کدخبر :313012 پرینت
10 دی 1403 - 15:25

مسدودی درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز خارج از انتظار بود!

فعالان اقتصادی و مدیران کسب‌وکارهای مرتبط با تبادل رمزارز در نشست خبری «سکوهای تبادل رمزارز پیرو مسدودی خدمات پرداخت» تاکید کردند که اگرچه خواستار تنظیم گری برای جلوگیری از پولشویی هستند، اما توقع داشتند که بانک مرکزی با ارائه راهبرد و تبادل دیتا این موضوع را حل می‌کرد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، روز پنجشنبه ششم دی ماه با عبور قیمت تتر از ۸۰ هزار تومان،‌ درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی مجددا توسط بانک مرکزی مسدود شدند و این مسدودی تا لحظه انتشار این خبر همچنان پابرجاست.

در همین راستا، نشست خبری «سکوهای تبادل رمزارز پیرو مسدودی خدمات پرداخت»، امروز دوشنبه از سوی انجمن تجارت الکترونیک تهران در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

رضا قربانی، نائب رییس کمیسیون نوآوری اتاق تهران در این نشست، گفت: از ابتدای فعالیت رمزارزها در کشور حدود سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ فشارهای زیادی بر این کسب و کارها وارد شده است و تنها خواسته ما در این زمینه تنظیم گری برای جلوگیری از پولشویی بوده است.

وی، ادامه داد: اکنون در شرایطی هستیم که نرخ ارز لحظه به لحظه در حال افزایش است.

قربانی، گفت: این اقدام بانک مرکزی پنجشنبه و آخر هفته اتفاق افتاد و هیچ شخصی پاسخگوی ما نبود که به چه دلیلی این مسدودسازی رخ داد، از طرف دیگر فشارهای رسانه ای شروع شد و اکنون با این رویه شاهد نابودی کسب و کارهایی هستیم که همزمان با رشد جهانی شکل گرفتند و یک ریال هم از منابع دولتی دریافت نکردند و با خودتنظیم گری تنها جلوی چالش های موجود را گرفتند.

در ادامه این نشست، نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، گفت: اینکه چرا این روش که وقتی موضوعی را نمی دانیم، آن را نابود می کنیم، را نمی فهمیم!

وی، ادامه داد: انتظار ما از این دولت این بود که بدون ارائه راهبرد یا علت یا جایگزینی، چنین کنش تندی نشان ندهد.

به گزارش خبرنگار سیتنا، محمدمهدی شریعتمدار، مدیرعامل یک کسب‌و‌کار پرداخت‌یار به نام جیبیت نیز در این نشست اظهار کرد: پلتفرم هایی که بسته شدند اکثرا دو سویه بین دو کاربر بودند که کار کاربران را تسهیل می کردند و فضایی امن ایجاد کرده بودند.

وی، ادامه داد: این اکوسیستم بزرگ بود و با ۱۵ میلیون رجیستری، کاربر قابل توجهی داشت.

شریعتمدار، گفت: پولشویی جرم است و سال گذشته تقریبا ۲۰ هزار استعلام قضایی در این پلتفرم ها پاسخ داده شده بود، در سه ماه اخیر شاهد مسدود شدن برخی پرداخت یارها بودیم و اخیرا هم شریان حیاتی مالی یک صنف متوقف شده است.

فرزین فردیس، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران نیز در این مراسم، گفت: به عنوان متخصص این حوزه نظری نمی توانم بدهم اما مشکلات و مواردی که در این جلسه اعلام می شود را به صورت دقیق مورد توجه قرار می دهم و به سمع و نظر افراد ذی نفع می رسانم و به مسوولان در اتاق منتقل می کنم.

مازیار نوربخش، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هم در این نشست هم اندیشی اظهار کرد: در جلسه ای که اخیرا با نمایندگان در سطح کارشناس بانک مرکزی داشتیم، دغدغه های آنها را شنیدیم، دغدغه اصلی آنها کنترل نرخ ارز است. بانک مرکزی توانسته کنترل اسکناس را در دست گیرد تا قیمت ها از حدی بالاتر نرود اما در این مورد اخیر از لایه های فناوری خارج است و از لایه تنظیم کلان ارز در جامعه نشات می گیرد.

وی، افزود: متاسفانه بانک مرکزی در این مورد تمکین یا گفت و گو نمی کند تا فعالین حوزه هم کمک کنند و در این شرایط بر اساس فرض و گمان مجبوریم پیش برویم.

مهدی فاطمیان، رئیس هیات مدیره انجمن فین تک نیز گفت: از ابتدای فعالیت، برخی مدعی شدند که قیمت ارز را صرافی ها بالا می برند، لذا پیشنهادی دادیم که شرکت های صادراتی ارز خود را از صرافی ها دریافت کنند که پس از آن دلایل عوض شد و علت را پولشویی اعلام کردند.

وی، افزود:بانک مرکزی باید از قبل اطلاع رسانی می کرد تا با هم به تعادل نرخ ارز کمک می کردیم، اینکه آخر هفته بدون اطلاع رسانی این کار را کنند، غلط است.

فاطمیان، اظهار کرد: شرکت های حوزه رمز ارز تاثیر بسزایی در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور و GDP دارند، مناسب بود که بانک مرکزی جلسه ای می گذاشت و اعلام می کرد که با چه چیزی متوجه‌ایم. باید دیتای شفاف بگیریم و به کاربران هم دیتای شفاف بدهیم؛ در تعاملات باید شفاف باشیم.

وی، تاکید کرد: این اقدام بانک مرکزی درست نیست و با ایجاد راهکار و تبادل دیتا می توانست این موضوع حل شود.

انتهای پیام

خبرنگار: زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.