شبکه پر سرعت اینترنت در استان کرمان راهاندازی میشود
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان گفت: قصد داریم شبکه پر سرعت اینترنت برای مشترکین شهری و کسبوکارهای که در بستر اینترنت هستند، را در استان کرمان اجرا کنیم و سرعت این اینترنت شاید ۱۰۰۰ برابر سرعت اینترنت موبایل باشد.
به گزارش سیتنا، امروزه اینترنت عضو جدانشدنی بیشتر کسبوکارها است. با پیشرفت تکنولوژی و گسترش حضور کسبوکارها در فضای مجازی، استفاده از اینترنت روزبهروز در حال افزایش است.
اینترنت پرسرعت یک اتصال با سرعت حداقل 100 مگابیت بر ثانیه است.
کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) پهنای باند یا اینترنت پرسرعت را 25 مگابیت بر ثانیه برای دانلود و سه مگابیت در ثانیه برای سرعت آپلود تعریف میکند.
حسین ساجدی فر در گفتوگو با ایسنا گفت: بیش از ۹۵ درصد روستاهای استان پوشش تلفن و مکالمه دارند اما در بحث اینترنت ضعیف هستیم و آمارخوبی در این زمینه وجود ندارد و برای پوشش بالای ۹۰ درصد اینترنت در روستاهای استان به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم در بحث اینترنت روستایی اقدامات خوبی تا سال آینده صورت گیرد.
وی گفت: قصد داریم پروژه FTTX، (شبکه پر سرعت اینترنت برای مشترکین شهری و کسب و کارهای که در بستر اینترنت هستند)، را در استان کرمان اجرا کنیم گفتنی است که سرعت این اینترنت شاید ۱۰۰۰ برابر سرعت اینترنت موبایل باشد، ضمن آنکه ترافیک از روی شبکه های تلفن همراه برداشته خواهد شد.
FTTX یا فیبر به ایکس (به انگلیسی: Fiber to the x) اصطلاحی کلی برای هر ساختار شبکهٔ پهنباند است که از فیبر نوری برای تأمین تمام یا بخشی از اتصال مورد نیاز در ارتباطات نهایی (last mile) مخابراتی استفاده میکند. به دلیل ظرفیت بیشتر کابلهای نوری در حمل دیتا نسبت به کابلهای مسی به خصوص در مسافتهای طولانیتر، شبکههای تلفنی مسی در حال جایگزین شدن با فیبر هستند.
او در ادامه می گوید: لازمه اجرای پروژه FTTX، پای کار بودن شهرداری هاست و این پروژه برای شهرداری ها نیز درآمدزایی دارد. در برخی استان ها این پروژه در حال اجرا شدن است و در استان کرمان مذاکراتی با برخی شهرداری های از جمله؛ سیرجان، رفسنجان و جیرفت در این خصوص صورت گرفته ضمن آنکه هوشمندسازی شهرها با این پروژه به راحتی انجام می شود و اگر این پروژه در استان اجرا نشود، قطعا آیندگان ما را نخواهند بخشید.
به اعتقاد سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، در استان کرمان جای کارخانه نوآوری خالی است و در این مکان کسب و کارهای نوپا و ایده های اولیه یکجا جمع می شوند که ترکیبی از پارک و شتاب دهنده هاست که می تواند اتفاق خوبی برای رسیدن به توسعه پایدار و اشتغالزائی استان باشد.
طبق گفته او، کشاورزی و معادن که اقتصاد استان روی آن است هیچکدام پایدار نیست و براساس پژوهش ها معادن تا ۲۵ سال آینده تمام می شوند و کشاورزی هم که با توجه به وضعیت آب تکلیف آن مشخص است. مزیت استان در گردشگری و فناوری اطلاعات است و اگر بتوان دیتاسنتر ملی را در استان ایجاد و هاب منطقه شود؟ اتفاقات خوبی در استان رقم خواهد خورد.
ساجدی فر با اشاره به سود خالص کسب و کارهای اینترنتی و در ادامه از نخبگان و سرمایه گذاران کرمانی که در شرکت های فناوری اطلاعات استان های دیگر فعالیت می کنند سخن به میان آورد عنوان کرد: باید نخبگان و سرمایه گذاران کرمانی که در استان های دیگر در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می کنند را به کرمان آورد.
او تاکید کرد: باید مطالبه کارخانه نوآوری را داشته باشیم و ما پیگیری می کنیم و امیدواریم اتفاق خوبی در این خصوص در استان بیفتد.
«کارخانه نساجی یکی از گزینه ها برای کارخانه نوآوری استان کرمان است که ۹ هکتار آن متعلق به بنیاد مستضعفان و شش هکتار دیگر آن متعلق به اداره کل اوقاف و امور خیریه است. این کارخانه در حال فرسوده شدن بوده و هیچ کسی از آن استفاده نمی کند و بدانید اگر این کارخانه به عنوان کارخانه نوآوری انتخاب شود بلافاصله معاونت ریاست جمهوری ۵۰ میلیارد تومان برای تجهیز آن هزینه می کند.» این بخشی از اطلاعاتی بود که ساجدی فر درباره راهاندازی کارخانه نوآوری به ایسنا داد.
او با تبیین امتیازاتی که شرکت های فعال در کارخانه های نوآوری دریافت می کنند، می گوید: آخرین نفری که پشت این قضیه بود "علی زینی وند" استاندار وقت کرمان بود و طبق مذاکراتی که با ایشان داشتم گفت که مکاتبه با بنیاد مستضعفان صورت گرفته و "فتاح" رئیس بنیاد مستضعفان، طی یک نامه نوشته اند که این کارخانه به نفع استان استفاده شود و اینگونه موافقت خود را اعلام کردند و فقط منتظر موافقت اوقاف هستیم. شایان ذکر است که کارخانه خانه سازی یکی دیگر از گزینه ها بود که هزینه بسیار زیادی برای احیای آن نیاز است ضمن آنکه به لحاظ موقعیت مکانی نیز مناسب نبود.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، از تسهیلات تبصره ۱۸ که برای کمک به اشتغال آفرینی اختصاص می یابد، سخن گفت و افزود: فعالین بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و همه حوزه های مرتبط با این عرصه می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. این تسهیلات یک سال تنفس دارند و سود آن نیز ۱۰ درصد است که می تواند فرصت مناسبی برای فعالین این حوزه باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید