بهبود زخمهای مزمن با استفاده از فناوری پیشرفته در ساخت پانسمانهای جدید
محققان پانسمانی ساختهاند که با بهرهگیری از مجموعهای از قطعات الکترونیکی ریزی که درونش کار گذاشتهاند، میتواند زخم را آسانتر و سریعتر بهبود بخشد.
به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، چسب زخمهای معمول که در سراسر جهان روی زانویی میگذارند که پوستش رفته است، شاید بهزودی به تاریخ بپیوندد.
محققان پانسمانی ساختهاند که با بهرهگیری از مجموعهای از قطعات الکترونیکی ریزی که درونش کار گذاشتهاند، میتواند زخم را آسانتر و سریعتر بهبود بخشد.
اما کاربردهای این فناوری پیشرفته جدید بسیار فراتر از بهبود خراش زانو است.
این محققان در نشریه «ساینس ادونسز» (Science Advances) نوشتند: «فقط در آمریکا بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دچار زخمهای مزمن بهبودنیافته، شامل زخمهای ناشی از دیابت و زخمهای بهبودنیافته عملهای جراحی [و] سوختگیاند.»
به نوشته این محققان، مراقبت از اینها و سایر زخمهای بهبودنیافته «هزینه سالانه هنگفت بیش از ۲۵ میلیارد دلاری» دارد.
به گزارش نیویورک پست، این محققان برای حل این مشکل وصلهای پلیمری و کشسان (ارتجاعی) ساختهاند که میتواند داروهای آنتیبیوتیک و جریان خفیف الکتریسیته به زخم برساند.
محققان پیشتر به این نتیجه رسیده بودند که برقدرمانی، به معنای تحریک زخم با جریان الکتریسیته و تحریک رشد کلاژن و جذب یاختههای ایمنی در زخم، در بهبود زخم موثر است.
به علاوه، حسگرهای زیستی موجود در قطعات الکترونیکی مزبور میتوانند جزئیات مربوط به التهاب، میزان عفونت، و مراحل بهبود زخم را ردیابی و ثبت کنند.
یوآنون جیانگ، متخصص زیستمهندسی دانشگاه پنسیلوانیا، در مصاحبه با ساینتیفیک امریکن گفت: «نشانههای زیستشیمیایی فرصتهای تازهای پیش روی ما میگذارد، زیرا واقعا میتوانیم رخدادها را در سطح مولکولی بررسی کنیم.»
جیانگ افزود: «نوآوری اصلی کار ما در همین است.»
به گزارش نیویورک پست، نوآوری دیگری که به این پانسمان افزوده شده است داروی آنتیبیوتیک موجود در بسته ژلی است که بر اثر تحریک الکترود آزاد میشود.
این پانسمان الکتریکی هنوز روی انسان آزمایش نشده، اما نتایج اصلی بررسی روی جوندگان حاکی از اثرگذاری آن بوده است.
این جوندگان زخمهای ناشی از دیابت داشتند و قطعات الکترونیکی این پانسمان سنجش دقیقی از تغییرات زخمها در طول زمان به دست دادند.
اثر درمانی این پانسمان سبب بهبود کامل زخمهای جوندگان آزمایشگاهی در مدت دو هفته شد، اما همین زخمها در بدن گروه شاهد جوندگان، بدون این پانسمان، در همین مدت بهبود نیافت.
وی گائو، از نویسندگان این پژوهش و متخصص زیستمهندسی موسسه فناوری کالیفرنیا، گفت: «امیدواریم این پانسمان هوشمند را سال آینده برای انسانها استفاده کنیم.»
گائو افزود: «امیدواریم اطلاعاتی که میگیریم واقعا برای افرادی که زخمهای مزمن دارند مفید باشد.»
قطعا این نیاز وجود دارد، زیرا روشهای درمانی موجود مانند پیوند پوست اغلب نیاز به چند عمل پزشکی و جراحی دارد.
به گزارش نیویورک پست، میزان تجویز آنتیبیوتیک به بیماران دچار زخمهای مزمن روزافزون است، اما مصرف بیش از حد آنتیبیوتیک ممکن است به مقاومت باکتریها در برابر دارو و در نهایت رشد «ابر میکروب» (سوپرباگ) منجر شود.
به نوشته محققان این پژوهش، فرایند بهبود زخمهای عفونی ممکن است به درازا بکشد و در نهایت فرد دچار بافتمردگی یا گندخونی (سپسیس) و مرگ شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید