کدخبر :287433 پرینت
23 آبان 1402 - 13:42

هوشمندسازی صنایع با مشارکت صندوق نوآوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و ایرانسل

در راستای افزایش سهم ارزش‌افزوده محصولات دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور، تأمین نیازهای مالی زیست‌بوم نوآوری و فراهم کردن زمینه‎‌های توسعه فناوری‌های نوظهور نظیر اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی به‌ویژه الکترونیک و میکروالکترونیک، تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه‌ای میان صندوق نوآوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت ایرانسل منعقد شد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، تفاهم‌نامه همکاری میان صندوق نوآوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت ایرانسل صبح امروز سه‌شنبه 23 آبان 1402 با حضور دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دکتر محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در محل ساختمان مرکزی ایرانسل منعقد شد.

تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه صندوق نوآوری، معاونت علمی و ایرانسل به منظور پاسخگویی اثربخش به نیازهای فناورانه در زیست‌بوم فناوری اطلاعات و ارتباطات، افزایش عمق بومی‌سازی در توسعه و تولید زیرساخت‌های حیاتی و گلوگاهی هسته شبکه، غلبه بر محدودیت‌های تحریمی، امنیت و صیانت از داده‌ها و اطلاعات، ایجاد زمینه‌های استقلال و اقتدار در توسعه شبکه ملی اطلاعات، توسعه فناوری‌های نوظهور نظیر اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی برای نیل به سوی تحول دیجیتال و صنعت نسل چهارم و همچنین رونق کسب‌وکارهای مرتبط در سطح ملی منعقد شده است.

یکی از موضوعات این تفاهم‌نامه تسهیل و حمایت از ایجاد، توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی صنعت به‌ویژه الکترونیک و میکروالکترونیک در زیرساخت‌های حوزه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های مذکور با اولویت نیاز اعلامی یا موضوع مشارکت در طراحی و تولید یا سرمایه‌گذاری ایرانسل از دیگر مواردی بود که طرفین درباره آن به تفاهم رسیدند.

همچنین بر اساس این تفاهم‌نامه، مقرر شد شرکت ایرانسل از ظرفیت موجود در اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در جهت حمایت از تحقیق و توسعه و ساخت نمونه محصول در کلان پروژه‌ها و حمایت از تکمیل زنجیره ارزش، توسعه محصولات جدید و افزایش مقیاس و تولید انبوه محصولات دانش‌بنیان استفاده کند.

ایجاد ظرفیت صادرات محصولات و دارایی‌های فکری تولید شده و توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت مخابرات و ارتباطات کشور در چارچوب حمایت‌ها و ضوابط بنیاد ملی نخبگان نیز از دیگر موارد منعقد در این تفاهم‌نامه است.

صنایع بزرگ در صورت همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان از امتیاز اعتبار مالیاتی برخوردار می‌شوند

خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم با بیان اینکه در طول یک‌دهه گذشته، یعنی از زمان تصویب قانون حمایت از کسب و کارهای دانش‌بنیان در سال 1389 تا امروز، تلاش بر این بود که فرهنگ نوآوری شکل گیرد و متناسب با آن شرکت‌های دانش‌بنیان تاسیس شوند و بتوانند دستاوردهای خود را ثابت کنند، گفت: البته نباید از این نکته غافل شد که هنوز جا دارد فرهنگ دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد را ترویج دهیم که عموم مردم با آن آشنا شوند.

وی افزود: با این همه در دوره جدید و با توجه به رویکردی که معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق نوآوری دنبال می‌کنند، به دنبال آن هستیم تا اکوسیستم نوآوری در کشور به صورت ساختارمند و در تعامل با صنایع و بنگاه‌های بزرگ فعالیت خود را ادامه دهد. 

خیاطیان با تاکید بر اینکه اکوسیستم نوآوری کشور برای توسعه باید وارد همکاری‌ با پروژه‌های بزرگ در صنایع شود، خاطرنشان کرد: این مسئله در قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز منعکس شده است، چرا که صنایع بزرگ می‌توانند در صورت همکاری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و هزینه در بخش تحقیق و توسعه، از امتیاز اعتبار مالیاتی برخوردار شوند، از همین‌رو قانون جهش دانش‌بنیان بستر مهمی را برای حضور شرکت‌های بزرگ در این زیست‌بوم فراهم کرده است. 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه شرکت ایرانسل به عنوان یک اپراتور بزرگ هم خودش دانش‌بنیان است و هم حامی دانش‌بنیان‌هاست، ادامه داد: اهمیت فعالیت‌ بخش‌هایی مانند ایرانسل در حوزه اقتصاد دیجیتال از چند جهت حائز اهمیت است. نخست از منظر اقتصادی، زیرا با نگاه زنجیره‌ای، در پایین‌دست این صنعت فعال شده‌ایم و بخش زیادی از ارزش‌افزوده این صنعت در بالادست و حوزه‌هایی نظیر میکروالکترونیک نهفته است؛ بنابراین تا می‌توانیم باید عمق ساخت داخل و بومی‌سازی را افزایش دهیم. 

وی افزود: فایده دوم این کار از منظر ایجاد اشتغال است. تعداد زیادی دانشجو و دانش‌آموخته رشته‌های مرتبط با این صنعت داریم و این اقدام می‌تواند از مهاجرت آن‌ها جلوگیری کند. از منظر امنیت ملی نیز همکاری اپراتورها با شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار موثر خواهد بود، زیرا بخشی از این صنعت با داده‌ها و حریم خصوصی شهروندان و اطلاعات حیاتی ما سروکار دارد.

خیاطیان در پایان یادآور شد: از منظر تاب‌آوری نیز این همکاری اهمیت دارد، زیرا مصداق فناوری پیشرفته است و کشورها و شرکت‌های دارنده این فناوری‌ها، حتی در شرایط غیرتحریمی هم آن‌ها را به راحتی در اختیار کسی نمی‌گذارند. از حیث ارتقاء بهره‌وری در همه صنایع به عنوان یک حوزه زیربنایی، به ویژه حالا که انقلاب صنعتی چهارم و بحث هوشمندسازی و دیجیتال‌سازی فرا رسیده است، نیز این همکاری حائز اهمیت است، چرا که این فناوری‌ها می‌توانند بهره‌وری را در سایر صنایع افزایش دهند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.