حمایت ویژه صندوق نوآوری از شرکتهای دانشبنیان برای اخذ استانداردهای داخلی و بینالمللی
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در دسته خدمات توانمندسازی، صندوق نوآوری خدمات بلاعوض خود را به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد و در این دسته از خدمات، تنوع بالایی از سرویسهای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان را ارائه میدهد که حمایتها جهت اخذ استانداردهای داخلی و بینالمللی و تاییدیهها نیز از دسته خدمات توانمندسازی است.
به گزارش سیتنا، رویداد «نقش استاندارد در توسعه محصولات دانشبنیان» صبح یکشنبه 23 مهر ماه به مناسبت روز جهانی استاندارد و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری سازمان ملی استاندارد برگزار شد.
در این رویداد که علاوه بر مقامات صندوق نوآوری و سازمان ملی استاندارد، نمایندگان برخی شرکتهای دانشبنیان نیز در آن حضور داشتند، دکتر مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن معرفی مقدماتی حمایتهای این صندوق بیان کرد: امروز تعداد شرکتهای دانشبنیان به بیش از 9 هزار و 100 شرکت رسیده است. افزایش این شرکتها به معنای آن است که نیازهای آنها تغییر پیدا کرده و پیچیدهتر و زیادتر شده است. صندوق نوآوری نیز براساس نیازهایی که از اکوسیستم دانشبنیان کشور احصاء کرده، 77 خدمت متفاوت را در چهار دسته تسهیلات، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه در دسته خدمات توانمندسازی، صندوق نوآوری خدمات بلاعوض خود را به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد، تصریح کرد: در این دسته از خدمات، تنوع بالایی از سرویسهای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان را ارائه میدهیم که حمایتها جهت اخذ استانداردها و تاییدیهها نیز از دسته خدمات توانمندسازی است.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: ما به شرکتهای دانشبنیان خدمات مختلفی جهت اخذ استانداردهای صادراتی، استانداردهای سیستمهای مدیریتی و همچنین تدوین استانداردهای لازم ارائه میدهیم. صندوق برای هر یک از این بخشها به طور خاص و براساس نیازهای منحصر به فرد آن بخش حمایتهای متفاوتی را طراحی کرده است و در اختیار شرکتهای دانشبنیان میگذارد.
بغدادی افزود: اگر استانداردی در کشور وجود نداشته باشد نیز همکاران ما بررسی و سعی میکنند در حوزه تدوین استاندارد و همکاری با سازمان ملی استاندارد نیاز خاص شرکتهای دانشبنیان را برآورده کنند. در این راستا همچنین سعی کردیم برنامههای آموزشی و ترویجی هم داشته باشیم تا در حوزه ادبیاتسازی استانداردها فعالیت کنیم و سطح آگاهی عمومی را در این باره افزایش دهیم.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بسیاری از شرکتهای دانشبنیان در فرآیند فعالیتهای خود دچار توقف میشوند. بررسی دلایل این شکستها علتهای زیادی را به ما نشان میدهد که از جمله میتوان به ضعف سیستم مدیریتی، نداشتن دانش توسعه کسب و کار و همچنین نداشتن تاییدیههای مورد نیاز محصول اشاره کرد. برداشت ما نیز در صندوق نوآوری این بوده است که نداشتن تاییدیهها و استانداردهای لازم یکی از عوامل مهمی است که سبب توقف فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان میشود. به همین مناسبت در بخش توانمندسازی با این نگاه به حمایت از تاییدیههای مختلف میپردازیم. بعضا مواردی را داشتیم که استاندارد ملی وجود نداشت که شرکت بخواهد آن را اخذ کند، بنابراین فکر کردیم که صندوق زمینههایی برای را فراهم آمدن تدوین استانداردها مهیا کند.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: برای این کار همکاری میان صندوق نوآوری و سازمان ملی استاندارد شکل گرفت که طی جلساتی به تفاهمنامهای که دو سال پیش بین صندوق نوآوری، معاونت علمی و فناوری، سازمان استاندارد و پژوهشگاه استاندارد منعقد شد، منجر شود.
بغدادی ادامه داد: سعی کردیم برای رفع موانع تجاریسازی، زیرساخت را ایجاد کنیم و سعی میکنیم اطلاعات اولیه را برای استانداردهای مورد نیاز به سازمان ملی استاندارد ارائه دهیم. در این بین ضابطههایی را طراحی کردیم که برخی کارکرد مناسبی نداشت و در آنها بازنگری کردیم. در بازنگریها برای تدوین استاندارد، سقف حمایت برنامه را به ازای هر شرکت تا سقف 150 میلیون تومان افزایش دادیم؛ حمایتی که امروز میکنیم شامل بحث جستوجو و پژوهش درباره استاندارد است.
نقش انکارناپذیر استاندارد در رشد تولید ناخالص داخلی کشورها
در این برنامه همچنین بحیرایی، مشاور استانداردسازی محصولات دانشبنیان ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در دنیای امروز کشوری توسعه یافته است که نرخ تولید ناخالص داخلی قابل توجهی دارد، گفت: با این مقدمه باید گفت که استانداردها نقش انکارناپذیری در بهرهوری و رشد تولید ناخالص داخلی یک کشور دارند. این دقیقا نکتهای است که سبب شده کشورها بر حوزه استانداردسازی سرمایهگذاریهای خرد و کلان انجام دهند.
وی افزود: براساس بررسیهایی که در کشور فرانسه به انجام رسیده است، آمار میگویند یک درصد تغییر در استانداردها، شاخص بهرهوری را دوازدهصدم درصد متغیر میکند. در واقع استاندارد را میتوان اینگونه معنا کرد که فرایند تولید یا انجام یک کار از راه درست و مبتنی بر بهرهوری انجام میگیرد و در نهایت این فرایند استانداردسازی میتواند در رشد 25 درصدی تولید ناخالص یک کشور اثر مثبت بگذارد.
بحیرائی تاکید کرد: این اعداد به ما نشان میدهند که مسئله استانداردسازی یکی از مهمترین بخشها برای توسعه اقتصاد کشور است و امروزه به عنوان یک ضرورت در توسعه اقتصادی مطرح میشود.
امروز پایداری بنگاههای اقتصادی به اخذ استاندارد بستگی دارد
آزیتا خضرائی، مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی سازمان ملی استاندارد نیز از دیگر سخنرانان این برنامه بود.
وی گفت: در دهکده جهانی که امروز شکل گرفته وجود استانداردسازی یک اختیار نیست. اگر هر بنگاه اقتصادی بخواهد پایدار بماند راهی ندارد جز آن که به نقش استاندارد توجه ویژه داشته باشد. عملا حیات بنگاهها اگر به استانداردها توجه ویژه نداشته باشند، دستخوش دگرگونی خواهد شد.
خضرائی افزود: ما امیدواریم همکاریهایی که با صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز کردهایم منجر به ارائه خدماتی راهگشا به شرکتهای دانشبنیان شود و محصولات و خدماتی که به تولید میرسند را به سمت استانداردسازی پیش ببریم.
مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی همچنین اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان باید توجه داشته باشند که ورودیهایی که به ما میدهند میتواند کمک شایانی به فرآیند تدوین استاندارد کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید