کلاهبرداریهای آنلاین بزرگترین خطر برای کشورهای آفریقایی
کلاهبرداری از طریق اینترنت بزرگترین خطر برای کشورهای آفریقایی محسوب میشود. اخاذی دیجیتال بهعنوان دومین تهدید سایبری ثبتشده است.
به گزارش سیتنا، اگرچه حملات باج افزاری در سراسر این قاره بهسرعت در حال گسترش هستند اما یک گزارش جدید نشان میدهد که کلاهبرداریهای آنلاین همچنان بزرگترین تهدید سایبری برای شهروندان آفریقایی محسوب میشوند. تعداد شهروندان آفریقایی که به اینترنت دسترسی دارند حدود 500 میلیون تخمین زده میشود که بهخودیخود رقم بزرگی است، اگرچه در مقایسه با کل جمعیت فقط 38٪ است.
کنیا با 83 درصد از جمعیت آنلاین، نیجریه با 60 درصد و آفریقای جنوبی با 56 درصد در این زمینه پیشرو هستند. کلاهبرداری ازلحاظ تاریخی در سرتاسر قاره بهویژه کمپینهای فیشینگ یک موضوع بوده است، اما این گزارش نشان داد که با گسترش دیجیتالی شدن در سراسر آفریقا راههای جدیدی برای جرم و جنایت ایجاد کرده است.
در این گزارش آمده است: «... حرکت به سمت یک جامعه دیجیتال بهویژه در منطقه آفریقا روشهای حمله جدیدی را برای جنایتکاران ایجاد کرده است تا هم هویت خود را مبهم کنند و هم قربانیان جدید را هدف قرار دهند.»
باج افزار در حال افزایش است
درحالیکه مهندسی اجتماعی محبوبترین عامل حمله در آفریقا است، این مطالعه نشان داد که موارد حملات باج افزار و باتنت نیز در حال افزایش است. باج افزار چهارمین حمله سایبری شایع شناساییشده در این گزارش است که بیان میکند بیش از 61 درصد از شرکتهای منطقه تنها در سال 2020 تحت تأثیر حمله باج افزار قرارگرفتهاند.
در این بیانیه آمده است: این حملات زیرساختهای حیاتی کشورهای آفریقایی ازجمله بخشهای مراقبتهای بهداشتی و دریایی را هدف قرار دادهاند. در جایگاه پنجم باتنتها قرار دارند. شبکههای سیستمها در معرض خطر قرار گرفتند که بهعنوان ابزاری برای خودکارسازی کمپینها با مقیاس بزرگ مانند حملات DDoS، فیشینگ و توزیع بدافزار استفاده میشوند. در این گزارش آمده است: «تعداد شناسایی قربانیان باتنت در آفریقا در سال 2021 حدود 50000 مورد بود که میانگین ماهانه شناسایی 3900 مورد بود.»
خسارت وارده
به دلیل فقدان اقدامات امنیت سایبری برای مشاغل در منطقه، بهویژه به دلیل پذیرش گسترده بانکداری آنلاین نگرانکننده است. اینترپل در این گزارش ادعا میکند که 90 درصد از مشاغل آفریقایی بدون وجود پروتکلهای امنیت سایبری لازم» فعالیت میکنند. به گفته اینترپل، در سال 2016، جرائم سایبری بر اقتصاد آفریقای جنوبی 573 میلیون دلار هزینه داشته است، درحالیکه اقتصاد نیجریه 500 میلیون دلار و اقتصاد کنیا حدود 36 میلیون دلار ضرر کردهاند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید