صندوق نوآوری؛ نهاد متولی هماهنگی نظام تأمین مالی
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق نوآوری به عنوان نهاد متولی تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان کشور، علاوه بر نقش هماهنگکننده این نظام در پروژه احیای چاههای کمبازده و غیر فعال نفتی، مستقیما در آن مشارکت خواهد کرد.
به گزارش سیتنا، شورای اقتصاد در جلسه مورخ هشتم تیر ماه سال 1401 با استناد به ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین ماده 48 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برنامه جامعی را در خصوص صیانت و ازدیاد برداشت مخازن نفت به تصویب رساند.
در همین راستا، دکتر علی ناظمی، گفت: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد و به منظور ارتقای احیای چاههای کم بازده و غیرفعال و افزایش ضریب بازیافت مخازن کشور با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و فناور در بخش بالادستی نفت، شرکت ملی نفت ایران اقدام به تعریف پروژه احیای چاههای کمبازده و غیر فعال نفتی کرده است.
وی در ادامه با اشاره به مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در پروژه احیای چاههای کمبازده و غیر فعال نفتی اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهاد متولی تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان کشور، علاوه بر نقش هماهنگکننده نظام تامین مالی این طرح، در طرحها نیز مستقیما مشارکت خواهد کرد.
بر اساس مصوبه شورای اقتصاد و به منظور ارتقای احیای چاههای کم بازده و غیرفعال و افزایش ضریب بازیافت مخازن کشور با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و فناور در بخش بالادستی نفت، شرکت ملی نفت ایران اقدام به تعریف پروژه احیای چاههای کمبازده و غیر فعال نفتی کرده است.
ناظمی تصریح کرد: مطابق مصوبه شورای اقتصاد، شرکتهای دانشبنیان و فناوری که بتوانند با استفاده از فناوریهای نوین در ازدیاد برداشت از منابع غیرفعال و کمبازده نفت نقش آفرینی کنند، بخشی از درآمد حاصله به آنها متعلق خواهد بود که میزان این درآمد به نحوی پیشبینی شده که جذابیت بالایی برای این شرکتها در پی داشته باشد. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز هم به عنوان سرمایهگذار و هم حامی شرکتهای دانشبنیان آمادگی تأمین مالی آنها را دارد. مطابق با مصوبه یاد شده در صورت مشارکت صندوق نوآوری در این پروژهها، علاوه بر سهم مشارکت، یک دلار مازاد نیز به ازای هر بشکه نفت تولیدی به صندوق نوآوری تخصیص خواهد یافت.
به گفته معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق نیز متعهد است که در طول دوره طرح، منابع درآمدی حاصل از این پروژهها را مجددا به سرمایهگذاری در توسعه فناوری احیای چاههای نفتی کمبازده اختصاص دهد و پس از اتمام طرح نیز 50 درصد این منابع مازاد، صرف حمایت از شرکتهای معرفیشده از سوی پارک علم و فناوری صنعت نفت شود که این امر متضمن تشکیل چرخه حمایتی دائم از شرکتهای فعال در این حوزه خواهد شد.
ناظمی همچنین اضافه کرد: این مصوبه تحول قابل توجهی در اجرای مدل بهرهمندی از تأمین مالی پروژههای صنعت نفت در اکوسیستم فناوری کشور ایجاد خواهد کرد که میتواند منافع طرفین را به نحو منصفانهای برآورده کند و الگوی تأمین مالی مناسبی برای همکاری بخش خصوصی و عمومی قرار گیرد. بدیهی است میتوان از همین الگو برای سایر پروژههای بهینهسازی کلان کشور نظیر سایر بخشهای انرژی بهره برد و منافع همزمان همه ذینفعان را مدنظر قرار داد.
گفتنی است در تیر ماه سال جاری صندوق نوآوری و شکوفایی بهمنظور همرسانی شرکتهای دانشبنیان و فناور با شرکت ملی نفت ایران، نشستی را با حضور مدیران شرکت ملی نفت، نهادهای مالی، فعالان بازار پول و سرمایه و سایر تأمینکنندگان مالی برگزار کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید