کدخبر :275805 پرینت
11 دی 1401 - 09:32

سقوط قابل توجه رتبه ایران در شاخص مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت!

با گذشت چندین ماه از افزایش تعرفه های اینترنت و حذف بسته های اقتصادی اپراتورها، علی رغم عدم تحقق وعده ها برای رشد کیفی شبکه، در کنار گلایه های روزانه کاربران ناراضی از سرعت و کیفیت اینترنت، حال جدیدترین گزارش یک موسسه بین المللی نشان می دهد که ایران در زمینه مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ تا میزان ۱۶ رده سقوط کرده و از میان ۱۱۷ کشور بررسی‌شده در رده ۱۰۱ قرار گرفته است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، اوایل امسال و به بهانه افزایش هزینه ها، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، تعرفه‌ها را افزایش دادند و حتی برخی از آن‌ها، قیمت بسته‌های اینترنتی خود را تا دو برابر گران کردند، در همین راستا، برخی اپراتورها هم نسبت به حذف بسته های اقتصادی و مقرون به صرفه اینترنت اقدام کردند.

در همین حال، صادق عباسی شاهکوه، رئیس وقت سازمان تنظیم مقررات فروردین ماه امسال با اشاره به بالا رفتن هزینه‌های شبکه‌ها در سال‌های گذشته، گفت: در سال‌های ۹۶ و ۹۷ بر اساس اطلاعات ما اپراتورها سالانه حدود یک میلیارد دلار برای شبکه‌های خود هزینه می‌کردند، اما این رقم هم‌اکنون به دلیل افزایش قیمت دلار به حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار رسیده که از نظر ریالی حتی بیشتر هم هست ولی حجم تجهیزاتی که می‌توان تأمین کرد بسیار کمتر است. با توجه به اینکه درآمد ریالی است اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده شبکه‌ باکیفیتی باقی نمی‌ماند که در مورد ارزانی یا گرانی آن صحبت کنیم.

رییس وقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در سال گذشته به دلیل قانون بودجه امکان افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات کمیسیون وجود نداشت درحالی‌که اپراتورها دائماً با طرح مشکلات خود به دنبال موافقت با افزایش بودند، اما امسال که این منع قانونی برداشته شد در حد همان مصوبات سال‌های ۹۵ و ۹۶ به‌صورت حداقلی تغییراتی در تعرفه‌های خود اعمال کرده‌اند.

وزیر ارتباطات هم که پیش‌تر گفته بود اپراتورها حق ندارند قیمت‌ها را افزایش دهند، گفت: «اینترنت را طوری گران می‌کنیم که به مردم فشار نیاید!» همچنین برای توجیه افزایش قیمت اینترنت، اعلام کرد که اگر تعرفه‌ها افزایش نیابد، کیفیت اینترنت از این هم بدتر می‌شود.

زارع‌پور اخیرا هم در پاسخ به سوال یک شهروند درباره افزایش قیمت اینترنت در کشور گفت: تعرفه اینترنت اپراتورها از سال ۹۶ و تلفن ثابت از سال ۹۰ تغییر ویژه‌ای نکرده بود که منجر به ورشکست شدن آن‌ها در بلندمدت می‌شد که نیازمند تغییر بود.

افزایش تعرفه اینترنت به نسبت افزایش حقوق و درآمد ناچیز بوده است.

وی افزود: افزایش تعرفه اینترنت به نسبت افزایش حقوق و درآمد ناچیز بوده است.

در همین حال اکنون با گذشت چندین ماه از افزایش تعرفه‌های اینترنت و وعده ها برای بهبود کیفیت شبکه، نارضایتی های کاربران از وضعیت شبکه اینترنت و سرعت آن، ملموس است.

بر اساس بررسی موسسه کانادایی سرف شارک، ایران در زمینه مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت نسبت به سال ۲۰۲۱ تا میزان ۱۶ رده سقوط کرده و از میان ۱۱۷ کشور بررسی‌شده در مولفه «مدت زمانی که هر فرد باید کار کند تا بتواند ارزان‌ترین اینترنت موبایل را بخرد»، در رده ۱۰۱ قرار دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.