وزیر ارتباطات: یکی از راههای مقابله با فیکنیوزها تقویت «تفکر نقاد» است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: خبرهای جعلی گاهی آنقدر باورپذیر آماده میشوند که ممکن است طیف بزرگی از جامعه باور و بر اساس آن قضاوت کنند یا تصمیم بگیرند. تفکر نقاد به ما کمک میکند تا پیش از آنکه در فضای مجازی چیزی را بپذیریم درباره منبع، گوینده و هدف آن کنجکاو شویم و کنکاش کنیم.
به گزارش سیتنا، عیسی زارع پور در پست اینستاگرامی نوشت:
یکی از جعلیات رایج در فضای مجازی «فیکنیوزها» هستند. خبرهای جعلی که گاهی آنقدر باورپذیر آماده میشوند که ممکن است طیف بزرگی از جامعه باور و بر اساس آن قضاوت کنند یا تصمیم بگیرند. اگر بخواهم نمونهای در روزهای اخیر مثال بزنم این دو شکلاند. شکل پایینی «نمودار ترافیک سایتساز گوگل است که در دو هفته گذشته افت کرده و به هیچ وجه نشاندهنده ترافیک کل گوگل نیست»
https://transparencyreport.google.com/traffic/overview?hl=en&disruption…
درحالی که در فضای مجازی و برای حقیقت نشان دادن یک دروغ، از آن به عنوان «نمودار ترافیک کل سرویسهای گوگل در ایران» و حتی به عنوان «وضعیت پهنای باند بین الملل کشور» استفاده شده است.
تصویر بالا که از لینک زیر قابل رویته، نمودار واقعی ترافیک یکی از سرویسهای پرکاربرد گوگل یعنی «جستجوی گوگل» در همان بازه زمانی است که اگه سایر سرویسها را هم انتخاب و بررسی کنید، نمودارش مشابه همین است و در طول این دو ماه اخیر هیچ تغییری نکرده است:
https://transparencyreport.google.com/traffic/overview?hl=en&disruption…
یکی از راههای مقابله با فیکنیوزها تقویت «تفکر نقاد» است. تفکر نقاد به ما کمک میکند تا پیش از آنکه در فضای مجازی چیزی را بپذیریم درباره منبع، گوینده و هدف آن کنجکاو شویم و کنکاش کنیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید