کدخبر :307310 پرینت
20 شهریور 1403 - 11:46

معاون اول رئیس جمهور: ‎اینترنت یک راه و اتوبان است، کسی راه را نمی‌بندد

معاون اول رئیس جمهور، گفت: اینترنت یک اتوبان و راه است، کسی راه را نمی بندد،لذا لازم است محتوای خوب در آن بگذارید، ممکن است در اتوبان خودروی حامل محموله غیرقانونی هم تردد کند، اما راه را که نباید بست.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مراسم تكريم و معارفه وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سيزدهم و چهاردهم در تالار وحدت برگزار شد.

در اين آيين كه با حضور اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و پيشكسوتان و هنرمندان صاحب نام كشور برگزار شد، دكتر محمدرضا عارف با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله سید محمود طالقانی به نقش محوری ایشان در اوائل انقلاب برای جوانان اشاره کرد.

عارف همچنین با قدردانی از زحمات و تلاش‌های دكتر اسماعيلی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سيزدهم گفت: ايشان گزارش خوب و اميدواركننده ای را ارائه دادند كه اميدواريم ‌اين امكانات از سوی نهادهای تصميم ساز در اختيار وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم  نيز قرار گيرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه از آقای صالحی بابت پذیرفتن مسئولیت وزارت خانه‌ای که نقش کلیدی در تحقق آرمان‌های انقلاب ما که انقلاب فرهنگی است دارد، تشکر می‌کنم ‌گفت: مزيت اين وزارتخانه آن است كه ارباب رجوع آن نخبگان يعنی هنرمندان و اهل قلم و فرهنگ هستند كه الگوی مناسبی برای جامعه و به خصوص جوانان هستند.

عارف در ادامه با بيان اينكه انقلاب ما انقلابی فرهنگی ای است‌ كه مردم با كاريزمای امام خمينی (ره)، پشت سر رهبری انقلاب كه مرجع تشييع بود قرار گرفتند افزود: اما در دهه پنجم انقلاب بايد ببينيم كه سند چشم انداز كه تكليف همه ما بوده است و براساس آن بايد جايگاه اول منطقه را در همه شاخص‌ها كسب می كرديم و الهام بخش‌ دنيای اسلام باشيم به كجا رسيده است، بايد ببينيم كه در مقابل اين سند كه در سال ۸۲ و ۸۳ نوشته شد و در مجمع تشخيص مصلحت نظام تصويب شد و مقام معظم رهبری با اصلاحات، آن را ابلاغ كردند، چقدر توانسته ايم در بخش نرم افزاری در مسير سند حركت كنيم.

معاون اول رئيس جمهور افزود: حقيقت اين است كه شاخص های فرهنگی و اجتماعی مي گويد كه ما خيلی از اين شاخص ها فاصله داريم و ما بايد پاسخ را در محافلی مانند اين جمع كه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه هستند پيگيري كنيم، بايد ببينيم كه ما كجا از آرمان‌ها فاصله گرفتيم و با عملكردهای سليقه ای و جناحی و نگاه تنگ نظرانه، به جای «سياست جذب»، « سياست دفع» را دنبال كرديم، چرا  با نگاه قيم مابانه هر فرد، گروه و شخصی خود را حق مطلق دانست و ديگران را باطل و به اين ترتيب بود كه جوانان ما كه بايد در مسير اين آرمان ها حركت می كردند از آرمان ها فاصله گرفتند؟

عارف گفت: بیایید فرزندان خودمان را بررسی و وفاداری آنها به انقلاب را با نسل اول انقلاب مقایسه کنیم چه کردیم که از ظرفیتی که در سال ۵۷ داشتيم و در مقابل دنیا با اسلحه فرهنگ ایستادیم، فاصله گرفته‌ایم؟ در اين مورد نبايد گناه را به گردن ديگران انداخت و غايب را محكوم كرد ما بايد از خودمان شروع كنيم نخبگان فرهنگی و هنری كشور بايد ظرفيت خود را براي حاكميت ارزش ها به كار مي بردند اما ما چه كرده ايم كه از  اين ظرفيت كه در سال ۵۷ در مقابل دنيا با اسلحه فرهنگ و ارزش های الهی پيروز شديم امروز اين قدر فاصله داريم.

