کدخبر :265597 پرینت
05 بهمن 1400 - 12:28

لزوم استفاده از نظرات تشکل‌های خصوصی حوزه فاوا در اجرایی شدن توافق‌نامه همکاری ایران و چین

رئیس هیات مدیره‌ اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند با در نظر گرفتن حداکثر منافع و سهم شرکت‌های تولیدی و خدماتی داخلی، نقش بسزایی را در پذیرش و مقبولیت توافق‌نامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین ایفا نماید، تا تجارب تلخ گذشته تکرار نشده و ضمن استقبال از فناوری‌ها و تجارب شرکت‌های بزرگ چینی، شرکت‌های داخلی نیز نابود نشوند و در مرکز توجه عملیات اجرایی در حوزه‌های فعالیت خود رشد و توسعه یافته و رسوب دانش و فناوری نهادینه شود.

متن خبر

دکتر داوود ادیب در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون بخشی از مفاد توافق‌نامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: تفاهم نامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع راهبردی ایران و چین چنانچه پیش‌تر نیز  پیش‌بینی می‌شد، با موجی از حاشیه‌های ‌مخالف و موافق روبرو است و شاهد اعلام نگرانی از سوی دلواپسان داخلی و خارجی این تفاهم نامه هستیم. در همین حال و از طرف دیگر، شاهد سوء استفاده‌های کاسبان حرفه‌ای شرایط بحران و تحریف واقعیت از سوی طیف‌ها و جریان‌های مختلف خواهیم بود که جا دارد از اشتباهاتی که در طرح صیانت از حقوق کاربران که موجب فرار نخبگان و کار آفرینان شد درس عبرت گرفته و خطاهای پیشین را در برخورد با ذینفعان این تفاهم نامه تکرار نکنیم.

رئیس هیات مدیره‌ اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، ادامه داد: برای اجرایی شدن تفاهم نامه در بخش های مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، باید دستگاههای اجرائی و تصمیم گیر حاکمیتی و دولت از نظرات تشکل های خصوصی حوزه و بخش های تولیدی و خدمات مهندسی به صورت مستمر استفاده کنند. فرآیندهای تصمیم گیری باید ملزم به رعایت این هم اندیشی از سوی حاکمیت باشند؛ وگرنه این طرح نیز به سرنوشت خیلی از طرح‌ها و برنامه‌های شکست خورده و یا مخرب دچار خواهد شد. خرد جمعی می‌تواند آثار مخرب طرح را کاهش داده و از بی اعتمادی مردم نسبت به روش‌های مطرح شده جلوگیری نماید. حواشی نگرانی دلواپسان و کاسبان حرفه‌ای شرایط بحران نیز از این راه مدیریت شده و نگاه تک بعدی جامعه به مواردی از این دست، اصلاح خواهد شد.

ادیب خاطرنشان کرد: اما در این میان، نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که این تفاهم نامه یک سند راهبردی است و قرارداد نیست. تفاهم نامه به معنای یک نقشه راه است و بدیهی است که استفاده از نظرات کارشناسان، نخبگان و تشکل های بخش خصوص حوزه ICT در ادامه این مسیر، باید به جد مورد توجه وزیر ارتباطات و نهادهای حاکمیتی مرتبط قرار گرفته و در قراردادهای بعدی که جلوه اجرایی و عملیاتی این تفاهم نامه را به دنبال خواهد داشت از این ظرفیت استفاده نمایند.

رئیس هیات مدیره‌ اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، در ادامه گفت‌وگو با سیتنا، گفت: این تفاهم نامه می‌تواند برای کشورمان مفید باشد، به شرط آنکه تمامی چارچوب‌ها و منافع بخش خصوصی و علی الخصوص اکوسیستم تولیدی کشور که می‌تواند در صورت نادیده گرفتن آن و درست اجرا نشدن این تفاهم نامه به نابودی کشانده شود، در امضای قراردادهای آتی که از خروجی های این تفاهم نامه خواهد بود، مورد توجه قرار گیرد.

ادیب گفت: اگر چه امضای این سند همکاری می‌تواند یک تحول چشمگیر در عرصه بین المللی برای کشورمان باشد و تلاش های کشورهای متخاصم برای منزوی کردن ایران را بی اثر نماید، اما می‌تواند مانند تیغ دو لبه نیز عمل نماید و در این راستا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند در اجرایی شدن این تفاهم نامه، با در نظر گرفتن حداکثر منافع و سهم شرکت‌های تولیدی و خدماتی داخلی، نقش بسزایی را در پذیرش و مقبولیت این تفاهم‌نامه ایفا نماید، تا تجارب تلخ گذشته تکرار نشده و ضمن استقبال از فناوری‌ها و تجارب شرکت‌های بزرگ چینی، شرکت‌های داخلی نیز نابود نشوند و در مرکز توجه عملیات اجرایی در حوزه‌های فعالیت خود رشد و توسعه یافته و رسوب دانش و فناوری نهادینه شود.

انتهای پیام

گفت‌وگو از فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.