لزوم اتخاذ سیاستهای کلان در حمایت از شرکتهای دانشبنیان دارویی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری گفت: به کارگیری سیاستهای حمایت از صنعت داروی کشور در سطح کلان در مجموع میتواند مسیر ارزبری را مسدود میکند و کشور قادر خواهد بود طیف وسیعی از داروهایی را که منجر به خروج سرمایههای ارزی میشوند، در داخل و با تکیه به فناوری بومی تولید کند.
به گزارش سیتنا، روح الله دهقانی در حاشیه بازدید از شرکتهای دانشبنیان مستقر در هشتمین نمایشگاه ایران فارما عنوان کرد: نمایشگاهی پر انرژی و پویا را با مشارکت شرکتهای توانمند دارویی ایران و سایر کشورها شاهد هستیم که نشان دهنده ظرفیت بالای این صنعت در ایجاد اشتغال، رونق اقتصاد و سلامت آفرینی است.
وی افزود: طیف متنوعی از شرکتهای دارویی از حوزه تجهیزات و ماشین آلات فرآوری،تولید و بسته بندی گرفته تا فرمولاسیون و مهندسی دارو در این نمایشگاه گرد هم آمدهاند تا بار دیگر، توانمندی فناورانه و نوآورانه ایران در صنعت و اقتصاد دارو را به نمایش بگذارند. علاوه بر شرکتهای داخلی، شرکت های خارجی از 30 کشور نیز در نمایشگاه حضور دارند و تجربیات و محصولاتشان را به اشتراک و در معرض دید علاقمندان و فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری دارو قرار دادهاند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: پیشرفت صنعت دارویی کشور امید بخش است و این پیشرفت روز افزون و این موضوع را که صنعت داروی ایران در سطح بین المللی حرفهای جدی برای گفتن دارد به وضوح در این نمایشگاه میتوان لمس کرد.
وی، شرکتهای دانشبنیان نوپا و جدید صنعت دارو را زمینه ساز پیوند نوآوری با بدنه صنعت دارویی دانست و گفت: یکی از صنعتهایی که در آن شرکتهای کوچک و متوسط به خوبی شکل گرفته و نقش خود را یافتهاند حوزه داروست. این شرکتها میتوانند نقش پیوند دهنده میان بخش نوآورانه با بازار بزرگ صنایع دارویی را به خوبی ایفا کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری با اشاره به نقش برگزاری رویدادهای ترویجی و همرسانی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه در کشف فرصتهای جدید همکاری و رونق اقتصاد دانشبنیان حوزه سلامت، افزود: این رویدادها به کشف بازارهای جدید کمک میکند و به رشد اقتصاد این حوزه میانجامد. صنعت سلامت و داروی کشور اکنون به بلوغ و قوام یافتگی قابل توجهی رسیده است و این موضوع دقت، مراقبت و توجهی ویژه به این عرصه را میطلبد. اگر نگاهی دقیق، مبتنی بر سیاست کلان و آیندهنگرانه به است صنعت صورت بگیرد، مسیر جهانی شدن را به زودی طی خواهیم کرد.
وی با بیان این که در حوزه قیمت گذاری دارو و حمایت از داروی ساخت داخل باید سیاستگذاری کلان صورت بگیرد، ادامه داد: سیاست قیمتگذاری یکی از نقاط سرنوشت ساز و کلیدی در حوزه دارو است که حرکت در مسیر صحیح آن حائز اهمیتی سرنوشت ساز برای این صنعت است و باید مورد توجهی جدی قرار بگیرد. وقتی دارویی با قیمت ارزی وارد میشود، کشور باید بپذیرد داروی تولید داخل با فناوری بومی و کیفیت همپای نمونه وارداتی که مبتنی بر تحقیق و توسعه واقعی تولید شده است را حداقل به قیمت70درصد تا 80 درصد نمونه خارجی خریداری کند. این سیاست باید حداقل چهار سال امتداد داشته باشد تا شرکتی که بر مبنای دانش فنی بومی تلاش میکند و داروی وارداتی را میسازد، بتواند روی پای خود بایستد. از سوی دیگر، نظام بیمه کشور نیز باید تلاش کند تا دارو با قیمت مناسب به دست مصرف کننده نهایی برسد.
دهقانی با اشاره به ضرورت به کارگیری سیاستهای حمایت از صنعت داروی کشور عنوان کرد: این سیاستگذاری در سطح کلان در مجموع میتواند دو اتفاق مهم را رقم بزند؛ نخست اینکه مسیر ارزبری را مسدود میکند و کشور قادر خواهد بود طیف وسیعی از داروهایی را که منجر به خروج سرمایههای ارزی میشوند، در داخل و با تکیه به فناوری بومی تولید کند که ضمن حفظ سرمایههای داخلی، به مقاوم شدن کشور در برابر مشکلاتی همچون تحریمها یا کمبود داروهای خاص منجر خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید