کدخبر :283734 پرینت
18 مرداد 1402 - 10:46

معاون نصر کشور در گفت و گو با سیتنا: اختلال‌های اینترنتی به دلیل قطعی برق را کسی گردن نمی‌گیرد؛ وزارت نیرو راهکاری برای تامین منابع دیتاسنترها در قطعی‌های برق اعلام کند

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، گفت: اگرچه تا به حال مشکل مقطعی دیتاسنترها و اختلال‌های اینترنتی به دلیل قطعی برق را کسی گردن نگرفته است، اما وزارت نیرو باید اعلام کند که در صورت ادامه‌دار بودن قطعی‌های برق در سراسر کشور چه راهکاری برای تامین منابع دیتاسنترها دارد که در این راستا ایجاد کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های ارتباطات، نیرو و صنایع می‌تواند راهگشا باشد.

متن خبر

احمد نیرومند، معاون فناوری و برنامه‌ریزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون تاثیر قطعی های برق بر روی اختلال در شبکه اینترنت کشور و مطالبه از وزارت نیرو برای رفع عقب ماندگی لایه دسترسی، گفت: نکته اول این است که تا به حال قطعی‌هایی که به دلیل قطعی برق گزارش می شود را کسی گردن نگرفته است، برخی افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند و سطح دسترسی بالایی دارند، اعلام کرده اند که قطعی برق دلیل افزایش دما در دیتاسنترها شده است، اما مسوولان دیتاسنتر که این مناطق نقطه حساس در نقشه پدافند غیرعامل کشور هم هستند، این موضوع را  گردن نگرفتند و داده رسمی در این زمینه نداریم.

تا به حال قطعی‌های دیتاسنترهایی که به دلیل قطعی برق گزارش می شود را کسی گردن نگرفته است.

وی، ادامه داد: اگر فرض را بر این بگیریم که این داده غیر رسمی درست باشد، باید هر کدام از این مراکز داده اقدامات امنیتی برای پایداری سرویس های خود بر روی نوسانات برق داشته باشند؛ هرچند که این اقدامات همیشگی نیست، اما قطعی برق نمی تواند دلیل اصلی باشد و یک دیتاسنتر علاوه بر اینکه تامین کننده‌های بسیاری از برق دارد، باید سرویس هایی داشته باشد که برق را برای مدت محدودی تامین کند و این موضوع جزو استانداردهایی است که پذیرفتیم و سوال اینجاست دیتاسنترهای ما این استانداردها را کاملا پذیرفتند یا خیر؟ آیا وقتی از UPS صحبت می کنیم، برای جلوگیری از ورود هر نوع برق آلوده در زیرساخت های کشور که بودجه هم برای آن در نظر می گیریم و در همه مراکز است آیا عملیاتی شده است یا خیر و اگر خیر کدام نهاد باید این را ماهانه و سالانه بررسی کند و آیا افرادی که مدعی تامین کننده خدمات برای سرویس گیرنده در دیتاسنترها هستند که در مرحله اول به صورت B2B و بعد از آن B2C است، به مسووولیت های خود در مقابل اجاره ای که می گیرند عمل می کنند؟

نیرومند، اظهار کرد: مرحله بعدی این است که این مشکلات قابل پیش بینی است یا خیر؟ وزارت نیرو ظرفیت هایی دارد که تشکیل شده از ژنراتورهای قابل حمل که در اختیار شرکت های برقی و خود وزارت نیرو است و اگر مشکل برقی پیش آید از آن استفاده می شود و در بازه زمانی خاص آن مشکل را رفع می کند.

وقتی بخش کوچکی از دیتاسنتر دچار مشکل می‌شود، تبادلات کاربران در تمام کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، گفت: آیا در زمان قطعی دیتاسنترها، درخواست رسمی توسط مجموعه خدمات دهنده داده شده و درخواست پشتیبانی انرژی شده است؟ در مرحله بعد پاسخ چه بوده است؟ داده های کارشناسی می توانند درست باشند یا ضریبی از نادرستی را داشته باشند. سرویس ها اگر قطع شده و برق هم وجود داشته، حالا چه مشکلی باعث شده در خدمات ابری به سرویس دسترسی نداشته باشیم؟ اگر دسترسی زیرساختی شبکه ارتباطی داشته باشیم، وزارت ارتباطات باید اعلام کند که دسترسی به دیتاسنتر داشتیم، ولی لینکی از طرف دستاسنترها نداشتیم.

نیرومند، خاطرنشان کرد: شب گذشته (17 مردادماه) اختلالی در تبریز داشتیم که کارشناس ها گفتند از مشکلات برق است و چند ساعتی هم رفع آن، طول کشید. در سال‌های اخیر نمودارهای مصرف رشد در کشور را داشتیم، اما وزارت نیرو باید اعلام کند که اگر این روش ادامه خواهد داشت و مسائل برقی در سال آینده ادامه دار باشد، چه راه حلی دارد؟ این موارد دیگر شامل مشکل بحران نیست، بلکه مشکل منابع است و باید راه حل ها برای دیتاسنترها اعلام شود، چراکه در برخی مناطق کشور دیتاسنترها اهمیت بالایی دارند و باید گروهی رایزنی کنند که آیا وزارت نیرو می داند مشکل از کجاست؟

تعامل وزارتخانه های ارتباطات، نیرو و صنایع برای رفع مشکلات ارتباطی ضروری است.

وی، افزود: تعامل وزارتخانه های ارتباطات، نیرو و صنایع این مشکل را رفع می کند و کافی است کارگروهی تشکیل شود و مشکلات را رفع کنند. وقتی در بحث دیتاسنتر بخش کوچکی دچار مشکل شود، تمام کشور دچار مشکل می شود و این نگاه سرویس گرا باید در بدنه وزارت نیرو هم باشد و نگاه جهانی برای رفع مشکلات داشته باشیم نه منطقه ای.

انتهای پیام

گفت‌وگو از زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.