آجر عجیب و غریبی که در فضا است!
یک ابر جعبهای شکل از گرد و غبار که در مرکز کهکشان ما قرار دارد، مدتها است دانشمندان را گیج کردهاست و مشاهداتی که جزئیات جدیدی را در مورد ترکیب آن آشکار میکند، این راز را عمیقتر میکند و احتمالاً آنچه را که در مورد چگونگی شکلگیری ستارهها شناخته شدهاست، تغییر میدهد.
به گزارش سیتنا، این ابر که به دلیل نفوذ ناپذیری بصری و ظاهر مستطیل شکلش «آجر» نامیده میشود، قبلاً تخمین زده میشد که بیش از ۱۰۰۰۰۰ برابر جرم خورشید را در خود جای دهد و چنین حباب متراکمی باید بر اساس درک کنونی محققان از شکلگیری ستارهها، ستارههای جدید عظیمی را تولید کند. اما اینطور نیست.
آجر تا حد زیادی خفته است و آخرین مشاهدات انجام شده با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، هیچ ستاره پنهان و جوانی را نشان نداد.
در عوض، دادههای وب جدید نشان میدهد که آجر فقط از گاز ساخته نشدهاست. طبق مطالعهای که روز دوشنبه در مجله Astrophysical منتشر شد، همچنین پر از مونوکسید کربن منجمد است. بسیار بیشتر از آنچه قبلاً انتظار میرفت و یخ بیشتری در عمق آجر تشکیل میشود.
این یافتهها میتواند پیامدهای شدیدی برای چگونگی تجزیه و تحلیل دانشمندان این منطقه در آینده داشته باشد. یخ بیشتر مونوکسید کربن در داخل آجر می تواند به طور چشمگیری نحوه مطالعه و اندازه گیری ابرهای تیره در مرکز کهکشان راه شیری را تغییر دهد.
آدام گینزبرگ، اخترشناس دانشگاه فلوریدا، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت:« ما به درک اینکه دقیقاً در آجر چه میگذرد و جرم کجاست، نزدیکتر هستیم اما با سوالاتی از جمله اینکه چگونه این مونوکسید کربن به یخ منجمد تبدیل میشود، مواجه هستیم.»
اسرار دیگری که برای این منطقه وجود دارد نیز بی پاسخ مانده است:« چرا ما نمی توانیم هیچ ستاره جدیدی را ببینیم که شکل میگیرد؟ آیا آجر آنقدر متراکم نیست که دانشمندان قبلاً تصور میکردند؟ و ویژگی های عجیب و غریب برآمدگی و رشته مانند که در داخل آجر نمایان می شود چیست؟»
گینزبورگ گفت: «ما باید قبل از اینکه واقعاً مطمئن شویم چه اتفاقی میافتد، تحقیقات بیشتری انجام دهیم. من می گویم که ما در مرحله شکل گیری فرضیه هستیم، نه در مرحله نتیجه گیری.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید