اهمیت حکمرانی داده و ضرورتهای آن برای آینده دیجیتال کشور
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات گفت: دادهها، بهویژه در عصر دیجیتال، نه تنها عامل رشد اقتصادی بلکه ابزاری برای ایجاد عدالت اجتماعی و تقویت امنیت هستند.
به گزارش سیتنا، احسان چیتساز، در میزگرد حکمرانی داده در همایش «تحول دیجیتال، افق آینده» در سخنرانی خود با اشاره به تحولات سریع دنیای دیجیتال، تأکید کرد که دادهها به عنوان «طلای دیجیتال» نقشی حیاتی در اقتصاد و تصمیمگیریهای دولتی دارند و مدیریت مؤثر آنها میتواند به افزایش بهرهوری، شفافیت و نوآوری در کشور کمک کند.
وی افزود: دادهها، بهویژه در عصر دیجیتال، نه تنها عامل رشد اقتصادی بلکه ابزاری برای ایجاد عدالت اجتماعی و تقویت امنیت هستند.
چیت ساز بر لزوم ایجاد زیرساختهای مناسب برای حکمرانی داده در کشور و بهرهبرداری هوشمندانه از آنها تأکید کرد و گفت: اتحادیه اروپا با GDPRT، استونی با X-Road و هند با India Stake با ایجاد قوانین و پلتفرمهای داده ملی و استفاده از فناوریهای نوین، دستاوردهای بزرگی در زمینه حکمرانی داده داشتهاند که میتوانیم از این تجربیات بهرهبرداری کنیم.
معاون وزارت ارتباطات همچنین با اشاره به لزوم تدوین قوانین شفاف برای جلوگیری از مزاحمت ها و ایمنسازی دادهها تاکید کرد: ما باید چارچوبهای نظارتی و قانونی جدیدی برای حفاظت از دادههای شهروندان ایجاد کنیم و به گونه ای که نوآوری در زمینه کسبوکارهای دادهبنیان اچار اختلال نشده و رشد یابد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید