کدخبر :312488 پرینت
01 دی 1403 - 11:16

صدای شخصیت شرور جنگ ستارگان با هوش مصنوعی ابدی شد

صداپیشه شخصیت دارث ویدر در مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان، به دلیل ناتوانی از ادامه این کار کناره گرفت و به سینماگران اجازه داد با استفاده از هوش مصنوعی کارش را ادامه دهند، این کار نشان داد که چگونه پیشرفت‌های تکنولوژیک می‌توانند به حفظ و گسترش میراث‌ فرهنگی و هنری کمک کنند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، جیمز ارل جونز، صداپیشه شخصیت دارث ویدر در مجموعه فیلم‌های «جنگ ستارگان» به مدت نیم قرن، در اواخر عمر به دلیل ناتوانی از ادامه این کار کناره گرفت و به سینماگران اجازه داد با استفاده از هوش مصنوعی کارش را ادامه دهند.

جونز هنگامی که 91 سال داشت، به فیلم‌سازان اجازه داد با استفاده از آرشیو صوتی وی، از طریق تکنولوژی هوش مصنوعی و گفتار مصنوعی، صدای او از فیلم‌های قبلی را بازآفرینی کنند تا در پروژه‌های آینده مورد استفاده قرار گیرد.

شرکت «لوکاس‌فیلم» با همکاری استارتاپ اوکراینی «ری‌اسپیچر»، که در زمینه تکنولوژی صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی تخصص دارد، برای حفظ میراث جونز برای شخصیت دارث ویدر همکاری کرده است.

ری‌اسپیچر پیش‌تر با لوکاس‌فیلم در سریال «کتاب بوبا فت» همکاری کرده و صدای لوک اسکای‌واکر جوان را بازآفرینی کرده بود. آنها همچنین در سریال «اوبی وان کنوبی» به ساخت صدای دارث ویدر کمک کردند. خانواده جونز نتیجه نهایی را تأیید کردند، و خود وی نقش هدایتگر در شکل‌دهی به صدای این شخصیت داشت.

کار ری‌اسپیچر روی سریال اوبی وان کنوبی در شرایطی دشوار انجام شد. این کمپانی مجبور شد پروژه بازسازی صدای دارث ویدر را در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه 2022 تکمیل کند. آنها با وجود مشکلات زیاد موفق شدند صداها را به موقع به لوکاس‌فیلم تحویل دهند.

جیمز ارل جونز اولین بار صدای دارث ویدر را در فیلم «جنگ ستارگان» در سال 1977 ایفا کرد. دیوید پراوز ایفای نقش فیزیکی این شخصیت را بر عهده داشت. جونز سال‌ها نقش این شخصیت را در فیلم‌ها و سریال‌های زیادی بازی کرد.

هنگامی که جونز بالاخره تصمیم گرفت از ایفای نقش ویدر کناره‌گیری کند، این پایان یک دوران طولانی فعالیت هنری بود، اما از طریق تکنولوژی پیشرفته، صدای افسانه‌ای او همچنان در کهکشانی دوردست طنین‌انداز خواهد شد.

این اتفاق همچنین تأکیدی بر تأثیر عمیق فناوری در هنرهای نمایشی است و نشان می‌دهد که چگونه پیشرفت‌های تکنولوژیک می‌توانند به حفظ و گسترش میراث‌ فرهنگی و هنری کمک کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.