ساخت ریز-رباتهای زیستی از سلولهای انسانی
پژوهشگران دانشگاههای آمریکایی هاروارد و تافتس موفق شدند با استفاده از سلولهای بیماران، رباتهای بسیار کوچک بیولوژیک به نام «آنثربات» طراحی کنند که میتوانند به درمان بیماریهای زیادی کمک کنند.
به گزارش سیتنا، این رباتها که از سلولهای نای انسان سرچشمه گرفتهاند، قادر به عبور از سطوح مختلف بافتهای بدن هستند، و به طرز چشمگیری میتوانند به احیای اعصاب در مناطق آسیبدیده کمک کنند. این رباتها برای خودمونتاژی طراحی شدهاند، و اندازه آنها بین عرض موی انسان تا نوک مداد تیز متغیر است.
هر آنثربات به عنوان یک سلول واحد از نای اهداکننده بزرگسال، که مجهز به مژگان حرکتی است، آغاز میشود. دانشمندان شرایط را طوری فراهم کردهاند که حرکتپذیری ریزرباتها درون بدن انسان به حداکثر برسد، و همچنین بتواند اقدامات مختلفی برای بهبود اعصاب آسیبدیده انجام دهد.
با برنامهریزی مجدد روند تعاملی سلولها، میتوان ساختارهای چندسلولی جدید ایجاد کرد. این کار شبیه جابجا کردن مصالح در هنگام معماری است، که با قرار دادن عناصر مختلف در جاهای مختلف میتوان به طرحی نو دست پیدا کرد.
به گفته محققان، ریز-رباتها نه تنها میتوانند اشکال سلولی جدیدی ایجاد کنند، بلکه در سطوح مختلف نیز حرکت میکنند و باعث رشد لایههای نورون آسیبدیده در جاهای مختلف بدن میشوند.
استفاده از سلولهای انسانی امکان ساخت رباتهای سازگار با مشخصات زیستی فرد بیمار را ممکن میکند، و خطرات واکنش ایمنی بدن به ربات و نیاز به سرکوبکنندههای سیستم ایمنی را به حداقل میرساند.
به علاوه، آنثرباتها قابلیت تجزیه طبیعی را دارند و دارای طول عمر محدود و در محوطه آزمایشگاهی هستند، که باعث میشود نگرانیها درباره تکثیر کنترلنشده آنها یا واکنش آنها به مواد و شرایط خارجی بیمورد باشد.
اختراع جدید میتواند سنگ بنای برنامههای کاربردی آینده را با استفاده از مشخصات زیستی بیماران بگذارد. این رشته که هنوز در حال توسعه است، «رباتیکس زیستی» نام گرفته است، و به جای مواد خارجی، روی مشخصات سلولی بدن انسان تمرکز میکند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید