ببینید | استفاده از ظرفیت نمایشگاه تلکام برای حضور در بازارهای منطقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معتقد است: نمایشگاه تلکام امسال رونق خوبی داشت و محصولاتی که امسال ارائه شد در مقایسه با سنوات گذشته از لحاظ کیفی و بصری در وضعیت بهتری بودند، لذا دعوت از وزرای ارتباطات منطقه برای دوره های بعد نمایشگاه برنامه ریزی می شود تا امکان تعاملات بین المللی و حضور در بازارهای منطقه فراهم شود.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام 1403) از روز گذشته (سوم دی ماه) آغاز به کار کرد و این نمایشگاه تا ششم دی ماه در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
در دومین روز برپایی این نمایشگاه، دکتر سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در روز نخست برپایی نمایشگاه از تعدادی از سالن ها بازدید کرده بود مجددا در نمایشگاه حضور یافت و از سایر شرکت های حاضر در نمایشگاه بازدید کرد.
وزیر ارتباطات در بازدید از غرفه ستاد خبری و مجموعه رسانه ای سیتنا در ارزیابی نمایشگاه تلکام امسال، گفت: نمایشگاه تلکام امسال رونق خوبی داشت و محصولاتی که امسال ارائه شد در مقایسه با سنوات گذشته از لحاظ کیفی و بصری در وضعیت بهتری بودند.
وی، اضافه کرد: با توجه به محدودیتی که داشتیم دعوت از وزرای خارجی با اینکه هماهنگی های لازم انجام شده بود میسر نشد؛ در سال آینده انشالله میزبان وزرا و معاونین وزرای کشورهای دیگر خواهیم بود و حتما برای آنها نمایشگاه تلکام ایران جذابیت خواهد داشت.
هاشمی ادامه داد: بازارهای منطقه شاید از نگاه برخی چشمگیر نباشد و همراهی نکنند، اما باور بنده بر این است که در بسیاری موارد ظرفیت ارائه داریم، اما باید تمرین کنیم و داشتن بازار منطقه نزدیک به باور است و می توانیم رقابت هم کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توضیح داد: توصیه بنده دو بحث جدی است که اگر رعایت کنیم امکان رقابت را داریم؛ توجه به مشتری و مشترک بحث اول است، نمی توانیم خودمان را به مشتری تحمیل کنیم، شاید این کار مقطعی ممکن باشد و بتوان از برخی فرصت ها استفاده کرد، اما ماندگار نیست؛ نکته دوم بحث کیفیت و توجه به آن است، برخی کار کیفی می کنند و می توانند در بازار دوام آورند و آنهایی که توجه به این امر دارند ماندگار هستند.
وی، ادامه داد: از لحاظ دانشی ما وضعیت خوبی داریم، اگرچه نیاز به مراقبت داریم، دلیل آن این است که هوش مصنوعی نیاز به زیرساخت دارد و باید به موضوع زیرساخت ها به طور ویژه و عمیق توجه کنیم، از کارهای پراکنده و جزیره ای در این حوزه پرهیز کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با توجه به انتخاب شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی در نمایشگاه امسال، خاطرنشان کرد: مبنای شکل گیری هوش مصنوعی امروز، ارتباطات است، اگر به ارتباطات توجه نشود، نمی توان متناسب با فرآیند کشور پیش رفت؛ لذا باور بنده این است که ما باید در بخش زیرساخت یک هم افزایی و محوریتی داشته باشیم، چراکه زیرساخت برای خود زیرساخت معنا پیدا نمی کند، بلکه زیرساخت باید سرویسی را دایر کند که آن سرویس را به کسب و کارها و سایر بخش های حاکمیتی ارائه کند؛ ما این تجربه را در کشور در دهه 90 تحت عنوان پهنای باند موبایل داشتیم، و اجازه دادیم که در این بستر، خود بخش خصوصی فکر کند و اکنون سرویس هایی که در کشور تحت عنوان اقتصاد دیجیتال داریم بر همین بستر شکل گرفته است و تجارب موفقی را نیز داشتیم.
هاشمی، تاکید کرد: در جایی که بخش خصوصی نمی تواند و یا امکان ورود ندارد، باید بسترسازی را خودمان انجام دهیم و پس از شکل گیری بستر، خود کسب و کار و اقتصاد دیجیتال شکل خواهد گرفت، بنابراین از تجارب موفقمان باید به درستی استفاده کنیم.
انتهای پیام
خبرنگار: زهرا طاهری و فرزانه احمدی منش
افزودن دیدگاه جدید