برنامهریزی برای برگزاری کنکورهای ارشد و دکتری به شیوه الکترونیک
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمونهای ارشد و دکتری در سالهای آتی الکترونیکی میشوند و با آغاز به کار سامانه طراحی سوال برای آزمونهای سراسری، ارشد و دکتری کار طراحی الکترونیک سوال آغاز شده است.
به گزارش سیتنا، دکتر عبدالرسول پورعباس در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه علم و صنعت ایران آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ گفت: آزمون دکتری امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل ندارد و همچنان دو مرحلهای برگزار میشود.
وی افزود: ۲۴۷ کدرشته در آزمون دکتری وجود دارد و حدود ۱۶۹ هزار نفر داوطلب بوده اند که از این تعداد حدود ۱۵۰ هزار نفر کارت خود را دریافت کردند.
رئیس سازمان سنجش اظهار داشت: حوزههای امتحانی در بیشتر دانشگاههای دولتی مستقر هستند و مراکز استان حوزههای امتحانی دکتری هستند.
وی درباره روند الکترونیکی شدن آزمونهای کشوری گفت: روند الکترونیکی کردن آزمونها در حال انجام است و چارهای هم جز این مسیر نداریم. دوره آزمونهای کاغذی بسر آمده است. باید از امکانات جدید استفاده کرد.
پورعباس خاطرنشان کرد: آزمونهای ارشد و دکتری در سالهای آتی الکترونیکی میشوند. اکنون هم با آغاز به کار سامانه طراحی سوال هم برای آزمونهای سراسری، ارشد و دکتری کار طراحی سوال به صورت الکترونیک آغاز شده است. ضمن اینکه پایه آزمونهای الکترونیک، طراحی سوال از طریق سامانه است.
وی گفت: امیدواریم زیرساختهای آزمونهای الکترونیک زودتر فراهم شود. سختی کار در اولین آزمون است و کنکور سراسری بیشترین داوطلب را دارد و گستره جغرافیایی آن بالاست. در آنجا کار سخت است و اگر به خوبی پیش برود به تبع آن در آزمونهای دیگر کشوری هم اجرایی میشود.
رئیس سازمان سنجش با اشاره به اعلام نتایج اولیه نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۲ گفت: تحلیل من این است که داوطلبان بیشتر آزمون دی ماه را به عنوان دست گرمی و آزمایشی طی کردند و رقابت اصلی در تیرماه ۱۴۰۲ خواهد بود. البته برخی هم ممکن است آزمون دی ماه رو به عنوان آزمون اصلی خود انتخاب کنند.
وی افزود: امیدواریم در مسیر حرکت آزمونهای مدرن، نقش آزمونها کم رنگ شود و آموزش و پرورش را احیا کنیم و دانش آموزان در همان دبیرستان تحصیل را جدی بگیرند و ضمن اینکه باید هدایت تحصیلی صورت بگیرد، نقش آزمون سراسری کمتر شود.
پورعباس درباره تخلف و تقلب در کنکور سراسری ۱۴۰۲ گفت: نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در دی ماه با همکاری همه دستگاهها به خوبی برگزار شد و تمامی فرایند را کنترل کردیم و هیچ گزارشی از سوی دستگاههای ناظر تا به امروز به ما نرسیده است. بررسیهای فنی هم ثابت میکند و محدودیت اینترنت، آزمون به خوبی و بدون تقلب برگزار شد.
وی افزود: البته ۶۵ مورد افراد سعی کردند دستگاه با خودشان بیاورند اما این موارد تخلف بود و تقلب گسترده نداشتیم. یک مورد پاسخنامه شبهه دار هم پیدا نشد.
رئیس سازمان سنجش درباره قرنطینه سوالات آزمونهای ارشد و دکتری گفت: مخزن اصلی که کاملاً غیرقابل نفوذ است، مخزن بعدی که در استانها هستند نیز دارای چند لایه محافظتی کامل هستند. سیستمهای کامل نظارتی برقرار است و برای دورههای ارشد و دکتری حدود ۴۰۰ کدرشته و دفترچه متفاوت وجود دارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید