نگرانی جدی فعالان صنعت فاوا از انحصارطلبی شرکتهای چینی
دبیر و عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، گفت: نگرانی جدی فعالان صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرامون تفاهمنامه همکاری ایران و چین، امکان عدم انتقال دانش و انحصارطلبی شرکتهای چینی است که طی سالهای گذشته تجربه این نوع مواجهه را داشتهایم.
فریبرز نژاددادگر در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون بخشی از مفاد توافقنامه همکاری 25 ساله ایران و چین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: طی نزدیک به دو سالی که از طرح موضوع تفاهم همکاری ایران و چین میگذرد همواره نگرانیهایی پیرامون نحوه این همکاری وجود داشته و دارد و بخشی از این دغدغهها به این موضوع برمیگردد که اساسا شرکتهای چینی اعتقادی به انتقال دانش ندارند و انحصارطلب هستند.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، تاکید کرد: شرکتهای چینی زمانی که وارد یک تفاهم نامه میشوند و در حوزه تکنولوژیکی با ما همکاری میکنند که در این زمینه سازوکاری از قبل تعریف نشده است، طبیعتا هیچ انتقال دانشی به شرکتهای ما صورت نمیگیرد و تنها با مدل ارائه خدمت در سطح تکنسین مثل نگاه برده داری بخشی از کارهای خدماتی را از سر اجبار به شرکتهای ما واگذار میکنند و در نهایت شرکتهای ما هم برای آنکه بتوانند زنده بمانندمجبور به انجام همان امور خدماتی هستند.
نژاددادگر، افزود: در 20 سال گذشته تمامی فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطللاعات از عدم تمایل به انتقال دانش توسط کشور چین آگاه هستند و اگر این تفاهم نامه، تفاهمی دولتی در سطح حاکمیت ایران و چین است، باید الزاماتی برای آن در نظر گرفت که در همین راستا نهادهای اجرایی ملزم به اجرای آن الزامات شوند و نهادهای نظارتی هم نظارت لازم را داشته باشند.
وی، اشاره کرد: در همین راستا باید تاکید کرد که شرکتهای چینی زمان ورود به بازار ایران نمیتوانند به صورت مستقل فعالیت تجاری و اقتصادی داشته باشند و باید حین ورود، شرکای خود را انتخاب کرده و حتی فروش خود را از همین طریق انجام دهند. در همین جهت شرکتهای چینی باید اطلاعات خود را در اختیار شرکای داخلی قرار دهند تا شرکتهای داخلی ما در موقعیت رسوب دانش و فناوری قرار گیرند.
نژاددادگر، گفت: از طرف دیگر تفاهم نامه 25 ساله بین ایران و چین میتواند موقعیت خوبی برای کشور ما ایجاد کند و در صورت استفاده صحیح از آن میتواند رشد کشور را در تمامی زمینهها به دنبال داشته باشد.
دادگر پیرامون اظهارات اخیر وزیر ارتباطات پیرامون استفاده از توان چینیها برای ارتقای کیفیت اینترنت ثابت و توسعه شبکه 5G هم گفت: همکاری چین با ایران در حوزه ارتقای کیفیت اینترنت ثابت و توسعه 5G بدیهی است که اتفاقات خوبی رخ میدهد، چراکه چین یکی از بزرگترین توسعهدهندگان تکنولوژی 5G در دنیا است و زمانیکه وارد این موضوع شود قطعا نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، تصریح کرد: قبل از تلاش برای توسعه 5G و خرید تجهیزات مورد نیاز آن از چینیها، باید دید که در ابتدا زیرساختهای لازم از نظر اجتماعی و فنی برای توسعه در کشور وجود دارد یا خیر تا در این زمینه شتابزده عمل نکرده باشیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید