کاهش ۵۰ درصدی دارایی السالوادور با سقوط رمزارزها
در پی سقوط اخیر بازار رمزارزها، ارزش ذخایر بیتکوینی السالوادور اکنون ۵۰ درصد بهایی است که برای خرید آن پرداخت کرده است.
به گزارش سیتنا، به گفته آلخاندرو زلایا، وزیر دارایی این کشور، این خسارت که مجموعا بیش از ۵۰ میلیون دلار است، خطر مالی «بسیار کمی» را برای این کشور آمریکای مرکزی ایجاد میکند.
السالوادور از ماه سپتامبر که اولین کشور جهان شد که بیتکوین را جزو پول رایج خود اعلام کرد، تاکنون ۱۰ سرمایهگذاری بیتکوینی انجام داده است که آخرین آن ماه گذشته بود که ۵۰۰ بیتکوین با میانگین قیمت ۳۰ هزار و ۷۴۴ دلار خرید.
بدین ترتیب بر اساس محاسبات ایندیپندنت، کل ذخایر این کشور به دو هزار و ۳۰۱ بیتکوین رسید که السالوادور برای آن، مبلغ ۱۰۳ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۸۳۰ دلار پرداخت کرد و میانگین قیمت خرید آن ۴۵ هزار دلار بود.
با در نظر گرفتن ارزش امروز (یکشنبه 29 خرداد 1401)بیتکوین که 18,857دلار است، داراییهای السالوادور کمی بیش از ۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.
زلایا در یک نشست خبری، هنگامی که زیان [این کشور] به ۴۰ میلیون دلار نزدیک شده بود، تاثیر کاهش اخیر ارزش بیتکوین بر دارایی این کشور را کماهمیت جلوه داد.
او گفت: «وقتی به من میگویند ضرر مالی السالوادور از بیتکوین بسیار زیاد است، تنها کاری که میتوانم بکنم این است که لبخند بزنم.»
«خسارت مالی ما بسیار کم است. ۴۰ میلیون دلار حتی نیم درصد بودجه عمومی ملی ما هم نمیشود.»
صندوق بینالمللی پول (آیاماف) از تجربه استفاده از بیتکوین در السالوادور انتقاد کرد و در ماه ژانویه از این کشور خواست از پول رسمی در نظر گرفتن این رمزارز منصرف شود.
صندوق بینالمللی پول «تاکید کرد استفاده از بیتکوین برای ثبات مالی، انسجام مالی و حمایت از مصرفکننده و همچنین بدهیهای مالی احتمالی مرتبط، خطرات بزرگی دارد».
علیرغم این هشدارها، جمهوری آفریقای مرکزی (سی.ای.آر) در ماه آوریل رای داد تا دومین کشور در جهان باشد که بیتکوین را پول قانونی میکند.
نجیب بقیله، رئیسجمهوری السالوادور، بهصراحت از این رمزارز پشتیبانی کرد و مدعی شد که «دوران (پول) بیپشتوانه به پایان رسیده است».
اکنون ارزش ذاتی بیتکوین در سراسر جهان کاملا نمایان است.
بیتکوین راهی برای مردم السالوادور فراهم میکند تا از هزینه بالای حواله شانه خالی کنند؛ هزینهای که انتظار میرود در سه ماهه جاری از مرز نیم میلیارد دلار بگذرد.
همچنین اتکا به دلار آمریکا را که تنها ارز رسمی دیگر در السالوادور است، کاهش میدهد.
رئیسجمهوری بقیله درصدد احداث یک شهر بیتکوینی در ساحل خلیج فونسکا در جنوب شرقی این کشور است و برق آن هم از آتشفشان کونچاگوا در همان نزدیکی تامین میشود.
انرژی زمینگرمایی این آتشفشان برای تامین برق استخراج بیتکوین هم صرف میشود که در عملیاتی مشابه آنچه در ایسلند رخ میدهد، واحدهای جدید این رمزارز را تولید میکند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید