پرندگان هم بیبندوباری را تحمل نمیکنند و جدا میشوند!
دانشمندان میگویند پرندگان تکجفت به دلایلی شبیه به جدایی انسانها شریک زندگی خود را عوض میکنند.
به گزارش سیتنا، در انسانها خیانت یا ملال حاصل از زندگی طولانی با یکدیگر معمولاً باعث طلاق در میان زوجها میشود. اکنون اما به نظر میرسد عوامل مشابهی در جدایی پرندگان نقش داشته باشد.
تصور میشود که بیش از ۹۰ درصد از گونههای پرندگان در هر فصل تولید مثل تنها یک جفت اختیار میکنند. با این حال برخی از پرندگان تکجفت علیرغم زنده ماندن جفت اصلیشان در فصل تولیدمثل بعدی، به دنبال شریک دیگری میروند. رفتاری که اصطلاحا با عنوان «طلاق» در پرندگان شناخته میشود.
اکنون محققان میگویند دو عامل کلیدی را یافتهاند که در به وجود آمدن این موقعیت در طیف گستردهای از گونههای پرندگان دخیل است: یکی بیبندوباری جنس نر و دیگری مهاجرت به دوردست.
در این تحقیق پژوهشگران در چین و آلمان دادههای منتشره در مورد میزان «طلاق» در ۲۳۲ گونه پرنده را با دادههای حاصل از مرگ و میر و همینطور مهاجرت آنها مقایسه کردند.
این تیم بر اساس اطلاعات منتشر شده در مورد رفتار پرندگان، برای نرها و مادههای هر گونه یک «امتیاز بیبند و باری» جداگانه اختصاص داد. آنها همچنین تجزیه و تحلیلی بر اساس روابط تکاملی بین گونهها انجام دادند تا تأثیر اجداد مشترک را نیز در نظر بگیرند.
نتایج نشان داد گونههایی با نرخ طلاق بسیار بالا ارتباط نزدیک با یکدیگر دارند. این یافته برای گونههایی با نرخ طلاق بسیار پایین نیز معتبر است. الگوی مشابهی برای بیبندوباری جنس نر مشاهده شد.
تیم تحقیقاتی در مقاله خود نوشته است: «به عنوان مثال سلیمها، پرستوها، چلچلهها، پری شاهرخهای شمالی و توکاهای سیاه هم میزان طلاق و هم بی بند و باری در جنس نر داشتند، در حالی که نرخ طلاق و بیبند و باری جنس نر در مرغهای باران، آلباتروسها، غازها و قوها پایین بود.»
نتایج مطالعات تازه در نشریه پیشرفتهای علمی انجمن سلطنتی بریتانیا منتشر شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید