توافق چین، اروپا و آمریکا برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
چین، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای پیشرو در زمینه فناوری پیشرفته در بریتانیا بر سر همکاری جمعی برای مقابله با خطرات ناشی از هوش مصنوعی، توافق کردند.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، برخی از مدیران فناوری و رهبران سیاسی هشدار دادهاند که توسعه سریع هوش مصنوعی در صورت عدم کنترل، خطری وجودی برای جهان ایجاد میکند و باعث رقابت دولتها و نهادهای بینالمللی برای طراحی پادمانها و مقررات میشود.
در اولین تلاش غرب برای مدیریت توسعه ایمن، معاون وزیر چین به رهبران ایالات متحده و اتحادیه اروپا و روسای فناوری مانند ایلان ماسک و سام آلتمن از ChatGPT در بلچلی پارک بریتانیا پیوست. کشورهای حاضر در این نشست از جمله ایالات متحده، چین، و همچنین اتحادیه اروپا، «بیانیه بلچلی» را امضا کردند که در آن آمده است که کشورها باید در این زمینه با یکدیگر همکاری کرده و رویکرد مشترکی در زمینه نظارت بر هوش مصنوعی ایجاد کنند.
این بیانیه یک دستور کار دو وجهی را با تمرکز بر شناسایی خطرات ناشی از نگرانی مشترک و ایجاد درک علمی از آنها را صادر کرد. در این بیانیه همچنین بر اهمیت توسعه سیاستهای بین کشوری برای کاهش این خطرات تاکید شده است.
وو ژائوهوی، معاون وزیر علوم و فناوری چین، در جلسه افتتاحیه این اجلاس دو روزه گفت که پکن آماده است تا همکاری در زمینه ایمنی هوش مصنوعی را برای کمک به ایجاد یک «چارچوب حکومتی» بین المللی افزایش دهد.
او همچنین گفت: «کشورها صرف نظر از اندازه و مقیاسشان از حقوق برابر برای توسعه و استفاده از هوش مصنوعی برخوردارند.»
نگرانی ها در مورد تأثیری که هوش مصنوعی می تواند بر اقتصاد و جامعه داشته باشد در نوامبر سال گذشته زمانی که OpenAI تحت حمایت مایکروسافت ChatGPT را در دسترس عموم قرار داد، افزایش یافت. استفاده از ابزارهای پردازش زبان طبیعی برای ایجاد گفتگوی انسانمانند، این نگرانی را ایجاد کرده است که برخی ماشینها بتوانند به مرور زمان به هوش بیشتری نسبت به انسان دست یابند و این میتواند به پیامدهای نامحدود و ناخواسته منجر شود.
دولتها و مقامات در حال حاضر در تلاشند تا راهی به جلو در کنار شرکتهای هوش مصنوعی ترسیم کنند تا این خطرات را به حداقل برسانند. در همین حال شرکتهای فناوری نگرانند که با تنظیم این مقررات تحت فشار قرار گیرند.
در حالی که اتحادیه اروپا نظارت بر هوش مصنوعی خود را بر حفظ حریم خصوصی دادهها و نظارت و تأثیر بالقوه آنها بر حقوق بشر متمرکز کرده است، اجلاس بریتانیا به به اصطلاح خطرات وجودی ناشی از مدلهای همه منظوره بسیار توانمند به نام «هوش مصنوعی مرزی» را بررسی می کند. مصطفی سلیمان، یکی از بنیانگذاران Google Deepmind، به خبرنگاران گفت که فکر نمیکند مدلهای مرزی فعلی هوش مصنوعی «مضرات فاجعهبار قابلتوجهی» داشته باشند، اما گفت که برنامهریزی از قبل منطقی است زیرا این صنعت مدلهای بزرگتر را آموزش میدهد.
این نشست زاییده افکار ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا است، که می خواهد پس از برگزیت کشورش به عنوان یک واسطه بین بلوک های اقتصادی ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا نقش ایفا کند. میشل دونلان، وزیر دیجیتال بریتانیا، گفت که این یک دستاورد است که این همه بازیگران کلیدی در یک اتاق حضور داشته باشند. او همچنین اضافه کرد که دو اجلاس دیگر مربوط به ایمنی هوش مصنوعی برگزار خواهد شد که نخستین مورد شش ماه در کره جنوبی و دیگری شش ماه پس از آن در فرانسه خواهد بود.
دونلان به خبرنگاران گفت: «برای اولین بار، ما اکنون کشورهایی داریم که موافق هستند که ما باید نه تنها به طور مستقل، بلکه به طور جمعی به خطرات هوش مصنوعی مرزی نگاه کنیم.»
با توجه به نقش چین در توسعه هوش مصنوعی، این کشور یک شرکت کننده کلیدی در این اجلاس است. با این حال ایالات متحده در آستانه اجلاس به صراحت اعلام کرد که بریتانیا پکن را دعوت کرده است. جین هارتلی، سفیر این کشور در لندن گفت: «این دعوت بریتانیاست، نه ایالات متحده»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید