فینوتکس به کمک تامین سرمایه شرکتهای نوآور و فناور می آید
اولین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری (فینوتکس) با هدف کمک به تامین سرمایه شرکتهای نوآور و فناور در نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.
به گزارش سیتنا، نشست خبری اولین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری Finotex2023 صبح امروز با حضور هاشم آقازاده، دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سجاد عباسی فشمی دبیر نمایشگاه اینوتکس، محمد علی شیرازی، مدیرعامل سازمان فرابورس، سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و محمدمهدی فریدوند، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در ساختمان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
در این نشست هاشم آقازاده، دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به برگزاری رویداد فینوتکس در کنار رویداد اینوتکس گفت: بررسی راهکارهای تامین مالی از محورهای اصلی این رویداد است.
وی افزود: نام گذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال دانش بنیان توسط مقام معظم رهبری و هم چنین تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان نشانه توجه جدی کشور به اقتصاد دانش بنیان بوده است. در همین راستا و با تغییر در ساختار معاونت، تامین مالی در مأموریت جدید معاونت قرار گرفته است.
دستیار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: تاکنون عمده تامین مالی از شرکت های دانش بنیان، تامین مالی دولتی و از طریق نهادهایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی بوده است که محدودیت این منابع باعث شد تا برنامه ریزی برای برگزاری رویدادی در حوزه تامین مالی صورت گیرد.
آقازاده در پایان سخنانش گفت: محور اصلی رویداد فینوتکس توسعه اقتصاد دانش بنیان است و به دلیل اهمیت این موضوع ریاست شورای سیاستگذاری این رویداد بر عهده معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور است.
سجاد عباسی فشمی دبیر نمایشگاه اینوتکس نیز با اشاره به برگزاری رویداد تامین مالی نوآوری و فناوری در رویداد اینوتکس ۲۰۲۳ گفت: رویداد بینالمللی تامین مالی نوآوری و فناوری، در نخستین دوره برگزاری خود، دارای بخشهای اصلی و جانبی مختلفی است که از مهمترین آنها میتوان به جشنواره معرفی و تجلیل از تاثیرگذارترین نهادهای تامین مالی و سرمایهگذاری در حوزه اقتصاد دانشبنیان، برگزاری پنلها، سمینارها، کارگاههای آموزشی و تبیینی کافه سرمایه در قالب برگزاری جلسات B2Bو همرسانی بین تیمها، استارتاپها و شرکتهای فناور و دانش بنیان با سرمایهگذارهای حقوقی و حقیقی در جهت ایجاد فرصت سرمایهگذاری و سرمایه پذیری اشاره کرد.
استقرار میز مشاوران برای ارائه خدمات مشاوره تامین مالی و سرمایهگذاری حوزه دانشبنیان و برگزاری نمایشگاه اختصاصی نهادهای مالی و سرمایه گذاری، در کنار چندین برنامه متنوع دیگر از برنامه های این رویداد است که عباسی فشمی بدان اشاره کرد و گفت: زمینه و بستر لازم برای حضور دستگاهها، نهادها، سازمانها، شرکتها، مسئولین و مدیران، متخصصان، کارشناسان، صاحبنظران، اساتید، دانشجویان و سایر دستاندرکاران حاکمیتی دولتی و غیردولتی حوزه تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری اقتصاد دانشبنیان فراهم شده است.
محمد علی شیرازی، مدیرعامل سازمان فرابورس نیز در این نشست با اشاره به ضرورت دانش بنیان شدن همه زیرساختهای اقتصاد گفت: ساختار فرابورس برای ایجاد سازوکار تامین مالی بنگاه های اقتصادی و بسترهای سرمایه گذاری مهیاست.
وی افزود: فرابورس با دارا بودن بازارهای متنوع از جنبه بازار اول و دوم، بازار توافق پایه، بازار توافقی، بازار شرکت های متوسط و... بستر مناسبی برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان در سطوح مختلف است.
شیرازی از برنامه فرابورس برای ایجاد بازار دانش بنیان خبر داد و گفت: هیات پذیرش این بازار به مقتضای زیست بوم نوآوری و فناوری از افراد متخصص در این زمینه تشکیل خواهد شد.
مدیرعامل فرابورس از سکوهای تامین مالی جمعی به عنوان یکی دیگر از امکانات فرابورس برای تامین مالی نوآوری و فناوری نام برد و افزود: در حال حاضر ۱۸ سکوی تامین مالی دارای مجوز از فرابورس مشغول فعالیت هستند.
سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی دیگر سخنران این نشست خبری بود که با اشاره به نقش دولت در کاهش ریسک بخش خصوصی در تامین مالی گفت: کسب و کارهای فناور به منابع مختلف مالی نیاز دارند و صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری سایر نهادها در سال گذشته ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این حوزه اختصاص داده است.
محمدمهدی فریدوند مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز گفت: با رشد شرکت های دانش بنیان سهم آنها در اقتصاد کشور افزایش یافته است و این موضوع نیازمندی به هم افزایی در حوزه تامین مالی را افزایش داده است.
فریدوند افزود: انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای خطرپذیری با حضور ۱۲۰ صندوق و نهاد مالی تشکیل شده است و پرداخت تسهیلات، سرمایه گذاری و صدور ضمانت نامه از اقدامات این انجمن بوده است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در پایان گفت: در قانون جهش تولید دانش بنیان به موضوع تامین مالی توجه ویژه شده است و برگزاری کارگاههای حوزه تامین مالی، کافه سرمایه و جلسات B2B از اهداف برگزاری اولین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری می باشد.
براساس این گزارش این رویداد فناورانه همگام با دوازدهمین رویداد بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در تاریخ ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ در محل پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.
سرمایهگذاران، شرکتهای دانشبنیان، فناور، استارتاپها و سایر فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری میتوانند برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر، به وبسایت رسمی رویداد اینوتکس به آدرس Inotex.com بخش فینوتکس، مراجعه کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید