با اینترنت ماهوارهای آشنا شوید
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ماهوارهای در ایران را با هدف ساماندهی ارائه خدمات ماهوارهای و همچنین شفافسازی الزامات مقرراتی از سوی دارندگان شبکههای ماهوارهای در سال 1399 تصویب کرد.
به گزارش سیتنا، یکی از موضوعاتی که مدتی است در فضای مجازی مطرح شده، بحث فعالیت اینترنت ماهواره ای در کشور است.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این نوع از اینترنت و فعالیت آن در کشور گفته بود: از فعال شدن اپراتورهایی که اینترنت را به صورت ماهوارهای ارائه می کنند، استقبال می کنیم. همین الان هم دو سه تا اپراتور هستند که در نقاط دورافتاده روستایی داریم از اینترنت ماهوارهای آنها استفاده می کنیم.
وی تاکید کرده بود که هر اپراتوری بخواهد در کشور فعالیت کند باید لندینگ رایت یا قواعد آن کشور را رعایت کند.
اما منظور از لندینگ رایت چیست؟
کارشناس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در گفتوگو با فارس درباره این قواعد گفت: این کمیسیون در سال ۱۳۹۹ و طی مصوبه جلسه شماره 303، مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ماهوارهای (Landing Rights) در ایران را با هدف ساماندهی ارائه خدمات ماهواره ای و همچنین شفاف سازی الزامات مقرراتی از سوی دارندگان شبکههای ماهوارهای و همچنین ایجاد ضمانت اجرایی جهت تامین نیاز زیرساخت ارتباطی کشور در مناطقی که زیرساخت ارتباطی زمینی اقتصادی نیست، تصویب کرد.
وی افزود: در این مصوبه به شرایط خدماتی که اپراتورهای ماهوارهای ارائه میدهند اشاره شده و تامین ارتباطات مطمئن به صورت مقرون به صرفه، پایدار و مورد اطمینان برای مشترکین از طریق ارتباطات فضایی مورد تاکید قرار گرفته است. کشورهای مختلف هم در این زمینه به وضع مقررات پرداختهاند تا ارائه سرویس در قلمرو حاکمیتی آنها براساس ضوابط و مقررات حاکم در آن کشورها صورت گرفته و از استفاده های غیر مجاز جلوگیری بعمل آید. براساس مقررات این مصوبه اپراتورهای ماهواره ای داخلی و یا خارجی که قصد ارائه خدمات به صورت مجاز در کشورمان را دارند، می بایست بر اساس شرایط مندرج در این مصوبه عمل نمایند. این مقررات علاوه بر اتحادیه بین المللی ارتباطات (ITU) به اپراتورهای مطرح ماهواره ای و کشورهای ذیربط ابلاغ شده است.
پیش ازین زارع پور هم گفته بود که این لندینگ رایت را به تمامی اپراتورهای ماهوارهای از جمله استارلینک، وان وب و باقی اپراتورها ابلاغ کرده ایم و اگر این قواعد را بپذیرند ما استقبال میکنیم، زیرا هنوز 3 هزار روستا داریم که متصل به اینترنت نیستند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید