کدخبر :312467 پرینت
01 دی 1403 - 09:18

ضرورت به کارگیری هوش مصنوعی برای توسعه همکاری و پیشرفت کشورهای دی۸

رئیس‌جمهور با اشاره به نقش راهبردی فناوری‌های پیشرفته در توسعه همکاری‌ها و پیشرفت کشورهای دی۸ گفت: لازم است با تدبیر جمعی، فناوری‌های نوینی نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آن را مدیریت کنیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مسعود پزشکیان در یازدهمین اجلاس سران گروه دی‌۸ طی سخنانی با اشاره به اهمیت محوری فناوری‌های نوین در تعامل و همکاری سازنده بین کشورهای عضو گروه، تصریح کرد: موضوع نشست سران بسیار هوشمندانه انتخاب شده است جوانان بی‌تردید سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنان پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ما به شمار می‌رود.

پزشکیان بر نقش فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه همکاری میان کشورهای عضو دی۸ با تکیه بر نقش جوانان تاکید کرد و افزود: با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش رو بازنگری جدی صورت پذیرد. 

رئیس‌جمهور، جایگاه پیش‌برنده و سرنوشت‌ساز جوانان متخصص از جمله فعالان و متخصصان شرکت‌های دانش‌بنیان در پیشرفت کشورهای عضو را یادآور شد و عنوان کرد: موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه عرصه‌ای است که جوانان در آن پرچم‌دار هستند‌. کشورهای دی۸ با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساخت خود می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب کنند. 

پزشکیان، با اشاره به استقبال و حمایت جمهوری اسلامی ایران برای زمینه‌سازی ورود جوانان در برنامه‌های توسعه‌محور، تصریح کرد: آمادگی داریم برای حمایت از جوانان کارآفرین، اقداماتی در چارچوب دی‌۸ انجام دهیم؛ از جمله این اقدامات می‌توانم به ایجاد بانک مشترک ایده و سرمایه دی‌۸، تأسیس خانه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک، برگزاری تورها و نشست‌های علمی و فناوری اشاره کنم.

پزشکیان با بیان این که فاصله‌های جغرافیایی در میان کشورهای دی۸ گویای اهمیت توسعه و مناسبات ترانزیتی برای رونق همکاری‌های اقتصادی اقتصادی و تجاری است، افزود: در کنار اهمیت راهبردی این موضوع، نگاه اعضا باید معطوف حوزه‌هایی شود که در عین کمک به رشد منافع پایدار جمعی، تاب‌آوری بیشتری در قبال شوک‌های احتمالی در آینده فراهم کند.

وی با اشاره به نقش راهبردی فناوری‌های پیشرفته در توسعه همکاری‌های متقابل و رشد منافع پایدار کشورها گفت: لازم است با تدبیر جمعی اعضا فناوری‌های نوینی نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آن را مدیریت کنیم.

رئیس جمهور در این راستا پیشنهاد کرد نشست سران دستورالعمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقا تاب‌آوری اقتصادی کشورهای عضو صادر کند.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که امروز ضرورت حفظ دوستی و ایجاد پیوندهای جدید چندجانبه میان کشورهای جهان اسلام بر مبنای توسعه و کسب منافع جمعی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود، افزود: حرکت به سوی چندجانبه گرایی با ایجاد شبکه‌های هوشمند اقتصادی و تجاری میان کشورها روندی درست و برگرفته از خواست اکثریت کشورها است.

پزشکیان، با بیان این که حجم تجارت بین کشورهای عضو دی۸ با چشم‌انداز مطلوب، فاصله زیادی دارد ابراز امیدواری کرد در دوره ریاست مصر بر سازمان، شاهد شتاب توسعه تجارت بین اعضا باشیم و در این مسیر، تهاتر می‌تواند نقش تعیین‌کننده در افزایش حجم تجارت بین اعضا داشته باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.