وی افزود: در آستانه‌ تدوين برنامه هفتم توسعه در دو بخش بايد فعاليت كنيم كه بخش اول، بخش نرم افزاری است كه احكام بسيار خوبی دارد كه برای اجرای آنها نيازی به پول نداريم و تنها به اراده، تصميم و شناخت وضع موجود و شناخت اينكه با چه طريقی شاخص های آسيب های اجتماعی و فرهنگی را اصلاح كنيم نياز داريم.

وي در توضيح بخش دوم گفت: بخش دوم، بخش سخت افزاری است كه منابع می خواهد و با آنكه احكام خوبی دارد اما در برنامه توسعه، منابعی برای آن ديده نشده است و به اين كه دولت، پيشنهادش را به مجلس بدهد موكول شده است.

عارف گفت: ما برای اجرای برنامه در حدود ۲۵۰ ميليون دلار يا يورو برای رشد هشت درصدی نياز داريم كه تهيه اين منابع كار سنگينی است و بيش از كار اقتصادی، كار فرهنگی می خواهد، كار فرهنگی درباره اعتماد به حاكميت و احترام به قانون، ما برای جذب سرمايه بايد سازو كارهای فرهنگی و اقتصادی را ببينيم و بررسی كنيم كه چطور اين سرمايه را جذب كنيم كه برنامه تنها بر روی كاغذ نباشد.

وی افزود: در برنامه هفتم، سهم بهره وری ۳۵ درصد ديده شده است و اين در حالی است كه بهره وری يعنی فرهنگ و شما به عنوان اهالی هنر و فرهنگ بايد بگوييد كه چگونه به اين بهره وری كه شاخص ها نشان می دهد وضعيتمان در آن بسيار بد است برسيم و چه كار كنيم تا با ارتقاء ‌فرهنگ و فرهنگ سازی اسلامی در اين مسير حركت كنيم.

وی در ادامه در توضيح راهبردهای اجرايی چهار ساله در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه گفت: تلاش برای تحكيم سبک زندگی و تقويت همبستگی و اعتماد ملی، تقويت وفاق ملی با محوريت مفاخر ملی فرهنگی و هنری و حمايت از توليد محتوا در حوزه فضای مجازی با محوريت فرهنگ اسلامي و ايرانی، مبارزه با تهاجم فرهنگی، ارتقاء سطح معيشت اهالی فرهنگ و هنر و حل مشكلات معيشتی و بيمه ای هنرمندان، حمايت از افزايش و توليد پويانمايی، ترويج اخلاق و فرهنگ غنی اسلامی متناسب با اقشار جامعه به خصوص قشر جوان و نوجوان، فراهم كردن امكان مشاركت مردم در فعاليت های فرهنگی و هنری و واگذاری آن به بخش خصوصی و مردم، پايش و سنجش شاخص های سبک زندگی، اهتمام به فرهنگ كتاب و كتابخوانی با تاكيد بر حل مشكلات نشر،‌ اهتمام به گردش آزاد اطلاعات و حمايت از فعاليت های رسانه ای و تضارب آراء، بستر سازی لازم در راستای جهاد تبيين،‌ حمايت وي‍ژه از زيست بوم هاي صنايع خلاق در عرصه فرهنگ و هنر، بهبود فضای كسب و كارهای فرهنگی و هنری، ‌افزايش تعامل با بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر، توجه به اصول و مبانی آمايش سرزمينی و حمايت از انتقال فنآوری های نوين مرتبط با فرهنگ و هنر از اولويت های ما در اين حوزه هست.

معاون اول رئيس جمهور در ادامه خطاب به دكتر صالحی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم گفت: بايد برای تربيت جوان هايی كارآمد و آماده پذيرش مسئوليت های بزرگ تلاش كنيد تا همانگونه كه مقام معظم رهبری در ديدار هيئت دولت فرمودند در پايان دولت حداقل ۱۰۰ نفر كه شرايط اداره كشور را داشته باشند را تربيت كرده باشيم و اين تكليفی است كه ايشان به دولت كردند.

