نماینده مجلس: هیچ کس به دنبال محدودسازی دسترسی به اینترنت نیست
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ کس خواهان محدودسازی دسترسی به اینترنت نیست اما وقتی هیچ پلتفرمی به شما پاسخگو نیست و پلتفرمها به بستری برای طراحی اعتراضها تبدیل میشوند، این امنیت کشور شما را به مخاطره میاندازد.
به گزارش سیتنا، محدودیتهای دسترسی به اینترنت طی هفته های اخیر بسیاری از کسب و کارها، استارتآپها و حتی مردم عادی را با مشکلات برنامهریزی نشده و ضررهای گوناگون مواجه کرده است. تعدادی از پلتفرمهای عموما آمریکایی از آنجا که به اذعان برخی مسوولان و نمایندگان مجلس به بستری برای طراحی اعتراضها تبدیل شده بودند با فیلترینگ مواجه شدند و پلتفرم های داخلی به عنوان جایگزین معرفی شدند، اما این پلتفرم های داخلی نتوانسته اند نیاز کاربران را مرتفع کنند.
احمد راستینه در گفتوگو با ایسنا درباره اعمال محدودیت در دسترسی به اینترنت، با تاکید بر اینکه وقتی فضای مجازی متاسفانه به عنوان مهمترین بستر آشوب و ناامنی تبدیل میشود، دیگر فضای انتقال داده و اطلاعات و همچنین مراودات فرهنگی و اجتماعی نیست، گفت: فضای مجازی نیازمند قانونمند شدن است و باید به سمت اصلاح و مشخصاً حاکمیت قانون بر آن حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: امروز متاسفانه بهخاطر حجم سوء استفاده شبکههای سازمان منافقین از بستر فضای مجازی برای توسعه آشوبها و اغتشاشات، دچار محدودیت فضای مجازی شدهایم؛ به همین دلیل است که باید سریعاً به سمت توسعه شبکه ملی اطلاعات و ارتقای پلتفرمهای داخلی حرکت و نظام بازآموزی و ارتقای سواد رسانهای را ایجاد و در نظام آموزشی از ابتدایی تا دانشگاه در حوزه فضای مجازی و سواد رسانهای بازنگری کنیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در زمینه پتلفرمهای خارجی نیز باید سریعاً با دعوت نمایندگان آنها برای ایجاد دفاترشان در کشور و پاسخگو بودن آنها نسبت به عملکردشان گام برداریم؛ هر پلتفرم خارجی که آمادگی پاسخگویی نسبت به عملکردش را دارد طبق قوانین نظام جمهوری اسلامی نباید بستر توسعه فعالیتهای غیر قانونی را برای شبکههای معاندین در بستر فضای مجازی فراهم کند.
راستینه همچنین با تاکید بر لزوم حمایت از پلتفرمهای داخلی فضای مجازی گفت: باید به شبکهها و پلتفرمهای داخلی که توسط جوانان عزیزمان طراحی شده است، بستر فعالیت بیشتری بدهیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش مخاطرات استفاده از اینترنت به دلیل افزایش استفاده از فیلترشکن در پی اعمال محدودیت در دسترسی به اینترنت با بیان اینکه «ما نیازمند قانونمند کردن فضای مجازی هستیم»، اظهار کرد: هیچ کس دنبال محدود سازی(دسترسی به اینترنت) نیست اما وقتی هیچ پلتفرمی به شما پاسخگو نیست و پلتفرمها به بستری برای طراحی آشوبها و اغتشاشات تبدیل میشوند، این امنیت کشور شما را به مخاطره میاندازد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه «من هم موافق محدود سازی و فیلترینگ نیستم ولی با نظاممند و قانونمند کردن فضای مجازی موافقم»، افزود: بهتر است که این خلأ قانونی را توسط شورای عالی فضای مجازی برطرف و به سمت ارتقای سواد رسانهای حرکت کنیم و چنانچه که پلتفرم خارجی این ظرفیت را دارد که در اینترنت جهانی بیاید و پاسخگو باشد، این ظرفیت را برای او فراهم کنیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید