کدخبر :270551 پرینت
28 تیر 1401 - 12:08

ستاری: علم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به محصول تبدیل می‌شود

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، گفت: دولت نمی‌تواند مجری و سرمایه‌گذار موفقی در پژوهش کاربردی و محصول محور باشد، چراکه قادر به تولید محصول نیست و باید سرمایه گذار بخش خصوصی که به خوبی نیاز بازار و جامعه را می‌شناسد در این عرصه نقش آفرینی کند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و جمعی از فعالان اقتصادی کشور از جمله نمایندگان اتاق ایران، ضمن بحث و بررسی مسائل و رخدادهای حوزه اقتصاد دانش بنیان و خلاق، راهکارهایی برای اصلاح رویه‌ها و رفع مشکلات در این حوزه ارائه شد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این نشست با اشاره به ضرورت نقش آفرینی بخش خصوصی در پژوهش، هزینه‌هایی را که دولت برای پژوهش انجام می‌دهد، ناکارآمد ارزیابی کرد و افزود: دولت در پژوهش می‌یابد نقش تسهیل گر، نظارتی و زمینه ساز داشته باشد و رمز موفقیت در این حوزه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دولت نمی‌تواند مجری و سرمایه‌گذار موفقی در پژوهش کاربردی و محصول محور باشد، چراکه قادر به تولید محصول نیست و باید سرمایه گذار بخش خصوصی که به خوبی نیاز بازار و جامعه را می‌شناسد در این عرصه نقش آفرینی کند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری ادامه داد: ایران با اقتصاد نفتی حرکت کرده و ساختاری را شکل داده که مخالف کارآفرینی است و این در ذات دولت‌هاست. قوانین کشور مخالف بخش خصوصی است و این رویکرد در فرهنگ اجتماعی کشور هم نهادینه شده و همچنان ادامه دارد.

ستاری از تغییر رویکردها با مبارزه مداوم سخن گفت و تصریح کرد: هنگام شروع کار شرایط بسیار سخت بود؛ اما امروز شاهد فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور هستیم، پس این مبارزه مستمر است و باید ادامه داد.

ایران با اقتصاد نفتی حرکت کرده و ساختاری را شکل داده که مخالف کارآفرینی است و این در ذات دولت‌هاست. قوانین کشور مخالف بخش خصوصی است و این رویکرد در فرهنگ اجتماعی کشور هم نهادینه شده و همچنان ادامه دارد.

او به تفاوت صنعت و کارخانه اشاره کرد و ضمن نگاه به جایگاه کارخانه‌ها در دهه ۴۰ نیاز امروز کشور را صنعت دانست. به باور او لازم است از دانشجویان خود بهره درست ببریم و تولید ارزش‌افزوده کنیم و این موضوع محتاج سرمایه بخش خصوصی است. اگر زیرساخت‌ها مهیا باشد، سرمایه‌گذار وارد عمل می‌شود. پس لازم است اکوسیستم مناسب را فراهم کنیم.

وی چگونگی جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی را چالش جدی کشور برشمرد و افزود: دولت تلاش می‌کند اکوسیستمی را شکل دهد؛ اما در نهایت شکست می‌خورد چون توان چنین کاری را ندارد. باید اجازه دهیم بخش خصوصی ورود کند و سرمایه‌گذاری کند.

ریل گذاری جدید اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، قانون جهش تولید دانش‌بنیان را آغاز مسیر تازه‌ای در اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق دانست و گفت: این قانون که به‌تازگی و بعد از سه سال بررسی، تصویب شده را باوجود مشکلات و نواقص موجود بسیار کارآمد است و این قانون تغییر ریل در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور به شمار می‌رود.

ستاری با اشاره به حمایت از فعالان بخش خصوصی در اقتصاد در تعامل با اتاق ایران عنوان کرد: در تدوین آیین‌نامه اجرایی قانون وارد عمل شدیم و با اتاق ایران همکاری داریم تا در این بخش هم عملکرد مناسبی داشته باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در کنار قانون خوب به فرهنگ و رویکردهای مناسب نیاز است. در این سال‌ها اتفاقات خوبی افتاده؛ اما کافی نیست. ساختارهای اقتصادی تغییر کرده و باید همراه با این تحولات، نظام‌های سنتی را تغییر دهیم.

شکل گیری خانه‌های صادرات فناوری و نوآوری ایران‌ساخت

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از راه‌اندازی خانه صادرات فناوری و نوآوری ایران‌ساخت با هدف توسعه بازارهای بین المللی محصولات دانش‌بنیان و خلاق ایران‌ساخت گفت و ادامه داد: راه اندازی این خانه‌های فناوری‌ و نوآوری ایران‌ساخت، همگی به کمک بخش خصوصی انجام می‌شود و زمینه ای برای حضور محصولات و خدمات دانش‌بنیان و خلاق ایران‌ساخت در سایر کشورها فراهم کرده است.

به گفته ستاری نخستین خانه صادرات فناوری و نوآوری ایران‌ساخت در کشور کنیا راه‌اندازی شده که موفق‌ترین مورد بوده است. در این حوزه بازارهای منطقه و آفریقا در اولویت است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.