وی در ادامه با بيان اينكه اكنون حدود ۵۰ درصد فارغ التحصيلان دانشگاهی را خانم ها تشكيل می دهند گفت متاسفانه ما در تمامی برنامه های توسعه اين ۵۰ درصد را كنار گذاشته ايم و تنها خواسته ايم با ۵۰ درصد ديگر كشور را پيش ببريم اما اكنون زمان آن رسيده است كه سهم آنها با اولويت داده شود و اگر چه شعار ما شايسته سالاری است اما بايد يک تبعيض مثبت را درباره خانم ها قائل شويم و در پست های ميانی و بالاتر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنها ا ستفاده شود.

فضای مجازی قيد و بندی ندارد اما رسانه ها مقيد به اصول هستند و نبايد مسئولان را با مسائل حاشيه ای يا چالش های غيرضروری درگير كنند.

وی در حوزه رسانه نيز با بيان اينكه ما به رسانه های تاثير گذار و جدی نياز داريم گفت: ما قبول داريم كه رسانه ها بايد چالشی برخورد كنند اما اين به معنای به حاشيه كشاندن مسئولان نيست، ما معتقديم كه فضای مجازی قيد و بندی ندارد اما رسانه ها مقيد به اصول هستند و نبايد مسئولان را با مسائل حاشيه ای يا چالش های غيرضروری درگير كنند.

معاون اول رئيس جمهور افزود: ما در اين دولت بدگويی عليه دولت های قبلی و وزرای قبلی را ممنوع كرده ايم.

دكتر عارف تلاش برای تحکیم سبک زندگی را وظیفه وزارت ارشاد دانست و گفت: ما این وزارت را نهاد حاکمیتی می دانیم نه اجرایی، باید همه دست اندرکاران فرهنگی کشور محوریت ارشاد را بپذیرند و ما این رویکرد را در پیش داریم.

وی با بیان اینکه الان جوان ما یا احساس بی هویتی می کند یا هویت خود را در جای دیگری جستجو می کند، تاکید کرد: جنگ روانی و تهاجم روانی یک مسأله جدی برای ماست، برای مبارزه با آن چه کرده‌ایم؟ اینترنت یک اتوبان و راه است کسی راه را نمی بندد، شما محتوای خوب در آن بگذارید، ممکن است در اتوبان خودروی حامل محموله غیرقانونی هم تردد کند، اما راه را که نباید بست، چه قدر مرجعیت علمی و فرهنگی فضای مجازی متوجه کشور ماست؟

معاون اول رئيس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز دولت در مسائل فرهنگی دخالت می کند که باید اصلاح شود، اظهار کرد: محرمانه نگه داشتن شاخص‌ها راه‌حل مشکلات نیست. در شعار می گوییم مردم محرم هستند، اما باید در عمل هم ثابت شود.

عارف درباره وضعیت کتاب‌خوانی نيز گفت: در این حوزه وضعیت نگران کننده است. فضای مجازی و سایت جایگزین کتاب نمی شود و اين در حالي است كه تیراژ برخی کتاب ها خجالت آور است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم، تاکید کرد: نباید به این خاطر كه ما را مورد نقد قرار می دهند، از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم‌.

عارف با اشاره به جهاد تبيين افزود: فقط منتظر هستیم رهبر انقلاب فرمانی صادر کنند و بعد آن را تایید کنیم، اما چه قدر برای تحقق آن تلاش می‌کنیم؟در سال های اخیر شعارهای هر سال، عمدتا اقتصادی بوده که برای امسال مشارکت مردم مد نظر بوده است اما ما چه قدر برچسب زنی به سرمایه و سرمايه دار را کنار گذاشته‌ایم؟

معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه آمایش سرزمینی راهبرد دولت و برنامه هفتم توسعه است گفت: کشور فقط تهران یا هشت يا ده کلانشهر نیست بلکه همه مناطق جزو کشور است و همه مردم حق رشد و توسعه دارند. این مساله در بخش فرهنگی باید مدنظر باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.