مشارکت بخش خصوصی فاوا در تهیه نظام اقتصاد دیجیتال
در پی دعوت معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات از کانون هماهنگی فاوا، طی برگزاری نشست هم اندیشی تشکل های حوزه فاوا و حدود 40 شرکت فعال در این حوزه، چالش ها و فرصت های مورد نظر در پیش نویس نظام اقتصاد دیجیتال کشور مورد بررسی قرار گرفت.
در پی دعوت احسان چیت ساز، معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از کانون هماهنگی فاوا، تشکل های حوزه ICT و حدود ۴۰ شرکت خصوصی فعال در بخش فاوا، اولین نشست هم اندیشی را در حضور این معاون وزیر ارتباطات برگزار کردند.
موضوع اصلی این نشست در کنار چالش ها و فرصت هایی که توسط مدیران تشکل ها و شرکت ها مطرح شد، بررسی پیش نویس نظام اقتصاد دیجیتال کشور بود.
لازم به توضیح است که طبق سند برنامه هفتم پیشرفت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با هماهنگی سایر دستگاه های ذی ربط و مشارکت بخش غیردولتی، نسبت به تهیه نظام اقتصاد دیجیتال کشور اقدام نماید.
در این راستا، پیش تر پیش نویس نظام اقتصاد دیجیتال از طریق کانون هماهنگی فاوا در اختیار شرکتهای حاضر در جلسه قرار گرفته بود و هر یک از شرکت ها به شش پرسش کلیدی مرتبط با اقتصاد دیجیتال پاسخ داده و در این نشست نیز به تعدادی از چالش ها پرداخته و یا پیشنهاداتی ارائه دادند.
اهم موارد اصلی در پرسش ها عبارت بودند از:
- اصلی ترین چالش های پیش روی اقتصاد دیجیتال در کشور و فرصت هایی که تا کنون به آن توجه نشده است.
- چگونه می توان تعامل و همکاری بین دولت و بخش خصوصی را برای توسعه اقتصال دیجیتال تقویت کرد و چه سازوکارهایی لازم است؟
- کدام زیرساخت های فناوری برای توسعه اقتصاد دیجیتال ضروری است و چگونه می توان از فناوریهای نوظهور برای این منظور استفاده کرد؟
- چه تغییراتی در مقررات و سیاست ها برای تسهیل کسب و کار و چه حمایتی هایی برای جلب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی لازم است؟
- برای تامین نیروی انسانی لازم و آموزش های مهارتی، چه اقداماتی لازم است؟
- چه مدل هایی برای کسب و کارها در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور توصیه می شود و تجربه های مختلف بین المللی کدامند؟
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید