ستاری: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، محور همکاریهای ایران و ازبکستان است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: توانمندی فناورانه محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان میتواند محور تازهای از همکاری میان ایران و ازبکستان قرار بگیرد.
به گزارش سیتنا، شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اسلامی ایران در تاشکند دیدار و گفت وگو کردند.
سورنا ستاری در این دیدار سلام صمیمانه آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران را به رئیس جمهوری ازبکستان ابلاغ کرد.
ستاری در این دیدار با بیان اینکه فصل جدیدی از اقتصاد در ایران رقم خورده است که مبنای توسعه همکاری با کشورهای اسلامی، دوست و همسایه خواهد بود، اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان و خلاق در سالهای اخیر رشد قابل توجهی در ایران داشتهاند و سهم آنها از توسعه، اشتغال و صادرات کشور، روز به روز در حال افزایش است. توانمندی فناورانه، محصولات و خدمات این شرکتها میتواند محور تازهای از همکاری میان ایران و ازبکستان قرار بگیرد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، نقش دولتها را تسهیلگر و ایجاد کننده زمینه همکاری بین بخش خصوصی دو طرف دانست و گفت: در صورتی که زیستبوم فعالیت سرمایهگذار بخش خصوصی و ارتباط این بخش توسط دو کشور فراهم شده باشد، شاهد رونق و شکوفایی همکاریهای فناورانه و نوآورانه دو کشور خواهیم بود.
در صورتی که زیستبوم فعالیت سرمایهگذار بخش خصوصی و ارتباط این بخش توسط دو کشور فراهم شده باشد، شاهد رونق و شکوفایی همکاریهای فناورانه و نوآورانه دو کشور خواهیم بود.
در این دیدار مسائل مربوط به گسترش بیشتر روابط چند جانبه بین ازبکستان و ایران مورد بررسی قرار گرفت. طرفین بر توجه ویژه به ارتقای برنامه ها و پروژه های مشترک در علم، نوآوری و فناوری دو کشور تاکید کردند.
همچنین یکی دیگر از محورهای این گفت وگو، درباره شاخص های تجاری و تعداد پروژه های همکاری بین دو کشور بود که در حال رشد است.
در این نشست درباره برنامه همکاری دو کشور برای تحقیقات علمی و کاربردی، جذب بخش خصوصی برای تامین مالی کار اکتشافی، حمایت از برنامههای دانشگاهی، اجرای پروژهها در فناوریهای زیستی و نانو، فناوری اطلاعات، داروسازی و سایر صنایع تبادل نظر شد.
درباره تصویب یک نقشه راه برای اجرای تصمیمات مشترک و توافقنامه های امضا شده، از جمله به عنوان بخشی از مجمع آتی نوآوری ایران و ازبکستان و رویدادهای تجاری توافق شد.
توسعه همکاریهای فناورانه ایران و ازبکستان
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری روز گذشته با همراهی 40 شرکت دانش بنیان و خلاق راهی ازبکستان شد تا زمینه برای توسعه همکاریهای فناورانه دو کشور فراهم شود. دیدار و گفت و گو با معاون نخست وزیر، وزیر توسعه نوآوری ازبکستان، شرکت در نشست علم و فناوری دوکشور، نمایشگاه محصولات و دستاوردهای صادراتی ایرانساخت بخشی از سفر معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به ازبکستان بود.
سال گذشته، تعاملات تجاری بین دو کشور 73 درصد افزایش یافته بود و این رقم از ابتدای امسال 22 درصد دیگر افزایش یافته است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید