کدخبر :312177 پرینت
25 آذر 1403 - 10:37

کشف دو سیاره فراخورشیدی قابل‌ سکونت

اخترشناسان موفق به کشف دو سیاره فراخورشیدی به نام‌ های GJ ۱۰۰۲b و GJ ۱۰۰۲c شده‌اند که ممکن است قابل سکونت باشند و به دور یک ستاره کوتوله سرخ می‌چرخند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، اخترشناسان موفق به کشف دو سیاره فراخورشیدی شده‌اند که احتمالاً قابل سکونت هستند و به دور یک ستاره کوتوله سرخ می‌چرخند.

این سیاره‌ها که به نام‌های GJ ۱۰۰۲b و GJ ۱۰۰۲c شناخته می‌شوند، جرمی مشابه زمین دارند و در فاصله‌ای نسبتاً کوتاه از ما قرار گرفته‌اند. اگر با سرعت نور حرکت کنیم، رسیدن به این سیاره‌ها تنها ۱۶ سال طول می‌کشد.

این کشف توسط گروهی از محققان به رهبری مؤسسه IAC در اسپانیا صورت گرفته و یافته‌های آنها به‌زودی در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

«الخاندرو سوارز ماسکارنو»، یکی از نویسندگان این مقاله، می‌گوید که جهان در حال نشان دادن این موضوع است که سیاره‌های شبیه زمین آن‌چنان هم نادر نیستند. با این دو سیاره جدید، تاکنون هفت سیاره شبیه زمین در نزدیکی منظومه شمسی شناسایی شده‌اند.

این دو سیاره در منطقه‌ای موسوم به کمربند حیات ستاره خود قرار دارند. ستاره GJ ۱۰۰۲ یک کوتوله سرخ نسبتاً سرد است و این باعث می‌شود که کمربند حیات آن در فاصله کمتری نسبت به ستاره‌های داغ‌تر قرار گیرد. قرار داشتن سیاره‌ها در کمربند حیات به این معنی است که دمای آن‌ها به شکلی است که احتمال وجود آب مایع در سطحشان وجود دارد. وجود آب مایع یکی از شرایط اساسی برای پشتیبانی از حیات به شمار می‌رود، هرچند حضور در کمربند حیات به‌تنهایی برای میزبانی حیات کافی نیست.

سیاره GJ ۱۰۰۲b به ستاره خود بسیار نزدیک است و تنها در مدت ۱۰ روز یک دور کامل به دور این ستاره می‌چرخد. سیاره دیگر، یعنی GJ ۱۰۰۲c، در فاصله‌ای کمی دورتر قرار دارد و هر گردش آن به دور ستاره حدود ۲۱ روز طول می‌کشد. جرم ستاره GJ ۱۰۰۲ تقریباً یک‌هشتم جرم خورشید ماست.

این دو سیاره با استفاده از ابزار ESPRESSO در تلسکوپ بسیار بزرگ شیلی و ابزار CARMENES در رصدخانه «کالار آلتو» در جنوب اسپانیا کشف شدند. محققان امیدوارند که در تحقیقات بعدی بتوانند اطلاعات بیشتری درباره جو این سیاره‌ها به دست آورند و دریابند که چه اتفاقاتی در اتمسفر آن‌ها در حال رخ دادن است.

این کشف جدید گامی مهم در مطالعه سیارات فراخورشیدی و احتمال وجود حیات در خارج از منظومه شمسی به شمار می‌رود و امید به یافتن سیاراتی مشابه زمین را تقویت می‌کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.