کدخبر :283389 پرینت
09 مرداد 1402 - 13:57

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین؛ تنها مرجع صدور گواهی مستثنیات

مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات گفت: از این پس، پذیرش هرگونه درخواست استعلام اراضی در خارج از بستر سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ممنوع است و این خدمت به صورت الکترونیکی و صرفا توسط سامانه زمین ارائه می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مازیار مباشری، در خصوص اخرین تحولات صدور گواهی، استعلام و مجوزهای حوزه زمین اظهار داشت: از این پس، پذیرش هرگونه درخواست استعلام اراضی در خارج از بستر سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ممنوع است و این خدمت به صورت الکترونیکی و صرفا توسط سامانه زمین ارائه می‌شود.

صدور گواهی مستثنیات توسط سامانه زمین

وی، جزییات بیشتر خدمت صدور گواهی مستثنیات را چنین تشریح کرد: اراضی مستثنیات به آن بخش از اراضی کشور اطلاق می شود که دارای مالکیت اشخاص حقیقی یا حقوقی بوده و مستثنی از قانون ملی شدن هستند و برآورد می‌شود حدود 85 درصد از اراضی کشور را اراضی ملی تشکیل می‌دهند.

وی افزود: نخستین گام در حفاظت اراضی ملی و جلوگیری از اتلاف و تغییر کاربری، تشخیص و تفکیک آنها از اراضی مستثنیات است که این مهم از طریق پاسخ به استعلام اراضی یا صدور گواهی مستثنیات صورت می‌گیرد. از این منظر می‌توان گفت، گواهی یاد شده، یکی از پایه‌‌ای‌ترین استعلام­‌های حوزه اراضی به شمار می‌رود که در اغلب خدمات قابل ارائه در اراضی کشاورزی و اراضی ملی مورد نیاز است. این خدمت پیش از این توسط ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و به وسیله مراجعه حضوری متقاضی به دفاتر پیشخوان ارائه می‌شد، اما از این پس تنها مرجع ثبت این درخواست سامانه پنجره واحد مدیریت زمین است که این امر نیز به صورت کاملا الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری متقاضیان و بصورت رایگان از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین صورت می پذیرد.

ارائه خدمت از طریق دفاتر پیشخوان

مباشری در خصوص ایجاد تمهیداتی برای آن دسته از متقاضیان مردمی با شرایطی نظیر سالمندان، معلولین، کم‌سواد یا بیسواد که منجر به عدم توانمندی آنها در ثبت الکترونیکی درخواست‌ها می‌شود، گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و کانون دفاتر پیشخوان خدمات دولت منعقد شده، اقدامات فنی جهت برقراری اتصال دفاتر مذکور به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین صورت گرفته و بهره‌برداری از این امکان، هم اکنون در دفاتر پیشخوان خدمات دولت با پرداخت کارمزد مصوب نهادهای تنظیم‌گر این دفاتر برای انجام اموری نظیر تایپ و ورود اطلاعات، اسکن مدارک و نظایر آن امکان‌پذیر است.

مدارک مورد نیاز

متقاضیان برای استفاده از خدمت الکترونیکی استعلام اراضی، نیازمند بارگذاری مدارکی از جمله: مختصات نقاط (پولیگون) زمین مورد استعلام، نامه مرجع استعلام کننده، نوع سند، شماره پلاک اصلی، آدرس محلی زمین و اسکن نقشه زمین هستند. این خدمت پیش از این به طور آزمایشی در استان‌های کرمانشاه و گلستان به بهره‌برداری رسیده بود و به‌تازگی نیز به سراسر کشور تعمیم داده شده است.

گفتنی است، صدور گواهی مستثنیات تنها یکی از خدمات و استعلامات پرکاربردی است که توسط سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ارائه می شود و خدماتی همچون تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرح های کشاورزی و صنعتی، تعیین نوعیت اراضی، تعیین حدود اراضی روستایی و صدور مجوز تاسیس و توسعه شهرک های صنعتی غیر دولتی نیز در این سامانه ارائه می‌شود. مطابق قانون، تمام خدمات یاد شده باید، صرفا از طریق پنجره واحد ارائه شود و حسب ابلاغ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به کلیه ادارات تابعه در استان­‌های کشور اقدامات خارج از این سامانه متوقف گردیده است.

متقاضیان می‌توانند برای مشاهده فرآیند ثبت درخواست صدور گواهی مستثنیات، فایل زیر را دانلود کنند: 

https://ito.gov.ir/uploads/images/gallery/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86/1402/ravesh%20sabt%20darkhast.jpg

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.