی به فروش برسانند؛ بنابراین با افزایش عرضه از سمت پتروشیمی‌ و سایر صنایع نرخ در بازار غیررسمی نیز فروکش می‌کند، همچنین با کاهش تنش‌های سیاسی منطقه احتمال ریزش قیمت دلار شدت می‌گیرد.

این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه افزایش اخیر نرخ دلار چندان دلیل بنیادی اقتصادی ندارد، اظهار کرد: معمولا هر ساله با نزدیکی به پایان سال میلادی تقاضا برای ارز به منظور تسویه مالی شرکت‌ها افزایش می‌‎یابد که با گذر از این برهه و با کاهش تقاضا نرخ دلار متعادل می‌شود.

اشتیاقی با اشاره به این موضوع که باید نرخ ارز رسمی در کشور معیار قیمت کالا و تصمیم‌گیری‌های مردم باشد، گفت: احتمال ریزش قیمت دلار با فروکش کردن تقاضا وجود دارد؛ بنابراین مردم نباید به صورت هیجانی به این بازار ورود کنند.

وی در پایان تاکید کرد: خواسته اصلی ما فعالان اقتصادی از بانک مرکزی بعد از نزولی شدن نرخ ارز ایجاد ثبات است که در سال گذشته با اجرای سیاست تثبیت شاهد ایجاد ثبات در بازار بوده‌ایم و امیدواریم این رویه دوباره در بازارها ایجاد شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.